Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Τα μαζεύει τώρα ο Γιακουμάτος


γιακουματος, δημοκρατια, αθηνα, προκαλεσανΣε διευκρινίσεις αναγκάστηκε να προβεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος μέσω σκληρής ανακοίνωσης απαντά στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με την πώληση της Ακρόπολης.

Ο κ. Γιακουμάτος ανάφερε πως η σπέκουλα και η παραπληροφόρηση έχει και τα όρια της και πρόσθεσε πως δεν νοικιάζονται τα ιερά και τα όσια. Δεν νοικιάζονται μνημεία και ειδικά ο φάρος του πολιτισμού για όλο τον κόσμο που είναι η Ακρόπολη , ενώ τονίζει πως δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες .

Επίσης, στην ανακοίνωσή του αναφέρει
πως αυτό όμως που θα μπορούσε να γίνει είναι να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένα ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σκοπός του θα είναι η αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων, επωφελεία της χώρας μας και της ιστορίας μας .

Αυτή είναι η πρόταση μου και αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τ άλλα είναι σπέκουλα. Και μπορεί η με την πρότασή μου αυτή να μην συμφωνούν όλοι, όμως ακόμα έχουμε Δημοκρατία. Και σε κάθε περίπτωση δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα, ειδικά σε κάτι ψευτοελληναράδες να μιλάνε και να παραδίδουν μαθήματα για ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις σε κανέναν πόσο μάλλον σε μένα καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

 http://www.axortagos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση 246 / 9.1.2012

Στο όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά χρεωκοπημένο «ρωμαίικο», ο κάθε άνθρωπος που είναι στοιχειωδώς στα καλά του οφείλει να είναι προετοιμασμένος για την οποιαδήποτε ακρότητα, συνεπώς λίγο μας εξέπληξε η σημερινή θρασεία δήλωση του βουλευτή κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου να παραχωρηθούν έναντι ενοικίου σε ιδιώτες (!!!) η Ακρόπολη, οι Δελφοί και οι άλλοι ιεροί («αρχαιολογικοί») χώροι για να... «κονομήσει» το νεο-βυζαντινό κράτος ώστε να μην... «κοπεί ο μισθός και η σύνταξη» των Ελλήνων. Δεν ήταν έκπληξη λοιπόν αυτό που νοιώσαμε αλλά οργή.

Ο γνωστός παρατρεχάμενος των παπάδων κ. Γιακουμάτος, καθώς και το κόμμα που τον στεγάζει, όπως άλλωστε και κάθε άλλος όμοιός του σε οποιαδήποτε γωνία του πολιτικού φάσματος κρύβεται, οφείλουν να γνωρίζουν δύο πολύ βασικά πράγματα:

1. Οι ιεροί τόποι των προγόνων μας είναι ιδιοκτησία των πραγματικών Ελλήνων, οι οποίοι μόνον για λόγους νομιμοφροσύνης και εθνικής κυριαρχίας αποδέχονται έως σήμερα να αποτελούν αυτά «ιδιοκτησία» και επικαρπία της χριστιανοκρατούμενης Ελληνικής Πολιτείας, ακόμα και εάν κατ’ επανάληψη έχουν έλθει σε τριβές με αφορμή την ωμή παραβίαση του δικαιώματός τους να έχουν πρόσβαση σε αυτά για λατρευτικούς λόγους. Ο πραγματικοί Έλληνες λοιπόν ούτε ενοικιάζουν, ούτε πωλούν, ούτε υποθηκεύουν καθ’ οιονδήποτε λόγο τα ιερά τους!

2. Εάν ο παρατρεχάμενος των παπάδων κ. Γιακουμάτος νοιάζεται να μην... «κοπεί ο μισθός και η σύνταξη» των Ελλήνων, ας φροντίσει να καταβάλει επιτέλους τα δέοντα η φορολογικά ασύδοτη Εκκλησία, ή ακόμα και να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος της, ή ακόμα να παραχωρηθούν έναντι ενοικίου σε ιδιώτες (για να τιμήσουμε την ιδέα του!) τα μοναστήρια και όλοι οι υπόλοιποι «προορισμοί» του πριμοδοτημένου με όλα τα μέσα την τελευταία δεκαετία «θρησκευτικού τουρισμού».

Ο κ. Γιακουμάτος οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη για την θρασεία και βέβηλη δήλωσή του, όπως οφείλει να ζητήσει άμεσα συγγνώμη και το κόμμα που τον στεγάζει, και έως τουλάχιστον την έκδοση της παρούσης ανακοίνωσης δεν έχει εγκαλέσει τον βουλευτή του.

Οι δηλώσεις του ανάβουν φωτιές που είμαστε κάτι περισσότερο από σίγουροι ότι ο ίδιος δεν έχει ιδέα πού μπορεί να οδηγήσουν. Θα αποδώσουμε το όλο θέμα σε βλακεία και θα δώσουμε λήθη σε μία ακόμη προσβολή προς τα ιερά και όσια των πραγματικών Ελλήνων. Περιμένουμε όμως να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Όπως περιμένουμε και να πάρει θέση το κόμμα που τον στεγάζει.

Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών

www.ysee.g