Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ερώτηση του Γιάννη Σταθά για το ΙΚΑ Παραλιας ΔιστόμουΕρώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Χωρίς ορθοπεδικό και παιδίατρο το ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου.

Απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου, όπου εδώ και ένα χρόνο, και ενώ έχουν λήξει οι συμβάσεις των ειδικοτήτων τόσο του ορθοπεδικού, όσο και του παιδιάτρου, δεν έχουν προκηρυχθεί εκ νέου οι αντίστοιχες θέσεις. Οι ανωτέρω ειδικότητες είναι άκρως απαραίτητες διότι:
·       Όσον αφορά την ειδικότητα του ορθοπεδικού, το ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της Ελλάδος (Αλουμίνιον της Ελλάδος), όπου λόγω της φύσης της βιομηχανίας, συμβαίνουν συχνά πολλά εργατικά μικροατυχήματα, και συνεπώς κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ορθοπεδικού για την παροχή των πρώτων βοηθειών καθώς και για την φροντίδα και παρακολούθηση όσων αναρρώνουν.

·       Όσον αφορά την ειδικότητα του παιδιάτρου, υπάρχει αύξηση των γεννήσεων τόσο στον οικισμό Άσπρων Σπιτιών Παραλίας Διστόμου, όσο και στην κοινότητα της Αντίκυρας. Εντελώς αυθαίρετα και απαράδεκτα δεν προκηρύχθηκε η προαναφερθείσα θέση, η οποία εξυπηρετούσε τα δεκάδες παιδιά των δύο περιοχών, όπως γινόταν καθ’ όλη, πλην του τελευταίου έτους, διάρκεια λειτουργίας του ΙΚΑ.
Επιπλέον, το εν λόγω ΙΚΑ στερείται και της ειδικότητας του νευρολόγου, ο οποίος είναι απαραίτητος για τους κατοίκους της περιοχής.
Όπως ξεκάθαρα προκύπτει, και λόγω της ιδιαιτερότητας τα περιοχής, καθίσταται επιτακτική ανάγκη άμεσης στελέχωσης του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου με τις παραπάνω ειδικότητες.
Με βάση τα ανωτέρω:
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί άμεσα στις κατάλληλες εκείνες ενέργειες για την άμεση στελέχωση του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου με γιατρούς των προαναφερθέντων ειδικοτήτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Ιωάννης

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ Κ.ΒΟΥΛΕΥΤΑ ΜΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΕΙΠΕ
ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΟΝ ΘΕΣΕΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ ΠΑΣΟΚΟΘΡΕΜΕΝΕ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΕΙΠΕ
ΚΥΡΙΕ ΒΟΛΕΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΣΤΕΙΡΙΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΞΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΩΔΙΚΟ 32100 ΤΙΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΜΟΙΠΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΖΕΡΙΚΙ .ΜΗΝ ΣΚΩΤΟΝΕΣΤΕ ΔΗΜΑΡΧΕ .ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΑΙ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

καλη η εκλογην σου στο κομα ΣΥΡΙΖΑ ομως
γιατι μαζευτε ολα τα ΠΑΣΟΚΙΑ μηπως
ειναι ο αργηγος ΑΛΕΞΑΝΤΡΕΟΥ?????
η ΤΣΙΠΡΑΝΤΡΕΟΥ
Καλη συνεχεια//////

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

Το Στείρι γνωρίζει ότι ο καλλικρατικός δήμος θα κλείσει,τα τοπικά ταχυδρομεία επίσης και θα γίνουμε όλοι δήμος Λιβαδειάς με ταχ.κώδικα 32100

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά για όλους σας.

Πονάει ε, έτσι μας έτσουξε και εμάς όταν κρυφογελάγατε πίσω από την πλάτη μας και με το όνομα και με το σχολείο. Ήρθε η ώρα σας.( πέταξαν ήδη ΙΚΑ - ΟΤΕ και έπεται συνέχεια...)

Γελά καλά όποιος γελάει τελευταίος

Ανώνυμος είπε...

*Ο ΣΠΑΘΑΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ*

ΤΩΡΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΕΕΕ..?
ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΥΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΞΥΔΑΚΙ ΒΟΗΘΑΕΙ..
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΡΧΕΤΑΙ!!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΑ ΣΑΣ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ Ο ΠΟΘΟΣ ΣΑΣ Ο ΚΡΥΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η...ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.