Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Επτά χρόνια φυλακή για μια προβατίνα

  Ποια είναι η απόφαση του Κακουργιοδικείου Λάρισας σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας που έφαγαν μια προβατίνα επειδή είχαν να φάνε για μέρες

 

Επτά χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λάρισας σε βάρος τριών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι το 2007 έσφαξαν και έψησαν μία προβατίνα, επειδή ήταν νηστικοί.
Το περιστατικό συνέβη στην Ευξεινούπολη. Ο ηλικιωμένος βοσκός διαπιστώνοντας τη θανάτωση της προβατίνας, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Μετά από έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες, τρεις Αλβανούς, οι οποίοι διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων. Ζούσαν σε άθλιες συνθήκες και η πείνα τούς οδήγησε στο μαντρί του ηλικιωμένου.

Ο βοσκός δήλωσε πως δεν επιθυμεί την τιμωρία τους
Σε βάρος των τριών Αλβανών σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της ζωοκλοπής σε βαθμό πλημμελήματος. Στο πρωτόδικο δικαστήριο στο Βόλο οι Αλβανοί αθωώθηκαν, αφού εμφανίστηκε ο βοσκός και εξήγησε την κατάστασή τους. Δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την ποινική τους δίωξη γιατί το έκαναν επειδή πεινούσαν οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Η υπόθεση τυπικά και ουσιαστικά είχε κλείσει. Ωστόσο, από την Εισαγγελία διαπιστώθηκε πως η κλοπή και θανάτωση του ζώου έγινε από περισσότερα από ένα άτομα και έτσι η πράξη κρίνεται κακουργηματική. Λίγους μήνες μετά η υπόθεση ανοίγει εκ νέου και παραπέμπεται σε τακτική Ανάκριση.
Ο Ανακριτής Βόλου καλεί τους κατηγορούμενος σε απολογία και τους αφήνει ελεύθερους, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, λόγω της κακουργηματικής πράξης. Σημειώνεται δε εδώ ότι οι τρεις Αλβανοί παρέμεναν παράνομα στη χώρα. Με τη διάταξη του Ανακριτή δεν θα μπορούσε να προχωρήσει η διοικητική τους απέλαση. Η υπόθεση οδηγήθηκε με παραπεμπτικό βούλευμα στο Τριμελές Κακουργημάτων Λάρισας και χθες εκδικάστηκε.
Οι τρεις κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, που όμως τους έκρινε ένοχους για την από κοινού ζωοκλοπή και θανάτωση της προβατίνας και μάλιστα χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Η ποινή των επτά ετών σε καθέναν δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οι καταδικασθέντες θα πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.
Ο συνήγορός τους, μετά από εξουσιοδότησή τους, κατέθεσε έφεση για την εκδίκαση της υπόθεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με την καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να εκδοθεί ένταλμα σύλληψής τους για να οδηγηθούν στη φυλακή, ενώ ο συνήγορός τους θα καταθέσει αίτημα αναστολής εκτέλεσης, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: