Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Παραλήρημα Γιακουμάτου.«Να νοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη σε ιδιώτες»

http://olympiada.files.wordpress.com/2012/01/giakoumatos-akropoli.jpg Να νοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη πρότεινε ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος υποστηρίζοντας πως είναι καλύτερα να παραχωρηθεί επί ενοικίω σε ιδιώτες η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Το ακούσανε και οι ξένοι και μας έκαναν διεθνώς ρεζίλι

Ο πρώην υπουργός με δηλώσεις του στο «Βήμα» υποστήριξε «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του .......
Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα».
Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο επιμένει στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας: «Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»
Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του ο κ. Γιακουμάτος απαντά: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας»
 Γερμανική Bild που έχει διασύρει επανειλημμένως την Ελλάδα, αλλά και το δίκτυο Bloomberg.

post_2267.html#ixzz1j4apqrYp

Δεν υπάρχουν σχόλια: