Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο "μεγαλοοφειλέτης" τσοπάνος !!!!!

Χρωστάει στο Δημόσιο πάνω από 10 εκ. ευρώ, αλλά δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης - πώς βγαίνουν αυτά τα πρόστιμα....


Ο βοσκός ... "μεγαλοοφειλέτης" από το Ρουκάνι

Χρωστάει στο Δημόσιο πάνω από 10 εκ. ευρώ, αλλά δίνει καθημερινό αγώνα επιβίωσης - Ζει όπως βλέπετε άθλιες συνθήκες στο Ρουκάνι



Χρωστάει εκατομμύρια στο κράτος αλλά ζει ... σε καλύβα! Ο λόγος για έναν πολύτεκνο βοσκό από το Ρουκάνι, ο οποίος φιγουράρει στο Νο 200 της "μαύρης" λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες.

Ο 65χρονος Στέλιος Παρασύρης από το Ρουκάνι καταρρίπτει το "μύθο" των Ελλήνων μεγαλοοφειλετών, οι οποίοι δήθεν θα κλείσουν τις "μαύρες" τρύπες του κρατικού ταμείου. Ο άνδρας κάποτε εισέπραξε ...παράνομα χρήματα από την επιστροφή ΦΠΑ από πλαστά τιμολόγια, έπεσε και δικαίως στην "τσιμπίδα" του νόμου, του επιβλήθηκε ένα ιλιγγιώδες ποσό ως πρόστιμο, κι έκτοτε ζει φτωχικά, βλέποντας το χρέος του, ολοένα να αυξάνεται...

Ο Στέλιος Παρασύρης, πατέρας 5 παιδιών και παππούς 13 παιδιών, ήταν ένας από τους πολλούς Κρητικούς που είχαν βρει τον τρόπο να "αρμέγουν" το κράτος. Πριν 15 χρόνια, με πλαστά τιμολόγια εισέπραξε, από κοινού με άλλα άτομα με τα οποία δρούσε, 30 εκ. δραχμές. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε τότε, εντοπίστηκε η παρανομία, και στον 50χρονο, τότε, βοσκό, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 4.581.150,56 ευρώ, ποσό που με τις προσαυξήσεις άγγιξε τα 6,214,675 ευρώ, ενώ, σήμερα, κατέχει μία θέση στη λίστα των Ελλήνων μεγαλοοφειλετών, με οφειλή που έχει φτάσει το ποσό των 10.796.226,06 ευρώ.

Τί κι αν ζει σε ... μια καλύβα 4 Χ 5 τ.μ.; Το κράτος θέλει να εισπράξει! "Δε με νοιάζει να πληρώσω, και δύο και τρεις φορές, το αρχικό ποσό που εισέπραξα από το ΦΠΑ, αλλά να πληρώσω 11 εκ. ευρώ... Δε φτάνουν ούτε τα 50 πρόβατα που έχω, αλλά και να πουληθεί όλη η περιουσία των Παρασύρηδων στην Κρήτη πάλι δε φτάνει!" - είπε με παράπονο, στο Cretalive, ο Στέλιος Παρασύρης.
 

Ο ίδιος, πολλές φορές στο παρελθόν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη,
διεκδικώντας ένα "κούρεμα", που θα έφτανε το ποσό σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο, ωστόσο έχασε όλες τις δίκες.

Ο παραλογισμός του ελληνικού κράτους αποδεικνύει ότι ... μερικά πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ! Αν όλοι οι μεγαλοοφειλέτες της περιβόητης λίστας βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση... δεν πρέπει να "υπολογίζει" κανείς στην είσπραξη των οφειλών, για την ενίσχυση των ταμείων.

Επιπλέον, αν αντί για "εντυπωσιακά" πρόστιμα με πολλά μηδενικά, επιβάλλονταν πρόστιμα ρεαλιστικά, σε αντιστοιχία με τα ποσά που καθένας πράγματι εισπράττει, θα ήταν πιθανότερο τα ποσά να εισπραχθούν. Μέχρι τότε... οι λίστες θα εντυπωσιάζουν αλλά οι οφειλές θα παραμένουν ανείσπρακτες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: