Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Είδαν κτίριο κοντά στη Νομική οι μετανάστες αλλά δεν τους άρεσε! Ο τσοπάνος βρήκε ένα καλό αρκεί να αρέσει και σε αυτούς. 
Τους λόγους που δεν τους άρεσε το κτίριο που τους προτάθηκε να μεταφερθούν θα εξηγήσουν σε λίγο στην γενική συνέλευση που θα κάνουν οι μετανάστες και οι εκπρόσωποί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι του Φόρουμ αλλά και εκπρόσωποι των μεταναστών πήγαν και είδαν το κτίριο που προτάθηκε να μεταφερθούν αλλά το έκριναν ακατάλληλο.

Ετσι οι μετανάστες συνεδριάζουν και όλοι κρέμονται από τα χείλη τους, αφού κανείς δεν επιθυμεί να λήξει με βίαιο τρόπο η κατάληψη της Νομικής.

Στη διάθεσή τους, πάντως,
βρίσκονται και λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στο νέο κτίριο, ενώ φαίνεται ότι την ασφαλή μετάβασή τους έχει εγγυηθεί και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Από την άλλη, η είδηση που βγήκε από τη συνάντηση του Πρύτανη του πανεπιστημίου της Αθήνας με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, είναι οτι από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί υπάρχουν ευθύνες για τους διακινητές των λαθρομεταναστών.

Ο πρύτανης εξέφρασε την αγωνία του για να μην υπάρξει βίαια εκκένωση της Νομικής Σχολής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τέντες επισήμανε ότι εάν δεν ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές δεν μπορεί να γίνει επέμβαση στο κτίριο της Νομικής.

Ο κ. Τέντες επισήμανε ότι η κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται είναι προς κάθε κατεύθυνση και αφορά όχι μόνο πιθανά αδικήματα των πρυτανικών αρχών αλλά και των διακινητών των αλλοδαπών μεταναστών και των αρμοδίων αρχών, καθώς οι αλλοδαποί έφθασαν στην Αθήνα από την Κρήτη.
Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι εάν υπάρξουν ύποπτοι θα κληθούν μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσουν και σε περίπτωση που υπάρξουν αδικήματα, θα ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Χώρος βρέθηκε - Οι λαθρομετανάστες θα πάνε;
Και αν ναι πως;

'Οπως δήλωσε ο κ.Ιωάννης Μουζάλας, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, έχει προταθεί και έχει βρεθεί κτίριο - χωρίς να αποκαλύψει το που για λόγους ασφαλείας - το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής για την μεταφορά των λαθρομεταναστών εκεί.

"Το κτίριο", πρόσθεσε, "βρέθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο και την εκκλησία και είναι μια αξιοπρεπής λύση και δεν είναι προσπάθεια να "θαφτεί" η κινητοποίηση των απεργών πείνας, αλλά ούτε και να περιθωριοποιηθεί."

Μάλιστα αυτή την ώρα έλληνες μέλη του Δικτύου έχουν μεταβεί στον χώρο προκειμένου να τον επιθεωρήσουν.

www.newsit.gr

Νομίζω ότι ο τσοπάνος μπορεί να λύσει το θέμα αυτό να ησυχάσουν όλοι.
 Αφού δεν τους άρεσε το κτίριο που τους βρήκαν τι θα έλεγαν για το παρακάτω κτιριο;

Hilton Athens

46 Vassilissis Sofias Avenue, Athens, Greece 11528

Outdoor Swimming Pool 
King Presidential Suite 
Indoor Swimming Pool

Δεν υπάρχουν σχόλια: