Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζουν …ζόρια για τους νεοσύλλεκτους σμηνίτες και ναύτες!

Oλα τα είχε η Μαριωρή ο φερετζές της έλειπε!


cebaceb5-cf80cf8ccf81cebfcf82Με απόφαση του ΓΕΕΘΑ επεκτείνεται κατά 2-3 εβδομάδες η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων της Αεροπορίας και του Ναυτικού για να μάθουν …πόλεμο! Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της Βασικής Εκπαίδευσης του Ναυτικού (ΠΝ) και της Αεροπορίας (ΠΑ) εναπροσαρμόζεται,εμπλουτίζεται και επεκτείνευαι από περίπου 3 εβδομάδες σε ένα μήνα με αντικείμενα που προβλέπονται στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ) του Στρατού Ξηράς, αξιωματικοί του οποίου θα το υλοποιούν!


Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ρίψη χειροβομβίδων, κίνηση στο πεδίο μάχης, ατομική και ομαδική αντιμετώπιση πυρών Πυροβολικού κλπ, ώστε να αποδοθούν ικανοί ατομικοί μαχητές.



Αυτό που ισχύει έως σήμερα είναι ότι οι επίστρατοι που προέρχονται (που είχαν υπηρετήσει) από το ΠΝ και την ΠΑ και οι οποίοι ανήκουν πλέον στον Στρατό Ξηράς υπολείπονται προκεχωρημένης εκπαίδευσης σε σχέση με αυτούς του ΣΞ και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν ανάλογα.


Η επέκταση και σε αυτούς της εξειδικευμένης αυτής εκπαίδευσης, ανατρέπει τη μέχρι σήμερα πρακτική, επιτρέποντας έτσι στους επίστρατους (έφεδρους) που προέρχονται από το ΠΝ ή την ΠΑ να χρησιμοποιούνται – σε τυχόν περίπτωση επιστράτευσης ή άσκησης – σε αντίστοιχες θέσεις με τους επίστρατους του ΣΞ και όχι μόνο σε καθήκοντα που δεν απαιτούν εξειδίκευση (Π.Χ.οδηγοί οχημάτων, τραυματιοφορείς, τυφεκιοφόροι κτλ).


Σκοπός της επέκτασης του παραπάνω Σχολείου στο ΓΕΝ και ΓΕΑ, είναι η απόδοση ατομικών μαχητών με βάση τα προγράμματα που εφαρμόζει ο ΣΞ και η δημιουργία αξιόμαχης εφεδρείας.Το πρόγραμμα αρχίζει από την σειρά κατάταξης του Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου 2012.


Ζόρια για τους νεοσύλεκτους σμηνίτες και ναύτες…

http://www.prionokordela.gr



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τρέμετε Τούρκοι! Αλήθεια που θα βρουν λεφτά για τα υλικά που απαιτούνται για αυτήν την εκπαίδευση; Εδώ δεν έχουν ακόμα πάρει βλήματα για τα Leopard..