Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Η ελληνική οικονομία μπορεί να κάνει την έκπληξη»

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, «η κρίση ταρακούνησε τους Έλληνες επιχειρηματίες»

http://xryshaygh.files.wordpress.com/2008/06/moneycogs.jpgΑκόμη και την έκπληξη θα μπορούσε να κάνει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, η οποία σε άρθρο της τονίζει ότι καλλιεργείται υπερβολική αισιοδοξία.

«Τέτοιες ειδήσεις μπορεί να είναι και παραπλανητικές, αν και τις επιβεβαιώνουν μέσα στην απαισιοδοξία τους εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τη Ουάσιγκτον και τη Φρανκφούρτη.

Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε μία βαθιά ύφεση, αλλά αυτή οφείλεται στη μείωση της κατανάλωσης και την έλλειψη ρευστότητας. Πολλοί παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας αντίθετα παραμένουν ανέπαφοι και μέσω της επιβληθείσας μείωσης μισθών, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί συνολικά», σημειώνει η εφημερίδα σύμφωνα με τη Deutche Welle.

Μάλιστα προσθέτει ότι:
«Υπό την προϋπόθεση ότι το κούρεμα του χρέους θα υλοποιηθεί κανονικά και θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση, θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να αποτελέσει μία θετική έκπληξη τα επόμενα χρόνια.

Και αυτό λόγω και του γεγονότος ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες έχουν αντιληφθεί ότι η κατανάλωση που χρηματοδοτείται από χρέη έχει οδηγήσει στην καταστροφή»

 http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: