Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ο δήμος , τα τοπικά προβλήματα και η έλλειψη συναίνεσης



Πριν ξεκινήσω θέλω να κάνω μια διευκρίνηση. Σε αυτό το κείμενο όταν αναφέρω την λέξη "Δήμος" περιλαμβάνω και την αντιπολίτευση όχι μόνο την πλειοψηφία. Αυτό είναι σημαντικο διότι οι ευθύνες είναι συλλογικές. Μια καλή αντιπολίτευση συνεισφέρει θετικά στον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία των θεσμών και της διαφάνειας.
Επίσης  μία συναίνεση, κατι που δεν το έχουμε δει, θα αποτελούσε παλελλαδικό πρότυπο και μόνο καλά θα έδινε.  
Ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε σε αυτόν τον δήμο την συναίνεση που τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεσαν να δώσουν στην Ελλάδα.

Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.
Δήμαρχε άπλωσε το χέρι στην αντιπολίτευση και εσείς κ. Γρανιτσιώτη μην κάνετε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Πορευτείτε μαζι για το καλό του τόπου και θα έχετε μια πρωτιά που μόνο θετικά μπορεί να δώσει.

Η τοπική αυτοδιοίκηση ,εκ του νομικού ορισμού της, είναι αρμόδια για τα τοπικά θέματα.

Προσθετικά ,θα έλεγα υπογραμμίζωντας το , ότι η τοπική αυτοδιοίκηση υποχρεούται να ασχολείται με τα τοπικά θέματα ,και να προσπαθεί να επιλύει ,τα τοπικά προβλήματα.

 Ο δήμος κατ'επέκταση χρειάζεται να αυτοπροσδιορισθεί σωστά ,και να αυτοτοποθετηθεί στην θεσμική θέση του, λιτή ,περιεκτική ,και ουσιαστική.

Περιδιαβαίνοντας τα τοπικά ΜΜΕ, το πλείστον που συναντούμε είναι παράπονα, παρατηρήσεις ,επισημάνσεις, κρίσεις ,κατακρίσεις ,ελλείψεις και καταγγελίες για την παρουσία ( ή ,σωστότερα, απουσία !) της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αναφορά προς τα τοπικά θέματα.

Χωρίς να παραμερίζω τα ενδεχόμενα κάποιων κατευθυνόμενων αντιπολιτευτικών δημοσιευμάτων κλπ, χωρίς να μηδενίζω την πιθανή ύπαρξη και πολιτικών σκοπιμοτήτων , όμως οφείλουμε να σταθούμε στην παγιοποιημένη αυτή πραγματικότητα.

Στις μικρότερες πόλεις, όλοι μας γνωρίζουμε τα τοπικά θέματα, όλοι μας γνωρίζουμε «πρόσωπα και πράγματα», όλοι μας διαπιστώνουμε την έλλειψη ,( συνήθως !) ,της σωστής τοποθέτησης του δήμου απέναντι τους.

Ο δήμος  δεν είναι ένας «θρόνος» με ένα αριθμό «καρεκλών» από κάτω, που όλοι μαζί κοιτούν «αφ υψηλού» τους εξουσιαζούμενους της «πλατείας»!

Ο δήμος είναι ένας «διαχειριστής» ,ένας «μάνατζερ» ,που καλείται να προωθήσει την «επιχείρηση» των τοπικών θεμάτων.

Είναι ο συντονιστής ,ο επικεφαλής μιας συνολικής κοινής προσπάθειας ,όλων των τοπικών παραγόντων ,προς την ολόπλευρη τοπική ευημερία.

Τα τοπικά θέματα έχουν αίτια ,έχουν προέλευση ,έχουν υπόσταση.

Χρειάζονται ,οπωσδήποτε, να μελετηθούν και να «διαβαστούν» καλά, ώστε για καθένα τους ,και για όλα μαζί, να αναλυθεί η σύσταση τους ,η σύνθεση τους ,η διάρκεια τους, το μέγεθος τους, το άπλωμα τους ,οι αρνητικές και οι θετικές παράμετροι τους.

Τα τοπικά θέματα είναι στοιχεία μιας συνολικής αλυσίδας, και η αλληλουχία τους είναι ένα ακόμη σημείο που απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή και αντιμετώπιση του.

Ο δήμος ,οφείλει να προσγειώσει τα θέματα, και να μην τα θεωρεί σαν ιπτάμενες αοριστολογίες , ή σαν λεκτικές αερόσφαιρες εκπεμπόμενες στην τοπική ατμόσφαιρα, ούτε σαν μοιραίες επιπτώσεις οποιασδήποτε αναπόφευκτης συνέπειας.

Η δραστηριοποίηση του δεν αποτελεί «κυνήγι μαγισσών»’ , ούτε «ραντεβού στα τυφλά», αλλά οφείλει να είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής, μετά από επαρκή μελέτη , ειλικρινείς διαλόγους και συνεργασίες.

Η ειλικρινής συνεργασία  όλων των τοπικών δυνάμειων ,ηχηρών και σιωπηλών, πρέπει να είναι ένα απαραίτητο ζητούμενο, αμφίδρομα αξιολογούμενο.

Από την μια πλευρά κατατίθενται περισσότερες και πιο εξειδικευμένες απόψεις και προτάσεις, και επομένως βγαίνουν (κατά τεκμήριο) πιο σωστές αποφάσεις, και από την άλλη πλευρά η συμμετοχή στις λήψεις των αποφάσεων διασφαλίζει την απαραίτητη κοινωνική συναίνεση ,που θα επιτρέψει και θα στερειώσει την υλοποίηση των δράσεων.

Δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα ,δεν υπάρχουν μη αντιμετωπίσιμες πραγματικότητες!

Ζητούμενο είναι ,μόνον ,η εξεύρεση των λύσεων, και οι προσπάθειες για τις μεθόδους που θα ακολουθηθούν.

Πολλές φορές ,οι προσπάθειες των ανθρώπων του δήμου η εξαντλούνται στην επινόηση δικαιολογιών ,για να «καλύψουν» τα αδικαιολόγητα, η πυροτεχνημάτων για να δείξουν ότι και η μειοψηφία είναι παρούσα!

Τις περισσότερες φορές κυριαρχεί στον δήμο , ο ,( λανθασμένα , κατά την άποψη μου) ,«τρόμος» του παραλυτικού πολιτικού κόστους , και πολύ συχνά παρατηρείται μια αλαζονική απομόνωση ,ένας αυτοπεριορισμός, στον «κλιματισμένο» και ηχητικά μονωμένο χώρο του γραφείου της εξουσίας.

Ο δήμος έχει δυνατότητες δράσης ,είναι , πραγματικά, τοπική εξουσία!

Κάθε εξουσία για να κερδίζει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, για να απολαμβάνει τον σεβασμό και την «υποταγή», για να περνούν οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις του, οφείλει να μην ξεχνά την προέλευση του ,δηλ τους πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους εξέλεξαν τους πάντες.

Οι συνεργασίες για να είναι αποτελεσματικές και ουσιαστικές, χρειάζονται την ώριμη συμμετοχή ,την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη προσέγγιση , την ειλικρινή κατάθεση απόψεων και προτάσεων , από όλους.

Δεν ανήκει ολόκληρη η ευθύνη ,ολόκληρη η κριτική, ολόκληρος ο καταλογισμός. στον δήμο,αν εκείνος τοποθετήθηκε με επάρκεια , προσδιορίσθηκε και ανταποκρίθηκε στον σωστό του ρόλο, και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι δεν ανέλαβαν τις αναπτυξιακές υποχρεώσεις τους.

Είναι αυτονόητο ,ότι οι επαγγελματικές ομάδες, οι λοιποί φορείς (σύλλογοι κλπ) ,και οι ίδιοι οι πολίτες, οφείλουν να αφήσουν τον «καναπέ» της μίζερης γκρίνιας, της στείρας τοπικής εσωστρέφειας, και της απλής επισήμανσης και καταγγελίας των προβλημάτων.

Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθούν τα χαρακώματα ,να σταματήσουν οι διαρκείς «πόλεμοι» ,να επικρατήσει ο αμοιβαίος σεβασμός ,και να εγκατασταθεί η δημιουργική ειρήνη

Επίσης οφείλουν να γκρεμίσουν τις ατομικές οχυρώσεις, και να εντάξουν το αρνητικό «εγώ » ,στο χρειαζούμενο συνολικό «εμείς»!

Σήμερα ,η τοπική δημοκρατία ,επιτρέπει και επιβάλλει ( για όσους δεν «χωνεύουν», αυτήν την υποχρέωση τους!), αυτήν την δυνατότητα καλλιέργειας των προτάσεων ,και επομένως ,τα τοπικά θέματα περιμένουν τους «σπορείς» να βγούν στον δημόσιο χώρο να δημοσιοποιήσουν και να προσπαθήσουν αυτές τις φυτεύσεις προσδοκώντας τους αντίστοιχους καρπούς.

Οι γκρίνιες ,οι «μουρμούρες» ,είναι εύκολες αντιδράσεις!

Δύσκολο είναι να μορφώσεις προτάσεις ,να τις ντύσεις με τεκμηρίωση ,να τις φορτίσεις με δυναμική ,να τις εκθέσεις στο τοπικό διαδίκτυο, να τις καταστήσεις στοιχείο σοβαρού διαλόγου και αποδοχής.

Πολλά μπορούν ,και πρέπει , να γίνουν στον κάθε τόπο.

Οι υπάρχουσες τοπικές δυνάμεις είναι τεράστιες, και (δυστυχώς !) συνήθως αναξιοποίητες και απομονωμένες σε γωνιές απόρριψης και περιορισμού ως ενοχλητικές!

Ο δήμος ,οφείλει να αξιολογήσει και αξιοποιήσει αυτό το τοπικό δυναμικό, που αποτελεί μια πολύτιμη δεξαμενή ιδεών , τεχνογνωσίας, εμπειρίας ,και πολιτικής ενέργειας.

Φορείς ,όπως ένα άτυπο συμβούλιο πόλης, διάφορες επιτροπές μελέτης των διαφόρων θεμάτων, συμβούλια τρίτης ηλικίας ,συμβούλια νέων, κλπ μπορούν να προσφέρουν τεράστιες ( δωρεάν!) υπηρεσίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκδηλώσεις ,όπως ημερίδες μελέτης και ανάδειξης τοπικών θεμάτων, δημόσιες λαικές κλπ συνελεύσεις, κλπ, δίνουν βάθος και ουσία στην δημοτική δημοκρατία, και εγγυώνται την σταθερή πορεία προς τις λύσεις των τοπικών προβλημάτων.

Κίνητρα και προκλήσεις- προσκλήσεις, για διάφορες τοπικές παραμέτρους ,όπως πχ αναδοχές πρασίνου , βραβεύσεις στολισμού και ανάδειξης ιδιωτικών χώρων, ονοματοθεσίες κλπ ,φέρνουν τον πολίτη μέσα στα αυτοδιοικητικά δρώμενα και τον αναδεικνύουν σε ενεργό στοιχείο των τοπικών υποθέσεων.

Υπάρχει μια «αναφυλαξία» στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αναφορά προς την ανάμειξη του πολίτη και των φορέων ,στα «πόδια» της!

Ο δήμος οφείλει να αυτογιατρευθεί ,διότι τούτη η αναφυλαξία, κλείνει πόρτες και παράθυρα και «μουχλιάζει» τους αυτοδιοικητικούς χώρους.

Τα τοπικά προβλήματα δεν ανήκουν σε κανένα!

Είναι προβλήματα κοινά, και «ανήκουν» σε όλους μας.

Ο δήμος δεν είναι κάστρο με βαρειές σιδερόπορτες, αλλά τραπέζι σε ανοικτά γραφεία, με ελεύθερη είσοδο ,ολόκληρο το 24ωρο!

Ο δήμος δεν είναι «τρόπαιο» κανενός, αλλά είναι μια αίθουσα διαρκούς συνεδρίασης, όπου ένας γραμματέας ακούει ,σημειώνει και συντονίζει .

και όλοι έχουν δικαίωμα ,και υποχρέωση ,να αναλύουν και να τεκμηριώνουν προτάσεις .

Είναι ξεκάθαρρο ,ότι ο δήμος «πάει πακέτο» με τα τοπικά προβλήματα!

Γι αυτό φροντίζει και κάνει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσει και να λύσει τα τοπικά προβλήματα.

Και ,πάντα ,εύκολα ή δύσκολα, λύνει τα τοπικά προβλήματα.

Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις ,αυτό το πακέτο δεν έχει όλα οσα έπρεπε να περιέχει και ο δήμος πορεύεται χωρίς το περιεχόμενο του!

Και ,φυσιολογικά, δεν αντιλαμβάνεται ούτε την ύπαρξη των τοπικών προβλημάτων , ούτε ασχολείται με αυτά!
Σε αυτή την περίπτωση πάντα οι "άλλοι πληρωνουν την ζημιά, οι επαγγελματίες και οι πολίτες.
Ας δώσουμε λοιπόν όλοι τα χέρια για να έχουμε το πλήρες λειτουργικό πακέτο που μόνο καλα και θετικά μπορει να δώσει σε αυτόν τον τόπο.
Γίαννη Πατσαντάρα, Ευαγγελία Γρανιτσιώτη δουλέψτε ΜΑΖΙ βάλτε στην άκρη προσωπικές η κομματικές σκοπιμότητες και γίνετε πανελλαδικό πρότυπο δημοτικής συνεργασίας και προόδου.

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ,ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος ένας να αποφασίζει ρε; Μιλάμε για δημοκρατία όρνιο!!! Και στη δημοκρατία δεν αποφασίζει ένας.

Ανώνυμος είπε...

τσοπανε πριν τα βρει ο πατσανταρας με την γρανιτσιωτη πρεπει να τα βρει πρωτα με τους δικους του και η βαγγελιω το ιδιο.προσεξε και σημειωνε.κυριαρχο συνθημα του σταθη και των αλλων αραχωβιτων out η σοφια!η σοφια ζει και βασιλευει και τα παρελκομενα της. η νεαρη ειδικη συμβουλος φυτικης παραγωγης δεν μιλαει γρι αγγλικα κι ομως επιλεχθηκε λογω αγγλικων.το οτι ειναι κολληταρι της σοφιας τυχαιο θα ταν.και οι πετρες ξερουν οτι τα νευρα των αραχωβιτων συμβουλων ειναι τεντωμενα επικινδυνα.οπως ελεγε και καποιος απορω πως κρατιεται ακομη ο γιαννελος χωρια τον μιχο που εδω και καιρο βγαζει καπνους αφου η σοφια διαδιδειπαντου οτι θα τον κλεισει μεσα.αλλα και στ αλλο στρατοπεδο ειναι προφανες οτι η βαγγελιω ειναι διακοσμητικο στοιχειο αφου σε καθε συμβουλιο οι μισοι συμβουλοι της κανουν οτι θελουν χωρις να της δινουν λογαριασμο.ειπε ενας διστομιτης και πολυ της ειναι που το παιζει επικεφαλης.αρα τσοπανε εχουμε 2 ηγετες που με το ζορι παραμενουν αρχηγοι. ο πατσανταρας ομως εχει ενα μεγαλο υπερ.ο μιχος δεν εχει την μορφωση, ο σταθης δεν εχει τον χρονο αρα παιζει χωρις αντιπαλο και δυσκολα θα πεσει.η βαγγελιω ομως ειναι θεμα μηνων.ακεραιος αλλα λιγος λενε για το φαντομ.αλλου γι αλλου για την βαγγελιω.αρα τι συνεναιση να γινει

Ανώνυμος είπε...

συγχνωμη ηθελα να πω να υλοποιει τις αποφασεις.οσο για το ορνιο εισαι και φαινεσαι ρε...

E.Π είπε...

Τεράστιο κείμενο, με σπουδαίες προτάσεις και επισημάνσεις. Εύχομαι να μην περάσει απαρατήρητο.
Αγαπητέ Τσοπάνε θα μπορούσες να βοηθήσεις σ’ αυτό «καλλωπίζοντάς το με κάποιες επισημάνεις άλλου χρώματος στα καίρια σημεία.
Συγχαρητήρια στο συγγραφέα!!!

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Έχει περάσει δυστυχώς, όπως πολλά που έχω γράψει στο παρελθόν και θα έπρεπε να ξυπνήσουν κάποιους και έχουν περάσει απαρατήρητα.
Όσον αφορά τον "καλλωπισμό" είμαι συνήθως κατά γιατί έτσι δίνεις μασημένη τροφή, και πολλοί αρκούνται στα "καλλωπισμένα" και χάνουν την ουσία.

3o mati είπε...

συγχαρητηρια κυριε τσοπανε της αραχωβας!
πανελλαδικο προτυπο απο μια ηγετικη ομαδα σενα δημο που ο καθενας εχει και την ομαδα του (ο δημαρχος την δικια του, ο γιαννελος την δικια του ,ο μιχος την δικια του )ειναι τρια λειτουργικα πακετα που καθε αλλο παρα προοδο θα φερουν στο δημο.
πανελλαδικο προτυπο στρουθοκαμηλισμου απο τους συμβουλους (ενας δεν εχει τα αντερα που λενε να τα πει.ουτε το ονομα τους δεν λενε για να μην τους θυμουνται οι ψηφοφοροι και τους μαυρισουν.)
τοπικα προβληματα του δημου ειναι μονο τα υπαρξιακα τους προβληματα και η κλοπη του κλεμμενου .... o αγωνας για την αποκατασταση της διαφθορας και της αδιαφανειας συνεχιζεται.

καλημερα απο τα πεντακαθαρα νερα της Ζακυνθου τα λαμογια τις παιρνουν τις γαλαζιες σημαιες μενα τηλεφωνο..

3o mati είπε...

5ο δημοφιλέστερο θέμα στο ntefi ήρθε η ταινία του Σειρηνάκη "η φίλη της κόρης μου" όπου συμπρωταγωνίστρια ήταν μια συμπατριώτισσά μας από Ίτέα. Γι αυτό επειδή το ενδιαφέρον ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ θα σας ενημερώσω για την 2η ταινία της συμπρωταγωνίστριας Ιτιώτισσας με τίτλο "η Μαρία Ντούβλη και ο Βιασμός της Καμαριέρας της" με πρωταγωνίστρια φυσικά την Μαριάννα Ντούβλη.
Ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας να πω ότι είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος με την συπμαρτριώτισσά μας!!!
Αναρτήθηκε από ntefi στις 10:38 π.μ.

κυριε δημαρχε ρομπα εχουν κανει τον ιστορικο αυτο δημο .(και τον αρχηγο του)
κυριε γιαννελο αν γνωριζεται την κυρια που εχει το μπλογκ αν...λεω αν...;;;καντε κατι γιατι μας διαβαζουν και στην .....ισπανια...

Ανώνυμος είπε...

3 ΜΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΧΟΥ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΒΕΛΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 2

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ είπε...

Ας προσπαθήσουμε να πετύχουμε σε αυτόν τον δήμο την συναίνεση που τα πολιτικά κόμματα δεν μπορεσαν να δώσουν στην Ελλάδα

Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1T6ciYzPL
συναινεση που ρε τσοπανη;τουτοι δω στο δημο τα εχουν κανει μουτι.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΤΣΟΠΑΝΕ Η Ο ΜΙΧΟΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΔΙΩΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η Ο ΣΤΑΘΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ.ΤΕΤΟΙΟ ΓΙΝΑΤΙ ΤΟ 3 ΜΑΤΙ.ΠΩ ΠΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ.ΜΗ ΧΑΣΕΙ.Α ΡΕ ΨΩΡΙΑΡΗΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΑΤΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΟΤΕ

θωμας είπε...

θα σας πω κατι και θα με θυμηθειτε.πατσανταρας-γιαννελος θα ναι 8 μιση χρονια μαζι στο δημο ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.ο προεδρος τον παει με χιλια τον δημαρχο κι ας κανει λαθη γιατι τον θωρει καθαρο οπως ελεγε στο σατυρικο.και ειπε κατι αλλο ο προεδρος.κι εβαζε στοιχημα.οτι σε 2 χρονια ο δημος δεν θα χρωσταει ευρω.

σταθης είπε...

ναι αλλα στην ακουαρελα ελεγε αλλα ο προεδρος.κι εβαζε και εκει στοιχημα.ηταν ομως με αλλη παρεα.στη μια βαζει στοιχημα αυτο στην αλλη παρεα το αλλο ε στο τελος παντα ειναι σωστος ο προεδρος.

ΗΛΙΟΣ είπε...

Τι καταπληκτικό κείμενο Τσοπάνε!
Αν πραγματικά θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, αν όντως τους νοιάζει ο τόπος και οι πολίτες του, η συναίνεση είναι μονόδρομος. Χωρίς έπαρση, χωρίς εγωισμούς, χωρίς αλαζονεία, χωρίς σκοπιμότητες, να καθίσουν κάτω, να βάλουν ένα μίνιμουμ σημαντικών προβλημάτων και ως το τέλος της θητείας να τα έχουν λύσει. Έτσι θα έχουν κάνει τον ΔΑΑ πρότυπο και σημείο αναφοράς για όλους.
Το κείμενό σου Τσοπάνε, πρέπει να το μεγεθύνουν και να το αναρτήσουν σε εμφανή σημεία της Δημαρχίας, για να το διαβάζουν κάθε μέρα και να μην έχει κανείς το άλλοθι, ότι το ξέχασε ή δεν το είδε.
Βέβαια, ξέρεις και ξέρουμε, ότι κάτι τέτοιο με την σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι ουτοπία.
Έχουν τόσα προβλήματα μεταξύ τους, έχουν τόσα απωθημένα, έχουν τόσες ατομικές φιλοδοξίες, έχουν τόσο ¨λίγο¨ στελεχιακό δυναμικό, που όσα έγραψες είναι για αυτούς ¨όνειρα θερινής νυκτός¨.

Ανώνυμος είπε...

DVD ΜΕ ΠΟΡΝΟ.
ΝΤΟΥΒΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΤΙ ΣΧΕΣH;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ .....ΚΟΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ .ΑΝΩΝΥΜΕ 6.42

Ανώνυμος είπε...

φιλε τσοπανε στα γηπεδα οταν οι φιλαθλοι μιας ομαδας χοροπηδαγανε ενω χαναν οι αντιπαλοι τους φωναζαν ετσι πηδανε οταν τους...αγαπανε.ε αυτο εχουν παθει κι οι ηλιοι και τριτα ματια.κοιμωνται και ξυπνανε και δεν εχουν καταλαβει πως χασαν την κουταλα.ο ενας βλεπει τους 600 του σταθη ο αλλος τους 500 του μιχου και ζουν εφιαλτη

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΒΑΙΩΣ ΗΛΙΕ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΜΕ ΜΑΝΑΤΖΕΡ.ΓΙΑΤΡΟΥΣ,Κ.Λ.Π ΚΙ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ.ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

μπλα-μπλα-μπλα!!!!! γιαννελε και η θλιβερη παρεα σου δεν βαρεθηκατε ακομα???? μεινατε τρεις και το...τριτο ματι!!! τσοπανε ή μαλλον ντελαλη πολυ συντομα θα το κλεισεις το μαγαζι, οπως εκανες και οταν στριμωχθηκες απο την εισαγγελεα!!! τυχαιο? δε νομιζω.....

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Προς τον αναγν'ωστη που έστειλε το σχολιο σχετικα με Ντούβλη και το τοπικο blog δεν θα το δημοσιευσω για 2 λόγους.
Πρωτον δεν νομίζω ότι το θέμα της ανάρτησηςς μου προσφέρεται για να ανοίξει αυτο το θέμα (Λάθος μου που ανήρτησα και το πρώτο σχολιο σχετικά με αυτο το αναγνωρίζω και ζητώ συγγνώμη).
Δεύτερον ότι σχόλια η διαμαρτυρίες έχετε σχετικά με το θέμα μπορείτε να τα στείλετε στο blog που αναρτήθηκε. Αυτό είναι το σωστό πιστεύω.

3o mati είπε...

κυριε τσοπανε της αραχωβας αν σε εφερα σε δυσκολη θεση ζηταω και γω με την σειρα μου ειλικρινα συγνωμη.

πιστευω οτι κανεις ομως λαθος . κολλαει το σχολιο με την πολυ καλη αναρτηση σου για τρεις λογους.

πρωτον.μιλας στο τελος για προσωπικες η κομματικες σκοπιμοτητες...οταν γραφει ενα ηλεκτρονικο μεσο αυτα για το δημο δ.α.α μπορει και να κρυβει σκοπιμοτητες.

δευτερον.Ο δήμος ,οφείλει να αξιολογήσει και αξιοποιήσει αυτό το τοπικό δυναμικό, που αποτελεί μια πολύτιμη δεξαμενή ιδεών , τεχνογνωσίας, εμπειρίας ,και πολιτικής ενέργειας.


Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1

Περιδιαβαίνοντας τα τοπικά ΜΜΕ, το πλείστον που συναντούμε είναι παράπονα, παρατηρήσεις ,επισημάνσεις, κρίσεις ,κατακρίσεις ,ελλείψεις και καταγγελίες για την παρουσία ( ή ,σωστότερα, απουσία !) της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αναφορά προς τα τοπικά θέματα.



Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TO0ESc4S

αρα ειναι σαφες οτι οχι μονο προσφερεται να ανοιξει το θεμα -επιβαλλεται-.
αν εβλεπα οτι δεν προσφερεται δεν θα το ειχα ανοιξει, μονο και μονο απο σεβασμο στο πολυ ουσιαστικο σου κειμενο.
Τι γραφει το σχολιο μου;
Καλει την συναδελφο σου να πει συγνωμη για ένα μεγαλο λαθος που εκανε στον κυριο δημαρχο ,στους κ.κ δημοτικους συμβουλους και στους δημοτες του δημου δ.α.α
Εσυ αποφασιζεις για το πια σχολια αναρτας στο μπλογκ σου και το σεβoμαι αν και διαφωνω.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Η ειλικρινής συνεργασία όλων των τοπικών δυνάμειων ,ηχηρών και σιωπηλών, πρέπει να είναι ένα απαραίτητο ζητούμενο, αμφίδρομα αξιολογούμενο.


Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TODDAon0

ENAΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Κάθε εξουσία για να κερδίζει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, για να απολαμβάνει τον σεβασμό και την «υποταγή», για να περνούν οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις του, οφείλει να μην ξεχνά την προέλευση του ,δηλ τους πολίτες οι οποίοι με την ψήφο τους εξέλεξαν τους πάντες.


Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TODirIdY

ENAΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Είναι αυτονόητο ,ότι οι επαγγελματικές ομάδες, οι λοιποί φορείς (σύλλογοι κλπ) ,και οι ίδιοι οι πολίτες, οφείλουν να αφήσουν τον «καναπέ» της μίζερης γκρίνιας, της στείρας τοπικής εσωστρέφειας, και της απλής επισήμανσης και καταγγελίας των προβλημάτων.


Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TOE56a12

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθούν τα χαρακώματα ,να σταματήσουν οι διαρκείς «πόλεμοι» ,να επικρατήσει ο αμοιβαίος σεβασμός ,και να εγκατασταθεί η δημιουργική ειρήνη


Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TOEN0TXi

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Σήμερα ,η τοπική δημοκρατία ,επιτρέπει και επιβάλλει ( για όσους δεν «χωνεύουν», αυτήν την υποχρέωση τους!), αυτήν την δυνατότητα καλλιέργειας των προτάσεων ,και επομένως ,τα τοπικά θέματα περιμένουν τους «σπορείς» να βγούν στον δημόσιο χώρο να δημοσιοποιήσουν και να προσπαθήσουν αυτές τις φυτεύσεις προσδοκώντας τους αντίστοιχους καρπούς

Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TOEtbPQH

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Δύσκολο είναι να μορφώσεις προτάσεις ,να τις ντύσεις με τεκμηρίωση ,να τις φορτίσεις με δυναμική ,να τις εκθέσεις στο τοπικό διαδίκτυο, να τις καταστήσεις στοιχείο σοβαρού διαλόγου και αποδοχή

Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TOFCsyOY

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Περιδιαβαίνοντας τα τοπικά ΜΜΕ, το πλείστον που συναντούμε είναι παράπονα, παρατηρήσεις ,επισημάνσεις, κρίσεις ,κατακρίσεις ,ελλείψεις και καταγγελίες για την παρουσία ( ή ,σωστότερα, απουσία !) της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε αναφορά προς τα τοπικά θέματα.


Χωρίς να παραμερίζω τα ενδεχόμενα κάποιων κατευθυνόμενων αντιπολιτευτικών δημοσιευμάτων κλπ, χωρίς να μηδενίζω την πιθανή ύπαρξη και πολιτικών σκοπιμοτήτων , όμως οφείλουμε να σταθούμε στην παγιοποιημένη αυτή πραγματικότητα.


Στις μικρότερες πόλεις, όλοι μας γνωρίζουμε τα τοπικά θέματα, όλοι μας γνωρίζουμε «πρόσωπα και πράγματα», όλοι μας διαπιστώνουμε την έλλειψη ,( συνήθως !) ,της σωστής τοποθέτησης του δήμου απέναντι τους.


Πηγή: http://tsopanos.blogspot.com/#ixzz1TOFvCy2f

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Προς 3ο ματι
Φυσκικά και ΔΕΝ με φέρνεις σε δύσκολη
θέση. Εχω αποδείξει νομίζω ότι έχω το θάρρος να αναρτώ όλες τις απόψεις όσο ακραίες και αν είναι.
Το φυσικό θα ήταν να στείλεις αν θες ένα μέιλ με την άποψη σου να το κάνω ανάρτηση και εκεί επάνω να κάνουμε σχόλια. Στην ανάρτησή μου μπορούν να κολλήσουν τα πάντα αλλά πιστεύω ότι για στο συγκεκριμένο θέμα έχεις δώσει μεγαλύτερη προσοχή απο όση του αξίζει.
Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ήταν μια ατυχής προσπάθεια να κάνει χιούμορ μαζι με μία "πιασιάρικη" ροζ ανάρτηση. Ε μπήκε και ο Δήμος στη μέση για να δέσει το θέμα με τον τόπο.
Αν το ροζ και το κίτρινο άρθρο είναι αδίκημα τότε υπάρχει θέμα.
Ειλικρινά πιστεύω ότι δεν υπήρχε πρόθεση και όπως εσύ είπες επανόρθωσε δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δώσουμε τόση αξία στο θέμα και να συνεχίσουμε.

giannisdistomo είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ!!!!!
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!
ΕΝΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤO- ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ; ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΠ ΤΗΝ ''ΚΑΛΗ'' ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΑΝΑΠΟΔΗ''....
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ...ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟ Δ.Α.Α ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ!!! ΕΓΡΑΨΕΣ.-

Υ.Γ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ ΕΙΤΕ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΕΙΤΕ ΟΧΙ. . ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.-

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ giannisdistomo
ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΙΓΟΥΡΟ
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ!!!!

Υ.Γ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ,ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!!!!!

ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ.ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΙ.ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤ/ΡΧΟΥΣ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΛΥΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΕΝΤΑΞΕΙ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ Η ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟ είπε...

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ/ΡΧΟ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ[ξερετε αυτο της ειρωνειας].ΚΑΙ ΑΠΟ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ[μαλλον ετσι του εχουν πει οτι λειτουργει η εξουσια οπως το 70].

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΕΩΣ ΚΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

ρε γιουλααντι ναγραφεις για τον στεφανο επειδη δεν σε κανανε αντιδημαρχο,και συ σοφιαναγρφειςγιατον γιαννελο και τον μιχο,και σεις αντιπολιτευση να κανετε ενστασεις δεν ερχοσαστε σημερα στην καθαριοτητα στην αραχωβα γιατιουτεεναςαποτηναντιπολιτευση δεν ηταν οπως εμαθα