Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Δeλτίο τύπου της Βασιλικής Τσόνογλου σχετικά με την θετική απόφαση του ΕΦΕΤ για την φορμαέλα Αράχωβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Θετική απόφαση ΕΦΕΤ για την φορμαέλα Αράχωβας

Επιτυχή έκβαση είχε η κινητοποίηση της Βουλευτή Βοιωτίας Βασιλικής Τσόνογλου – Βυλλιώτη σε σχέση με την λειτουργία των χώρων παρασκευής της «φορμαέλας» και τη διάθεση της σε Πανελλήνια κλίμακα.
Με απόφαση του ο ΕΦΕΤ διευκρινίζει ότι «οι αδειοδοτημένες γαλακτοκομικές εγκαταστάσεις της Αράχωβας που επεξεργάζονται το γάλα δύνανται να διαθέτουν το τυρί “Φορμαέλα Αράχωβας Παρνασσού” σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια» και όχι μόνο στα σημεία πώλησης και παρασκευής στην Αράχωβα όπως ίσχυε μέχρι πρόσφατα..
Η απόφαση αυτή αποτελεί καρπό των προσπαθειών της Βουλευτή η οποία μαζί με τους κτηνοτρόφους της Αράχωβας είχαν επισκεφτεί τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Γιάννη Μίχα στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη.
Αναλυτικά σε σχετικό έγγραφο του ο ΕΦΕΤ επισημαίνει:
-          Η φορμαέλα είναι τυρί ΠΟΠ που παράγεται με παραδοσιακές τεχνικές στην περιοχή του Παρνασσού
-          Παράγεται κατά κύριο λόγο από μικρές εγκαταστάσεις εντός των ορίων εκμετάλλευσης γαλακτοπαραγωγής που αξιοποιούν το γάλα ίδιας εκτροφής
-          Τη τεχνολογία παρασκευής του τυριού
-          Το επίπεδο υποδομών, εξοπλισμού και γενικότερα λειτουργικής επάρκειας των εγκαταστάσεων για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων
-          Το επίπεδο ελέγχων και επιτήρησης της τοπικής αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών απαιτήσεων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας
-          Την ολοκλήρωση της διαδικασίας θέσπισης εθνικών μέτρων κατά την έννοια του άρθρου 13 του Καν. 852/2004 και του άρθρου 10 του Καν. 853/2004 χωρίς να θίγονται οι στόχοι της νομοθεσίας περί ασφάλειας των τροφίμων
Σε δήλωση της η κ. Τσόνογλου τονίζει μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για μια επιτυχή έκβαση που θα δώσει νέα προοπτική στους κτηνοτρόφους της Αράχωβας. Με την απόφαση του ΕΦΕΤ η φορμαέλα αποκτά ταυτότητα αλλά και ανταγωνιστική θέση στην ελληνική αγορά καθώς αναφερόμαστε σε ένα εξαιρετικής ποιότητας παραδοσιακό προϊόν. Μην ξεχνάμε ότι η παραγωγή και η διάθεση τέτοιων προϊόντων διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Είμαι πολύ ικανοποιημένη και δηλώνω ότι θα είμαι στο πλευρό των κτηνοτρόφων αλλά και οποιασδήποτε ομάδας παραγωγών του Νομού μας»

4 σχόλια:

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...

Μπραβο κυρια Τσονογλου!!!!
Με τετοιες παρεμβασεις ο κοσμος βλεπει οτι υπαρχει ελπιδα ακομα και στις πιο δυσκολες ωρες για την Χωρα και τον Λαο μας.
Ειναι αδικο μαζι με τα ξερα να καιγονται και τα χλωρα, και αυτο γιατι δεν εχουμε την πολυτελεια να τα καιμε ολα. Δεν μας περισσευει κανενας δραστηριος πολιτης, ποσο μαλλον Βουλευτης... κι αν καμια φορα η χυδαιοτητα και η ισοπεδωση βαφτιζεται ¨κοινωνικη αντιδραση¨, αυτοδημιουργητοι πολιτικοι σαν και σας δεν πρεπει να σταματουν αλλα να αγωνιζονται πιο δυνατα.

Ανώνυμος είπε...

Οι αποικιοκράτες λεηλατούσαν τους κατοίκους των νέων αποικιών δίνοντας τους καθρεφτάκια και παίρνοντας τον πλούτο τους σε χρυσάφι.
Στις μέρες μας οι νεοδοσίλογοι αποικιοκράτες τύπου Τσόνογλου νομίζουν ότι θα γλυτώσουν τις δίκες δοσίλογων, για το ξεπούλημα της χώρας δίνοντάς μας καθρεφτάκια σε νέα έκδοση.
Κυρία μου, αφήστε τα αυτά, το μνημόνιο το ψηφίσατε; Ξεπουλήσατε , με την ψήφο σας τη χώρα στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους; Την δανειακή σύμβαση την εγκρίνατε ναι ή όχι με την ανοχή σας; Τι ζητάτε λοιπόν τώρα, να σας αθωώσουμε , επειδή ζητάμε το αυτονόητο; Αυτά τελείωσαν, η Νέμεσης είναι πλέον πολύ κοντά και η κάθαρση καταφτάνει. Θέλω να δώ που θα κρυφτείτε όταν έρθει εκείνη η ώρα της κρίσης.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΕΛΑΣ ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα πλέον εγώ μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος... αΐ βρε ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είσαι πραγματικά για τα πανηγύρια...