Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Αράχωβα όπως....... Μπανανία

http://epoptes.files.wordpress.com/2011/09/1066855lntjcdtoz6.jpgΛυπάμαι πολύ και θέλω να επανορθώσω και να στηρίξω το Αράχωβας blog που το έχουμε αφήσει μόνο του να προσπαθεί να μας βρεί ονόματα οδών και αριθμούς. Το αυτονόητο δηλαδή στην Ελλάδα του 2012.


Μέχρι σήμερα δεν είχα ακουμπήσει το θέμα γιατί ο συνάδελφος ασχολείτο με αυτό τόσο καιρό και πίστευα ότι ήταν μια  εξαιρετική προσπάθεια που κάποια στιγμή θα απέδιδε καρπούς.

Φυσικά και έκανα λάθος γιατί στην μπανανία που ζούμε τα αυτονόητα αποτελούν εξαίρεση και όχι κανόνα.

Απαιτώ δε απο τους δημοτικούς άρχοντες να μην ξαναπούν σε επικήδειους λόγους τους, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν, ότι όταν αποκτήσουμε ονόματα οδών, θα τιμήσουν την μνήμη των θανόντων ονομάζοντας οδούς και πλατείες προς τιμήν τους. Αφού δεν έχετε σκοπό να ονομάσετε τους δρόμους αφήστε τα τιμητικά για όταν θα είστε έτοιμοι

 Σοβαρευτείτε κύριοι.

 Αναδημοσιεύω........από το Αράχωβας blog

Η ταχυδρομική Οδύσσεια ενός πακέτου.


Είχα αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση στο πρόβλημα που μου δημιουργεί η μη ύπαρξη διευθύνσεων στην Αράχωβα στην αλληλογραφία και τελευταία στην αποστολή ενός πακέτου από την Αγγλία. Πίστευα ότι λύθηκε το πρόβλημα εξηγώντας πως δεν υπάρχουν ονόματα οδών και αριθμών στην πόλη μου αλλά μάταια. Για να μην ξαναγράφω τα ίδια θα σας δείξω τη διαδρομή που έκανε το πακέτο από Αγγλία στην προσπάθειά του να με βρει.


Παραγγέλνω λοιπόν μέσω διαδικτύου μνήμη για τον iMac μου στις 17 Νοεμβρίου 2011 σε εταιρεία στην Αγγλία. Στις 18 Νοεμβρίου ταχυδρομείται στη Γλασκόβη και μέσω Μονάχου Γερμανίας φτάνει στα Σπάτα στις 21/11/2011. Μπορείτε να δείτε την ακριβή διαδρομή στην παρακάτω εικόνα.  Διαβάζεται από κάτω προς τα πάνω. 

 

Στις 22/11 σημειώνεται ότι θα ταχυδρομηθεί την επόμενη αλλά στις 23/11 λόγω μη ύπαρξης οδού και αριθμού δεν αποστέλλεται. Στις 28/11 και 29/11 γίνονται προσπάθειες να με βρουν (έτσι λένε τουλάχιστον) και στις 30/11 ταχυδρομείται το πακέτο πίσω στον αποστολέα του στην Αγγλία. Δείτε την διαδρομή της επιστροφής μέσω Μπολόνιας Ιταλίας όπου στις 07/12 επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε, στη Γλασκόβη.
Εγώ έχω αρχίσει να ανησυχώ και στις 08/11 στέλνω mail στην εταιρεία να ρωτήσω τι γίνεται. Με προτρέπουν να δώσω αριθμό κτηρίου και οδό. Τους εξηγώ ότι εδώ είναι Arachova και να το στείλουν όπως είναι. Θα με βρουν. Με χαρά μου ανακοινώνουν ότι η παραγγελία μου αποστέλλεται ξανά. Παρακάτω φαίνεται η δεύτερη προσπάθεια αποστολής.
Ταχυδρομείται στις 12/12 στην Αγγλία και πάλι μέσω Μονάχου φτάνει στα Σπάτα στις 13/12. Από 13/12 μέχρι 20/12 παραμένει εκεί λόγω απουσίας ακριβούς διεύθυνσης και ταχυδρομείται πίσω στην Αγγλία στις 21/12. Πάλι μέσω Μπολόνιας Ιταλίας φτάνει στη Γλασκόβη στις 29/12/2011.
Σήμερα 04/01/2012 ανακαλύπτω αυτή τη διαδρομή και στέλνω mail στην εταιρεία στην Αγγλία ζητώντας να μου επιστραφούν τα χρήματα γιατί το προϊόν είναι ήδη πληρωμένο και στην ταχυδρομική υπηρεσία UPS μέσω της οποίας γίνεται η αποστολή, να καταλάβουν ότι εδώ είναι Ευρώπη μεν, αλλά  τα πράγματα γίνονται αλλιώς.
Ταυτόχρονα σιχτιρίζω όλους τους δημοτικούς άρχοντες των τελευταίων 40 χρόνων που μας κρατάνε στην εποχή του μουλαριού.

Διαβάστε και αυτό το απόσπασμα απο τό Υπουργείο μεταφορών και υποδομών 

Άρθρο 6 Περιεχόμενο και ποιότητα καθολικής υπηρεσίας


............ 9. Οι περιοχές χωρίς πλήρη και συνεχή οδοαρίθμηση ή χωρίς μοναδικές ονομασίες οδών ή χωρίς μοναδικούς αριθμούς στα κτίρια ή/και χωρίς σήμανση εξυπηρετούνται από προσήκουσες εγκαταστάσεις (γραμματοθυρίδες) που εγκαθίστανται με ευθύνη των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κατάλληλα προκαθορισμένα σημεία, σε συνεννόηση με τον φορέα παροχής καθολικής υπηρεσίας. Οι προσήκουσες εγκαταστάσεις που εγκαθίστανται με δαπάνη αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται από όλους τους φορείς παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών.
10. Η διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων γίνεται στη διεύθυνση του παραλήπτη υπό την προϋπόθεση ότι η διεύθυνση αναγράφεται σωστά και πλήρως επί του ταχυδρομικού αντικειμένου, δηλαδή περιλαμβάνει οδό, αριθμό και ταχυδρομικό κώδικα. Η αναγραφόμενη οδός και αριθμός θα πρέπει να είναι μοναδικοί ανά περιοχή, επίσημα καθορισμένοι από την αρμόδια αρχή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων καθορίζονται οι προϋποθέσεις διανομής των ταχυδρομικών αντικειμένων, οι πιθανές παρεκκλίσεις και προϋποθέσεις αυτών καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια.
11. Οι εξαιρετικές περιστάσεις ή παρεκκλίσεις κοινοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε όλες τις αντίστοιχες αρχές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επιμέλεια της Ε.Ε.Τ.Τ..

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τσοπανο τσισα εκαμες; που απαιτεις κιολας πανυβλακα

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΠΆΝΕ ΑΓΝΌΗΣΕ ΤΟΝ ΓΕΛΟΊΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ 11.29. ΟΛΟΙ ΈΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΑΠΛΑ ΠΡΆΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ.

giannisdistomo είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΥΤΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ¨ ΜΙΚΡΟ¨ ΣΧΟΛΙΟ.....
ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ ΠΛΕΟΝ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ
ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΧΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΑΥΤΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.
ΑΠΟ ΟΣΟ ΟΜΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΣΜΕΥΟΤΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ
ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΠΑΙΡΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ
ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ,[...ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ Δ.Σ, Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
ΤΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ, ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ...ΚΛΠ] , ΠΑΝΤΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ
AYTH .
ΑΡΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.
ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΗΝ
ΑΡΑΧΩΒΑ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ.
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ;

ΥΓ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΕΝΑ Δ.Σ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΤΟΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΛΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί παραπονιέσαι. Νομίζεις ότι είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο να μην έχουν οι δρόμοι ονόματα; Όχι! Συμβαίνει και σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, π.χ. στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, μία πόλη 4 εκατομυρίων ανθρώπων! Το παρακάτω άρθρο του BBC αναλύει την κατάσταση: http://bbc.in/nwyUYs

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Πολύ με ησύχασε το σχόλιο σου. Αφού μία πολιτισμένη πρωτεύουσα σαν την Καμπούλ που έχει όλα τα καλά του κόσμου δεν έχει ονόματα δρόμων τι να ζητάμε εμείς.

http://www.rawa.org/temp/runews/2008/03/05/afghanistan-poor-sanitation-bad-toilets-cause-deaths-misery.html

ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΟΔΟΥ είπε...

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ? ΜΑΖΕΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΣΟΠΑΝΟ ?

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν μοιάζει με ανέκδοτο: "Τί κοινό έχει η Αράχωβα με την Καμπούλ; Και οι δύο δεν έχουν ονόματα δρόμων!". Αντί για "Αράχωβα" μπορείς να βάλεις "Δίστομο" ή και σίγουρα πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας!

ΑΝΤΑΡΣΙΑΣ είπε...

….ΜΕ 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1.Η ταχυδρομική Οδύσσεια ενός πακέτου.

2.Η ταχυδρομικη Οδυσσεια ενος e-mail.

3.Αραχοβα οπως.... Παραλια.

4.Ολοι οι Δημοτικοι Υπαλληλοι στην εδρα του Δημου για την κοπει της πρωτοχρονιατικης πιτας.

5.Καλη χρονια.

6.Το φλουρι θα το βρει… ο εργολαβος.

7.Το παιγνιδι ειναι στημενο.

8.Μια ακομα απουσια του Προεδρου.

9.Θα ειναι και ο Νικολακης εκει.

10.Η Κυρια είναι παντου.

Ανώνυμος είπε...

ANTARSIA TAPES OLAAAAAAAAAAAAA