Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Τζάμπα ηλεκτρικό για την Αράχωβα;

Άμα συνδυάσουμε το απαράδεκτο αποχετευτικό του χωριού, τον "καλοφτιαγμένο" βιολογικό, την χωματερή, τα σκουπίδια και ότι μαζεύουμε εμείς οι τσοπάνηδες από τα πράματα, τότε σίγουρα θα έχουμε δωρεάν ρεύμα στην Αράχωβα.
Για διαβάστε το παρακάτω. Πιο έξυπνοι είναι αυτοί;

Ηλεκτρική ενέργεια από περιττώματα σκύλων;


Όλα στην υπηρεσία του ανθρώπου

Ένας εικαστικός με πτυχίο από το ΜΙΤ της Αμερικής ονόματι Matthew Mazzotta, σχεδίασε ένα ειδικό πάρκο, το «Park Spark», του οποίου τα φώτα ανάβουν και παίρνουν ενέργεια από τα περιττώματα των σκύλων!
Η κατασκευή χρησιμοποιεί τα περιττώματα για να παραχθεί μεθάνιο το οποίο, αφού καεί, μετατρέπεται σε φως για τα φώτα του πάρκου τη νύχτα. Το σχέδιο το οποίο συν-χρηματοδοτείται από το ΜΙΤ και την πόλη του Cambridge θέλει να ανατρέψει την μέχρι τώρα εικόνα των πάρκων στη Βρετανία, και να ξεκινήσει κάτι καινούριο με πάρκα που θα τροφοδοτούνται και ουσιαστικά θα αυτό-τροφοδοτούνται με περιττώματα σκύλων ή αλλιώς βιο-αέριο.

Γιατί όμως ο καλλιτέχνης διάλεξε αυτή την παράξενη πηγή ενέργειας;

Η απάντηση είναι στο μεθάνιο που περιέχουν. Το μεθάνιο είναι ένα από τα πρωτεύοντα αέρια που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου αφού είναι 23 φορές τόσο καταστροφικό όσο και το διοξείδιο του άνθρακα.

Ο ίδιος ο εφευρέτης λέει στην ιστοσελίδα του: « Το σχέδιο Park Spark είναι η μεταμόρφωση των περιττωμάτων των σκύλων σε ενέργεια μεθανίου μέσω αυτής της –χωνευτικής- συσκευής διαθέσιμης προς το κοινό, που παρεμβαίνει και λειτουργεί σαν διαδραστικό μέσο πόλεως ενώ την ίδια στιγμή αμφισβητεί τα τωρινά αποχετευτικά συστήματα δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πολίτες να συμμετέχουν άμεσα και οι ίδιοι σε αυτή τη μετατροπή ενέργειας».

Πηγή: www.inhabitat.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

κοινός το σκατό παξμάδ....