Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ιταλία. Έφοδος της εφορίας σε χειμερινό θέρετρο

Στην τσιμπίδα της ιταλικής ΣΔΟΕ φοροφυγάδες

Επιχείρηση ευρείας κλίμακας σε γνωστό θέρετρο πραγματοποίησε η ιταλική οικονομική αστυνομία, τις ημέρες των γιορτώνΕπιχείρηση ευρείας κλίμακας σε γνωστό θέρετρο πραγματοποίησε η ιταλική οικονομική αστυνομία, τις ημέρες των γιορτών
Ευρείας κλίμακας επιχείρηση, κατά της φοροδιαφυγής, πραγματοποίησε η ιταλική οικονομική αστυνομία την προπαραμονή της πρωτοχρονιάς, στην Κορτίνα Ντ' Αμπέτσο, στο νομό Βένετο, ένα από τα γνωστότερα χειμερινά θέρετρα της χώρας.
Τα αποτελέσματα, τα οποία έγιναν γνωστά σήμερα, είναι σίγουρα εντυπωσιακά. Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες εκατόν τριάντα τριών πολυτελών αυτοκινήτων,σαράντα τρεις, δηλώνουν στην εφορία ότι το εισόδημά τους δεν ξεπερνά τα τριάντα χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Άλλοι δεκαέξι, βάσει των δηλώσεων που καταθέτουν στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, δεν ξεπερνούν τις πενήντα χιλιάδες ευρώ ετησίως. Πολλά άλλα πολυτελή τζιπ, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώθηκαν, ανήκαν σε εταιρείες που το 2010 δήλωσαν παθητικό (σε 18 περιπτώσεις) ή, σε άλλες 37 περιπτώσεις, με τζίρο κατώτερο των πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Σε ότι αφορά, δε, τις εμπορικές επιχειρήσεις, σε πολλά εστιατόρια, την προπαραμονή του νέου έτους- ημέρα κατά την οποία οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας παρακολούθησαν τις εισπράξεις τους- τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 110% σε σχέση με τις 29 Δεκεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για τα καφέ-μπαρ με αύξηση του 106% και για τα καταστήματα με τιμαλφή, με άνοδο των εισπράξεων κατά 104%.
Οι εν λόγω έλεγχοι προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση πολλών ξενοδόχων, οι οποίοι δήλωσαν ότι “με τον τρόπο αυτό το μόνο που πετυχαίνεται είναι να τρομάζουν οι τουρίστες και, την επόμενη φορά, να αναγκασθούν να διαλέξουν τα ελβετικά, τα αυστριακά ή τα γαλλικά βουνά”.
Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας παρουσιάστηκαν στους υπεύθυνους των διαφόρων εμπορικών επιχειρήσεων και στους κατόχους αυτοκινήτων, στις οκτώ το πρωί και ολοκλήρωσαν το έργο τους, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Πολλοί πολίτες σχολιάζοντας την είδηση στους διάφορους διαδικτυακούς τόπους των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, εκφράζουν ικανοποίησή και υποστήριξη στο έργο της οικονομικής αστυνομίας. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά να τα βλέπουν οι επαγγελματίες της Αράχωβας,Αντίκυρας και να περιμένουν ξετίναγμα από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, τις επόμενες μέρες οσονούπω.
Αυτοί εισπράτουν και δεν δίνουν δεκάρα στο δήμο γιατί έτσι τους έμαθε ο Λεόντιος με το Ψηλό ενώ πληρώνουν οι παππούδες συνταξιούχοι των 500 ευρώ.
Αυτά βέβαια συμβαίνουν σε σοβαρά κράτη που θέλουν να λένε ότι σέβονται τον πολίτη και η δικαιοσύνη λειτουργεί.
Ας ελπίσουμε ότι θα γίνουμε και εμείς κάποτε ευρωπαίοι.
Δήμαρχε μη χαρίζεσαι σε κανένα γιατί δε χρωστάς σε κανένα λαμόγιο και χρωστάς μόνο στους σωστούς και τίμιους οι οποίοι και σε ψηφίσαμε.
Είμαστε και θα είμαστε μαζί σου και μαζί με όλα τα παιδιά που έχεις κοντά σου.
Η Αράχωβα και όλος ο δήμος σας εμπιστεύτηκε και σας ακολουθεί.
Είστε οι καλύτεροι ικανότεροι και τιμιότεροι.

Ανώνυμος είπε...

αντε να δουμε ποτε θα τολμησουν να επισκευθουν και την Αραχωβα οι δικοι μας!!!! τοτε να δουμε τι γελιο εχει να πεσει με τους προκλητικους τζιπατους "φιλους" του χωριου μας ....

vertiko είπε...

Είστε οι καλύτεροι ικανότεροι και τιμιότεροι.

τσισα εκαμες ανωνυμε 5 Ιανουαρίου 2012 11:22 μ.μ