Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

«Τελικός γύρος στην Αθήνα στην ελληνική παρτίδα πόκερ»

"Τις επόμενες εβδομάδες κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα" τονίζει η γερμανική εφημερίδα."Τις επόμενες εβδομάδες κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα" τονίζει η γερμανική εφημερίδα.
"Τις επόμενες εβδομάδες κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα" τονίζει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, που αναρωτιείται αν "θα πέσει η Ελλάδα".
Παρά τη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα και την ευρωζώνη, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "πίσω από κλειστά μικρόφωνα και κάμερες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες οι αισιόδοξες δηλώσεις αντικαθίστανται από έντονες αμφιβολίες για την ικανότητα παραμονής της Ελλάδας στη νομισματική ένωση". H Handelsblatt παραθέτει και εκτίμηση ενός επικεφαλής γερμανικής τράπεζας, ο οποίος τονίζει ότι όσο διαρκεί αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να υπολογίζουμε σε εκτόνωση της κρίσης.
Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, η εφημερίδα συνεχίζει το αφιέρωμά της στην Ελλάδα με αναλύσεις, σχόλια. "Τελικός γύρος στην Αθήνα (…) στην ελληνική παρτίδα πόκερ", τονίζει ο αρθρογράφος και συνεχίζει:
"Τις επόμενες εβδομάδες κρίνονται τα πάντα για την Αθήνα. Ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να επιφέρει μαζικές περικοπές για να εισπράξει τη νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων. Αν δεν το καταφέρει, τότε η χώρα θα βρεθεί στο κενό".
Παρατίθεται επίσης το πόρισμα του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικα Πόλ Τόμσεν, ότι τα μέτρα που συμφωνηθηκαν απλά δεν εφαρμόζονται.

 http://www.24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: