Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επιστρέφει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ;Το ότι είναι γελοίοι είναι σίγουρο. Τό πόσο δεν έχουμε μάθει ακόμα ακόμα

 Αποφασίστε επιτέλους ρε άσχετοι ερασιτέχνες. Κάθε πρωι και διαφορετικά απο αυτά που αποφασίσατε το προηγούμενο βράδυ.
 
Δεν πρόλαβε καλά καλά να εφαρμοστεί το μειωμένο αφορολόγητο των 5000 ευρώ και στην κυβέρνηση σχεδιάζουν να επαναφέρουν το όριο που ίσχυε τα τελευταία χρόνια δηλαδή τα 12.00 ευρώ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί στης βουλής στις αρχές του επόμενου μήνα, τέθηκε ως πρόταση το συγκεκριμένο μέτρο σε συνδυασμό με δραστικές μειώσεις στους συντελεστές.

Δηλαδή, προτείνεται ο ανώτατος συντελεστής να μειωθεί από το 45% στο 30% με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των κλιμακίων.

Αυτό θα επιφέρει μια ελάφρυνση 700 ευρώ για την πλειοψηφία των φορολογουμένων σε ετήσια βάση λόγω του αφορολόγητου ενώ το όφελος από τις αλλαγές σε συντελεστές και κλιμάκια θα καθοριστεί ανάλογα με το εισόδημα του κάθε φορολογούμενου και το πώς θα διαμορφωθεί η νέα κλίμακα.

Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για τις επιχειρήσεις όπου προτείνεται μείωση του συντελεστή από το 20% στο 15% με παρακράτηση 15% στα διανεμόμενα κέρδη και εξάντληση της φορολόγησης των μετόχων.

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, στο τραπέζι έπεσε η πρόταση για μείωση των συντελεστών και επαναφορά τους στα επίπεδα του 20 και 10% αντίστοιχα. Επιπλέον εξετάζεται και η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών που ισχύουν στα νησιά.

Ζητούμενο, φυσικά, για να γίνουν όλα αυτά πράξη είναι να βρεθούν τα μέτρα εκείνα που θα καλύψουν τις απώλειες από τις ελαφρύνσεις αυτές.

 http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: