Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Νέα τεχνική αντιμετώπισης του καρκίνου..


Βρετανοί επιστήμονες άρχισαν να εφαρμόζουν μια νέα τεχνική που καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα, «καίγοντάς» τα με μαγνητικούς παλμούς.

Η νέα μέθοδος, που ονομάζεται υπερθερμία και έχει δοκιμαστεί προς το παρόν μόνο σε πειραματόζωα (ποντίκια), αυξάνει τη θερμοκρασία των κακοήθων κυττάρων, μέχρι αυτά να πεθάνουν.

Αναλυτικά, οι ερευνητές περιβάλλουν τα καρκινικά κύτταρα με μικροσκοπικά σωματίδια οξειδίου του σιδήρου, τα οποία δονούνται σε ένα....

μαγνητικό πεδίο, αναγκάζοντας τα κύτταρα του όγκου να υπερθερμανθούν και τελικά να καταστραφούν.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν τη θεραπεία της υπερθερμίας στους ανθρώπους, ώστε να στοχεύουν τα καρκινικά κύτταρα και να τα σκοτώνουν, χωρίς παράλληλα να καταστρέφουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα, κάτι που οδηγεί στις γνωστές παρενέργειες της χημειοθεραπείας και της θεραπείας με ακτινοβολίες.

Η τεχνική αναπτύσσεται από τον ειδικό στον καρκίνο δρα Σαμ Τζέιμς του University College του Λονδίνου, σε συνεργασία με τον καθηγητή Κούεντιν Πάνκχερστ, διευθυντή ερευνών του Royal Institution, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ». Όπως ανέφερε ο Τζέιμς, τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν, όταν θερμανθούν πάνω από τους 43 βαθμούς Κελσίου (η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος είναι γύρω στους 37 βαθμούς). Τα εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι η τεχνική μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η καινούργια μέθοδος βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδιά της, αλλά είναι ελπιδοφόρα και μπορεί μελλοντικά να αποτελέσει μια νέα θεραπευτική τεχνική, ιδίως για τον καρκίνο του πνεύμονα.
http://trelokouneli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: