Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης από την Παρασκευή

 

 Ομόφωνα οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να μην διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης από την ερχόμενη Παρασκευή.
  Μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Οικονομικών για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης.

Τα νοικοκυριά της χώρας κινδυνεύουν να μείνουν "στο κρύο", καθώς οι ιδιοκτήτες πρατηρίων  αποφάσισαν να μην ξεκινήσουν την πώληση πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά την επόμενη Παρασκευή.
Το ΔΣ της ομοσπονδίας βενζινοπωλών αφού εξέτασε τις εισηγήσεις των 35 μελών της βόρειας Ελλάδας, αποφάσισε ομόφωνα ότι από την Παρασκευή "δεν θα διανέμουμε πετρέλαιο θέρμανσης με το ισχύον καθεστός προκαταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης".
Ο κλάδος διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις στην επιτροπή του ειδικού φόρου κατανάλωσης από το υπουργείο Οικονομικών. "Στην παρούσα συγκυρία με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε", αναφέρεται στην απόφαση της ομοσπονδίας.
Στην τελευταία συνάντηση του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε πως το καθεστός παρακράτησης και αποπληρωμής του ΦΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι βενζινοπώλες δηλώνουν αποφασισμένοι να φθάσουν την κατάσταση στα άκρα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν προκαταβολικά τον ΦΠΑ.
Όλα αυτά κι ενώ αυτές τις μέρες η θερμοκρασία πέφτει τη νύχτα στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας, ακόμα και κάτω από τους 5 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: