Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ευεργετικές οι ιδιότητες του Ροδιού κατά του καρκίνου.

Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια διαπίστωσε ότι το ρόδι εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου. Τα συστατικά που υπάρχουν στον χυμό ροδιού φαίνεται ότι καταφέρνουν να εμποδίσουν ή να αναστείλουν τη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων παρεμβαίνοντας έτσι στον χημικό μηχανισμό που προκαλεί την εξάπλωσή τους.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον χυμό του ροδιού εμπόδισαν......
....τα καρκινικά κύτταρα που υπήρχαν σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη να μετακινηθούν προς τα οστά. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ Μανουέλα Μάρτινς-Γκριν παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ομάδας της στο 50ό ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Κυτταρικής Βιολογίας, «τα νέα ευρήματα είναι συναρπαστικά, καθώς θα μπορούμε πλέον να τροποποιούμε αυτά τα φυσικά συστατικά του χυμού, ώστε να βελτιώνουμε τη δράση τους και να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μεταστάσεων σε ό,τι αφορά τον καρκίνο του προστάτη».
Η δρ Μάρτινς-Γκριν προσέθεσε ότι η ίδια και η ομάδα της ευελπιστούν πως ο χυμός του ροδιού θα έχει ανάλογη ευεργετική δράση και σε άλλες μορφές καρκίνου.
«Δεδομένου ότι τα γονίδια και οι πρωτεΐνες που εμπλέκονται στην κίνηση των καρκινικών κυττάρων του προστάτη είναι ίδια με εκείνα που συναντούμε στις μεταστάσεις άλλων μορφών καρκίνου, θεωρούμε ότι τα συστατικά που περιέχονται στον χυμό του ροδιού θα μπορούν να έχουν πολύ πιο ευρεία επίδραση στη θεραπεία του καρκίνου».

Πάντως, σειρά ερευνών έχει δείξει ότι ο χυμός ροδιού έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό αφού είναι εξαίρετη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: