Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Μέρκελ: Την "στοιχειώνουν" οι πολεμικές αποζημίωσεις στην Ελλάδα!

Μέρκελ: Την "στοιχειώνουν" οι πολεμικές αποζημίωσεις στην Ελλάδα!

Μπορεί η επικαιρότητα να περιστρέφεται γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το PSI και το νέο δάνειο, ωστόσο η πρόταση της Μέρκελ για επιβολή επιτρόπου (με ενδεχόμενο δικαίωμα βέτο επί των αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης) στην Ελλάδα, η οποία κατακρίθηκε από το σύνολο των Ευρωπαίων ηγετών, κλέβει κάτι από τα φώτα της επικαιρότητας για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Η Μέρκελ για ακόμη μία φορά «ποδοπατά» την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, τιμωρώντας τους έτσι για την δημοσιονομική απειθαρχία και αστοχία. Ξεχνάει, όμως, παράλληλα ότι η χώρα της χρωστά στην Ελλάδα πολεμικές αποζημιώσεις που φθάνουν όχι μόνο για την αποπληρωμή του χρέους αλλά και για να... επαναλάβουμε τη διαδικασία (δηλαδή τη δημιουργία ανάλογου χρέους και την αποπληρωμή του) άλλες δύο φορές!
Το θέμα έχει επισημανθεί κατ' επανάληψη από Έλληνες πανεπιστημιακούς και ιστορικούς μελετητές αλλά και από Γερμανούς καθηγητές. Χαρακτηριστική ήταν η συνέντευξη-βόμβα προ ολίγων μηνών του Γερμανού καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας του LSE Albrecht Ritschl στο Spiegel, με την οποία επεσήμαινε στους συμπατριώτες του τον κίνδυνο η Ελλάδα να αποσπάσει τεράστιες πολεμικές αποζημιώσεις έστω και τώρα, στην περίπτωση που τις διεκδικήσει!

Στη συνέχεια είχε καλέσει τους Γερμανούς φορολογούμενους να είναι ευγνώμονες που εξυγιαίνουν την Ελλάδα με τα λεφτά τους, καλώντας τους παράλληλα να μην «παρενοχλούν» τους Έλληνες με εξωφρενικές προτάσεις.

Το θέμα είναι πότε επιτέλους κάποιος θα διεκδικήσει αυτές τις δίκαιες αποζημιώσεις; Γιατί υπομένουμε χαστούκια και ανεχόμαστε να μας προσβάλλουν, χωρίς να προβάλλουμε αξιώσεις για τις αποζημιώσεις έστω και τώρα που είμαστε σε τόσο δύσκολη θέση. Και όλα αυτά, μάλιστα, την ώρα που και οι ίδιοι Γερμανοί γνωρίζουν καλά και τρέμουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο αλλά παρ' όλα αυτά επιμένουν να μας ταπεινώνουν...

 http://www.madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: