Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Εξώδικο της ΔΕΗ στην «Αλουμίνιον»

Μέσα σε 20 μέρες πρέπει να βρει άλλο προμηθευτή ρεύματος

 
 
 
Με εξώδικο ενημέρωσε η ΔΕΗ την «Αλουμίνιον» ότι προτίθεται να άρει την εκπροσώπηση της και ως εκ τούτου η εταιρεία με βάση τον σχετικό Κώδικα έχει περιθώριο 20 ημερών για να αναζητήσει άλλο προμηθευτή ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των δυο εταιριών υπάρχει μακροχρόνια δικαστική διαμάχη για την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Τον περασμένο Μάιο η ΡΑΕ προσδιόρισε προσωρινή τιμή ρεύματος τα 42 ευρώ ανά MWh και κάλεσε τις δυο εταιρίες να προσφύγουν από κοινού στη διαιτησία κάτι το οποίο έγινε τον περασμένο Οκτώβριο. Έκτοτε η υπόθεση εκκρεμεί καθώς παρά τις προβλέψεις περί ολοκλήρωσης του ελέγχου και έκδοσης της διαιτητικής απόφασης εντός διμήνου κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και πλέον εκτιμάται ότι η έκδοση της απόφασης θα γίνει περί τον Μάιο.
Στο μεταξύ έληξε το δίμηνο των προσωρινών μέτρων που είχε αποφασίσει η ΡΑΕ, επιβάλλοντας στη ΔΕΗ πάγωμα κάθε δικαστικής μέχρι την έκδοση της απόφασης της διαιτησίας και το διοικητικό συμβούλιο της επιχειρήσεις αποφάσισε την επίδοση του νέου εξωδίκου για άρση της εκπροσώπησης της Αλουμίνιον.

Από την πλευρά της η Αλουμίνιον της Ελλάδος δεν έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε καμία ενέργεια αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιώξει τη λήψη νέων ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαιτητικής διαδικασίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: