Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μαθήματα για υποψηφίους δημάρχους

Ενόψει των δημοτικών εκλογών
Φροντιστήριο για υποψήφιους δημάρχους, βουλευτές και περιφερειάρχες διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης ενόψει των επερχόμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου.

Έτσι ειδικά σεμινάρια θα ''εκπαιδεύουν'' τους υποψήφιους πως να επικοινωνούν καλύτερα με τον κόσμο, γεγονός που συνεπάγεται χειραψίες στο δρόμο, εναγκαλισμούς, φυσική παρουσία σε αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις και διάφορες άλλες, τέτοιου είδους πρακτικές!

Οι ενδιαφερόμενοι, από τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου, θα μπορούν να καθίσουν στα πανεπιστημιακά έδρανα και να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, που θα έχουν ως θέμα την εκλογική συμπεριφορά και την πολιτική επικοινωνία, καθώς και το σχεδιασμό και την ανάλυση των δημοσκοπήσεων.

''Οι άνθρωποι που ασχολούνται πρακτικά με την πολιτική, μπορεί να μην έχουν τη θεωρητική γνώση γύρω από τους παράγοντες που επηρεάζουν την εκλογή τους σε μία τοπική αναμέτρηση. Για παράδειγμα, θα πρέπει να ξεχωρίζουν το εκλογικό τους σώμα ανά ηλικίες. Να μην φέρονται σε όλους το ίδιο.

Για κάποιους υποψηφίους, η χειραψία ή η παρουσίαση του βιογραφικού τους και μία φωτογραφία σε ένα φυλλάδιο ίσως είναι αρκετά. Όμως, συνήθως οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 24 - 44 δεν επιθυμούν τις φιλοφρονήσεις. Θέλουν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και τις σκέψεις των υποψηφίων'', αναφέρει  ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Γιάννης Κωνσταντινίδης.
http://protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: