Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Άρης: Ο Θεός της χλιδής… με δικά μας λεφτά!


Απίστευτες αποκαλύψεις για παρανομίες, συμβάσεις σε ημετέρους και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος περιλαμβάνονται στο πόρισμα Ελεγκτών του Δημοσίου στο ΕΟΤ για το 2008 και το 2009.

Ένα παράδειγμα: επί υπουργείας Άρης Σπηλιωτόπουλου μέσα σε τρεις μήνες πληρώθηκαν από τον ΕΟΤ για κομπολόγια, στυλό και καρφίτσες περίπου 400.000 ευρώ! Εννοείται ότι τα αντικείμενα αυτά δίνοντα από το γραφείο δημοσίων σχέσεων ως....


δώρα.

Ένα άλλο παράδειγμα: 7 Ιανουαρίου 2009 ο ΕΟΤ προμηθεύεται από επώνυμο κοσμηματοπωλείο ένα κολιέ λευκόχρυσο με ρουμπίνι, ένα κολιέ χρυσό με μπριγιάν, 20 ζευγάρια κρεμαστά σκουλαρίκια μεγάλου μεγέθους και ένα ολόχρυσο κομπολόι. Δώρα που δεν υπάρχει πουθενά το όνομα των παραληπτών τους. Σύμφωνα με πράξη του Επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου παραμένει άγνωστο σε ποιων τα χέρια πέρασαν τα πολύτιμα αυτά δώρα.

Αλλά και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ ήθελε να περπατάει πάνω σε μεταξωτά χαλιά στο γραφείο του και να βλέπει σπάνιους πίνακες ζωγραφικής. Έτσι στις 7 Ιανουαρίου 2009 βγαίνει η απόφαση του ΕΟΤ υπ’ αριθ. 504035, με την οποία εγκρίνεται δαπάνη 8.330 ευρώ για την αγορά μεταξωτού χαλιού για το γραφείο του γενικού γραμματέα ΕΟΤ και άλλη δαπάνη 136.238 ευρώ για αγορά έξι πινάκων ζωγραφικής για το γραφείο του.

Στο πόρισμα των δημοσίων ελεγκτών αναφέροντα και τα ταξίδια που πλήρωνε σε δημοσιογράφους ο ΕΟΤ για να… λιβανίζουν τον εκάστοτε γενικό γραμματέα και υπουργό Τουρισμού με αποτέλεσμα οι δαπάνες του γραφείου δημοσίων σχέσεων του ΕΟΤ μέσα σε ένα χρόνο να αυξηθούν σε 48% έναντι του προηγούμενου έτους (μεταξύ 2008-2009) και να φτάσουν τα 8,6 εκατομμύρια ευρώ.

Περισσότερες αποκαλύψεις απόψε στις 23:00, στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» στο Alter, με τον Κώστα Χαρδαβέλλα.
www.newsbomb.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΚΑΙ ΖΗΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΣΤΟ ΔΙΑΤΑΥΤΑ ΡΩΤΑΩ ΛΟΙΠΟΝ:
1. ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ;
2. ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΟΥΛΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ;
3. Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ;
4. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ (;;;) ΘΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΕΙ Ο ΕΟΤ ;
5. ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ (ΔΙΑΣΠΑΘΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ)ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ;
6. Η ΓΑΓΡΑΙΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ KAI ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΟΣ ;