Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πρόσκληση Εθελοντισμού απο το τοπικό συμβούλιο Αράχωβας


http://api.ning.com/files/uQc3dqQT6Ke3bha7*LE09K*BzLJe1-bo6mhTDE7lJK76AKTKpuJ6CvlSKQigFCWdefTOEa5U6eo*FFFCd3l96ZxY3eegR8oT/volunteer382009.jpg

Αράχωβα, 13 Ιανουαρίου 2012


Πρόσκληση

Οι καιροί δυσκολεύουν για όλους, αλλά παρ’ όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας, οι οποίοι βιώνουν μεγαλύτερη δυστυχία από εμάς τους ίδιους.

Σε τέτοιους καιρούς, η αλληλεγγύη και η υποστήριξη είναι απαραίτητες πράξεις για να μην καταρρεύσει η κοινωνία μας.

Aς δημιουργήσουμε λοιπόν ένα πλαίσιο, στο οποίο ο καθένας θα μπορέσει να προσφέρει εθελοντικά την βοήθεια του και να παρουσιάσει τις ιδέες του.

Για να σας παρουσιάσουμε την πρόταση μας και να συζητήσουμε όλες τις ιδέες σας, σας προσκαλούμε την


 Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012,
Ώρα 20.00
στο Παλαιό Δημοτικό της Αράχωβας

για μια πρώτη συνάντηση.

 Το τοπικό συμβούλιο Αράχωβας

7 σχόλια:

ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ, ΝΑ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ!!

merlin είπε...

Ο Εθελοντισμός δεν έχει όρια

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι στη σημερινή τεχνοκρατούμενη κοινωνία, με τους ξέφρενους και αγχωτικούς ρυθμούς ζωής, με τους ανάλγητους νόμους της αγοράς και της στυγνής οικονομικής συνδιαλλαγής και με την άμβλυνση των ηθικών φραγμών, η έννοια του ανθρωπισμού έχει δυστυχώς παραμεριστεί στην καρδιά και στο νου των σύγχρονων ανθρώπων. Ο εθελοντισμός ως μια έκφραση του ανθρωπισμού έχει και αυτός υποστεί σταδιακή αλλοίωση τόσο ως προς την ένταση του στις διάφορες εκδηλώσεις του, όσο και ως προς το περιεχόμενό του. Ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Ανώνυμος είπε...

Αμα εγω δεν ειμαι μπορω να φτιαξω το σπιτι μου , μαλλον θα το ριξω στον εθελοντισμο να ερθουν να το φτιαξουν οι αλλοι.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Αγαπητη φιλη merlin .Τα σχολια σου μου αρεσουν πολυ. Συμφωνω σε αυτο που γραφεις οτι ο εθελοντισμος δεν εχει ορια(...ειναι σαν τον ερωτα)δινεις την θετικη σου ενεργεια χωρις να περιμενεις αναποδοση....ομως δεν διαφωνω και με την προσκληση του τοπικου συμβουλιου που μας καλει να δημιουργησουμε ενα πλαισιο για να συζητησουμε.
Μακαρι να διαβαζουν οι αναγνωστες τα σχολια σου. Εχουν πολλα να πουν...

Ι..Ρ.. είπε...

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ..ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΣΙΩΠΗΛΑ..ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ..ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΜΕ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΙΠΟΤΑ..Η ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΕΜΑΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ..ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΙΔΕΕΣ..ΕΙΧΑΤΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..ΣΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ..ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ..ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ..

merlin είπε...

ευχαριστώ φίλε για τα καλά λόγια...μπορούμε να προσφέρουμε πολλά για τα μεγάλα πράγματα, να κάνουμε όμως θυσίες για τα μικρά είναι κάτι που συναντιέται σπάνια.

ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ είπε...

Αγαπητη φιλη merlin.... σε δυο γραμμες τα ειπες ολα!!!
....ας το κανουμε εμεις που... μπορουμε.