Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Μιχάλης Γιαννάκης. Η κα Γερακούδη αγνόησε την τοπική κοινωνία σχετικά με το Λιμενικό ταμείο Αντίκυρας


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ Υπουργό Εσωτερικών
         Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αρμοδιότητες Ναυτιλίας

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΘΕΜΑ: Αδικαιολόγητη Αντικατάσταση των μελών του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας


Κύριοι Υπουργοί,

Η προσπάθεια των εντεταλμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ να επανιδρύσουν το κομματικό κράτος του παρελθόντος συνεχίζεται αμείωτη με την αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη απόφαση της Γενικής Γραμματέως Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος να αντικαταστήσει «εν μια νυκτί» την Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας.

Παρά την ρητή πρόβλεψη του άρθρου 6 του ΒΔ 1939, που καθορίζει την θητεία των Λιμενικών Επιτροπών των Λιμενικών Ταμείων, η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την πρόωρη αντικατάσταση των μελών της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας, τρεις μήνες πριν από την λήξη της θητείας τους.
Δεδομένου ότι οι προβλέψεις του άρθρου 6 ΒΔ 1939 «περί κωδικοποίησης των περί Λιμενικών Ταμείων Κειμένων και Διατάξεων» ρητά αναφέρουν την τριετή θητεία των Λιμενικών Επιτροπών και δεδομένου ότι η θητεία της παρούσας Λ.Ε λήγει τον Απρίλιο του 2012, είναι προφανές, ότι η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας επιχειρεί πρόωρα με κομματικά τερτίπια να καρατομήσει την ΛΕ Αντίκυρας. Έτσι, λειτούργησε περισσότερο ως το «μακρύ χέρι» του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια προκειμένου να προλάβει την διενέργεια εθνικών εκλογών και να αποκαταστήσει έτσι το παρεμβατικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει στην Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή.

Επειδή η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν ζήτησε την γνωμοδότηση της τοπικής κοινωνίας στην αντικατάσταση των μελών της Λιμενικής Επιτροπής Αντίκυρας,

Επειδή η κα Γερακούδη καταχράται των αρμοδιοτήτων που τις δίνει ο νόμος αλλά πολύ περισσότερο με τις αποφάσεις που λαμβάνει καταστρατηγεί –αν δεν καταργεί- το ΒΔ 1939

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

-Από πού αντλεί το δικαίωμα η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας να καταργεί με Διοικητικές Πράξεις το ΒΔ 1939;

-Τελούν σε γνώση των συναρμόδιων Υπουργείων οι αποφάσεις της κας Γερακούδη και αν ναι, σε ποιες ενέργειες θα προβούν για την αποκατάσταση της νομιμότητας;

-Με ποιο έγγραφο ζήτησε η κα Γερακούδη προτάσεις για την αντικατάσταση των μελών της Λ.Ε. Αντίκυρας και από ποιους φορείς; Ποιοι φορείς έστειλαν προτάσεις και ποιες είναι αυτές; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

11 σχόλια:

ουστ είπε...

oxi μιχάλη τ αδικείς τα παιδιά.αν προσέξεις όλοι απόφοιτοι της οξφόρδης είναι.ο ένας σαμπόταρε την νέα δημοτική αρχή κάνοντας 5 μήνες να βγάλει προυπολογισμό,ο άλλος τη μιά με τη σοφία την άλλη οχι,τον γιατρό ετσι κι αλλιώς δεν τον καταλαβαίνει κανείς.η άλλη μαυρισμένη υποψήφια,ο άλλος βρίζει στα συμβούλια αρα δικός μας βάζουμε και λίγο δίστομο ακόμη κι έδεσε το πράσινο τερατούργημα.ουστ

ΨΑΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΣΟΠΑΝΟ είπε...

Εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια, ο κ Γιαννάκης! Μεγαλωμένος πολιτικά με την γνωστή λογική της δεξιάς το κράτος είμαστε εμείς επιχειρεί να δράσει και τώρα, εν έτει 2012, με ...τρομοκρατικά μέσα και κομματικά κριτήρια, με διαστρευλώσεις νομικές, πολιτικές και ηθικές.
Ας αρχίσουμε από την άποψή του οτι η δήθεν η Υπερφερειάρχης ''επιχειρεί πρόωρα με κομματικά τερτίπια να καρατομήσει την Λιμενική Επιτροπή Αντίκυρας. Έτσι,την κατηρορεί οτι '' λειτούργησε περισσότερο ως το ''μακρύ χέρ'' του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια προκειμένου να προλάβει την διενέργεια εθνικών εκλογών και να αποκαταστήσει έτσι το παρεμβατικό ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει στην Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας στην μετά ΠΑΣΟΚ εποχή''! Δηλαδή, μας λέει ο εθνοπατέρας μας, οτι ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ Η ΕΠΑΡΑΤΟΣ ΔΕΞΙΑ (ΗΝ.Δ.) ΔΙΟΡΙΖΕ ΤΗΝ Δ.Ε. ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ - ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗ ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ...ΚΟΜΜΑΤΙΚΆ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑ ΔΡΑΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΑ -ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ - ΡΟΛΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΕΠΟΧΗ!!!.
Ετσι δεν είναι; Και προφανώς το ''έφτιαξε καλά'' το ...κόλπο ώστε ο - μέχρι τις προάλλες Πρόεδρος κ. Αρκάδης- ασκούσε τα καθήκοντά του και με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ από το 2009 χωρίς ποτέ κανείς να τον πειράξει! Εκτός αν θέλει να μας πει ο κ Γιαννλακης οτι το εν λόγω στέλεχος δεν ανήκει ιδεολογικά στην ΝΔ ( και ισως τώρα στον προσωπικό πολιτικό του μηχανισμό). Να μας πεί δηλαδή - και να καραφλίασουμε - οτι ως υποψήφιος κοινοτάρχης ήταν...ανεξάρτητος. Μην το πείτε κ. Γιαννάκη! Γιατί άλλα ξέρει όλη η Αντίκυρα και τα πέριξ...Συνεπώς κ βουλευτά κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότριοα!
Οσον αφορά τα άλλα τα περι 3ετίας ο νόμος μετράει τον χρόνο με τα έτη!Δεν είναι με την ημέρα! Η ερμηνεία που επιχερεί οκ Γιαννάκης είναι διαστρεύλωση - περιγραφή - του νόμου.Αλλωστε με το έγγραφό του το αρμόδιο Υπουργείο (από 7 Νοεμβρίου 2011) είχε ενημερώσει όλες τις Αποκεντρωμένες Αυτοδιοικήσεις κα φροντίσουν έγκαιρα να συγκροτήσουν τα Συμβούλια για την τριετία 2012,2013,2014. Απλά πράγματα.Ετσι και έγινε σε όλη την Ελλάδα, σε 32 Λιμενικά Ταμεία.

ΣΤΕΙΡΙΩΤΗΣ ΠΡΟΣ ΨΑΡΑ είπε...

Αντικυριώτη

Γιατί όμως δεν λες ότι:
τα λιμάνια είναι του Στειρίου και 60 χρόνια τώρα εισπράττει του λιμενικούς φόρους η Αντίκυρα.

Αλλά τι φταίτε εσείς αφού είμαστε άχ..... εμείς !!!!!

Εδώ ισχύει αυτό που λέει η λαϊκή σοφία:
Δυο γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένο αχυρώνα

Ανώνυμος είπε...

Θαθελα να σας κανω 2 ερωτησεις για να καταλαβουν και οι αναγνωστες του μπλογκ γιατι θεμα κανατε αναρτηση .

1.Ειναι ακριβες η όχι ότι το αρμοδιο Υπουργειο από 7 Νοεμβριου του 2011 εχει ζητησει με εγραφο του από ολες τις Περιφερειακες Αποκεντρωμενες Αυτοδιοικησεις να συγροτησουν εγκαιρα τα Δ.Σ των Λιμενικων Ταμειων για την τριετια 2012.2013.2014 πραγμα που εγινε σε 32 Λιμενικα Ταμεια σε ολη την χωρα;

2. Μεχρι πριν λιγο καιρο Προεδρος του Λιμενικου Ταμειου ηταν από το 2009 και με Κυβερνηση ΠΑ.ΣΟΚ ο συνδημοτης μας και πρωην Προεδρος της Κοινοτητας Αντικυρας κ.Αρκαδης ;Είναι η δεν είναι κομματικο στελεχος της Ν.Δ Αντικυρας;

''Η προσπάθεια των εντεταλμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ να επανιδρύσουν το κομματικό κράτος του παρελθόντος συνεχίζεται αμείωτη με την αδικαιολόγητη και αψυχολόγητη απόφαση της Γενικής Γραμματέως Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος να αντικαταστήσει «εν μια νυκτί» την Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας.

Γελανε και οι ...σαρδελες στην αντικυρα....

βασιλης είπε...

εχει δικιο ο στειριωτης.
η εδρα του δημου ειναι διστομο-στειρι-αραχοβα-αντικυρα αρα και του λιμενικου.
να μπουμε και μεις στο δ.σ του λιμεν.γραφειου.
γιατι να πανε ολα τα λεφτα στην αντικυρα;
γιατι αν δεν ηταν πολλα τα λεφτα θα κανατε τετοια λαμογια;
εγω θα φτιαξω μαγαζι στον αι νικολα και σπιτι και θελω λιμενικα εργα στον αιγιαλο και δεν ειμαι ουτε πασοκ ουτε νεα δημοκρατια ουτε απο την περιοχη σας.γαμπρος ειμαι αν σας λεει κατι αυτο.

Ανώνυμος είπε...

ρε πασοκοι θα βαλετε μυαλο ποτε.βαλατε τον λιτσο ,σαμποταρε τον πατσανταρα και τωρα τον επιβραβευετε.ο μιχος κατηγορουσε τον πατσανταρα που βαλε υποψηφιοτητα με τη νδ και δεν εχει αφησει κομματικη επιτροπη να παιρνει κανενα φραγκο επι πλεον των 3 μισθων που παιρνει.αληθεια γιαννακη κυκλοφορει μια φημη οτι τα βρηκατε με τη σοφια με φιλια κι αγκαλιες στ αριμαρ.στον σταθη το πες η θα του θλει ξαφνικο

Ανώνυμος είπε...

Η εδρα του Λιμενικού ταμειου (ΒΔ 14/1939) ορίζεται σαφώς οτι έδρα του ταμείου είναι ο λιμένας Αντίκυρας.Το Ταμειο δεν εγινε δημοτικό.Αρα παραμένει το παλιό καθεστώς. Οι Αντικυριώτες, παρόλα αυτα, δεν ειπαν να μη μπουν ατομα απο αλλου, αλλα οχι κι ολα τα μελη...Εδω, η Γερακουδη έγραψε.. Για να κανει το χατηρακι μιας κλικας στο Δίστομο , ως φαινεται.. Καπως ετσι έρχεται ο διχασμος.. Μου θυμίζει την εποχη του ονοματος που καποιοι παλι τα ήθελαν ολα δικά τους και όνομα και δήμαρχο και τα βρακια μας.Γιατι μάλλον νιωθουν ανώτεροι και ισως πολυ μορφωμένοι.. Ο ουστ που επιτεθηκε στην "μαυρισμένη υποψήφια" τι σχολη εχει βγαλει; Αν ειναι, να μπει κι αυτος στο Λιμενικό Ταμειο..Χρειαζόμαστε άτομα με ηθος..

Η ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ είπε...

Σαν μαυρισμενη υποψηφια,θα ηθελα να επισημανω στον σχολιαστη ουστ...
Εγω μπορει να μην εχω βγαλει την Οξφορδη ,το Γεηλ...κ.τ.λ αλλα τους μαυρισμενους ψηφους που πηρα ... τους πηρα με το κουτελο μου καθαρο!Ημουν και ειμαι σ'ενα συνδιασμο που εχει σαν λαβαρο του τη σημαια του ΠΑΣΟΚ.Δεν ντραπηκα ποτε μου γι'αυτο που ειμαι και δεν επαψα ποτε μου να το λεω!Ειμαι απο αυτους που εχω μαθει να πολεμαω και να πεφτω μαχομενη!!!
Σε προκαλω εφοσων θεωρεις οτι δεν ειμαι καλη,δεν ειμαι μορφωμενη,δεν ξερω απο διοικηση λιμενικου ταμειου,να ερθεις και να παρεις την θεση μου!Γιατι σιγουρα εσυ εισαι ανωτατης σχολης και ξερεις καλυτερα!!!
...ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...
Υ/Γ.θα ηθελα τσοπανε να ανεβασεις απο το ΥΟUTUBE το PAULO COELH-ΕΝΤΟΛΕΣ...Μπας και το δουνε μερικοι και ξυπνησει μεσα τους το συναισθημα ...τι παει να πει ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΣΜΕΝΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ.-

ουστ είπε...

μαυρισμενη υποψηφια ειδικα αυτη την εποχη θα πρεπε ναντρεπεσαι και να αναφερεις τη λεξη πασοκ.τιποτα αλλο.σας εχει δικασει ο λαος ηδη

Ανώνυμος είπε...

BAΣΙΛΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΣΥΜΕΩΝ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.Ο ΣΤΑΒΛΟΣ ΦΕΥΓΕΙ,ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΙΩΠΗ.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΛΙ ΛΟΓΟ,ΨΕΥΤΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ.

ΨΑΡΑΣ ΜΕ ..ΛΙΜΑΝΙ ΠΙΑ! είπε...

Η Γεωγραφία και η Οινονομία είναι απ΄λα πράγματα. Ο Στειριώτης έχει μια δόση αλήθειας. ΠΡΟΣΈΞΤΕ: η ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου είναι από Αντικυρα, περνάει Παραλία Διστόμου, παλιο και νεό Μώλο Βωξιτη, Αγιο Νικόλαο και ως προέκταση το λιμάνι του Αλουμινίου. Πράγματι στο τελευταίο ένα κομμάτι ανήκε στο Στείρι- νυν Δημοτικό Διαμέρισμα Διστόμου -Στειρίου.
Παμε στα έσοδα: Σχεδόν όλα τα έσοδα είναι ή πρέπει να είναο από τα πλοία του Αλουμινίου.Και παλιοτερα από τα πλοία του βωξίτη από την Ρωσία ( Μώλοι Μπάρλαίων). Αντε και κάποια από τις ψαρόβαρκες...
Ποιοί όμως μέχρι τώρα είχαν την διαχείρηση; Που γίνονταν έργα; ΟΛΑ στην Αντίκυρα σχεδόν, άντε και κάτι στην Πραλλια τωνν Ασπρων Σπιτιών για να ιστιοφόρα των παιδιών... Τι μεγάλο έγινε στην Πραλία Διστόμου, στον Αγιο Νικόλαο, στο Τειχος του Μεδεώνα ή λίγο πιο κεί;
Αυτά τα γράφω ΚΑΙ για τον κ.Πατσαντάρα, (παρακαλώ, αν κάποιος τον δει να του τα πει...).