Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η ΝΔ για την προσφυγή του Διστόμου στη Χάγη


Έντονη κριτική, σχετικά με την στάση του Γιώργου Παπανδρέου, την οποία τήρησε ως υπουργός Εξωτερικών, σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, άσκησε η ΝΔ.

Με σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τονίζεται ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Εξωτερικών το σημερινό Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε ευνοϊκά τη δικαίωση των κατοίκων του Διστόμου από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά προχώρησε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση εκείνη με γνώμονα δήθεν “το εθνικό συμφέρον"».

Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται ικανοποίηση για την απόφαση του κ. Παπανδρέου να πράξει, όπως τονίζει, το αυτονόητο με την υποβολή παρέμβασης στο Δικαστήριο της Χάγης, για τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου.

Επισημαίνει, ωστόσο, πως σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογράψει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και με την αποδοχή του άρθρου 7 της Δανειακής Σύμβασης, εάν η Ελλάδα δικαιωθεί στο Δικαστήριο της Χάγης, δεν θα μπορεί «ούτε καν να ζητήσει συμψηφισμό ή ανταπαίτηση σε σχέση με τα δάνεια που έχουμε πάρει από τη χώρα αυτή στο πλαίσιο του Μνημονίου».

«Η κυβέρνηση υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να το διαπραγματευτεί. Δέχτηκε σκληρά μέτρα και εγκατέλειψε δικαιώματα της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. 


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: