Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση Ντόρας Μπακογιάννη για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

EΡΩΤΗΣΗ
Προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα. Τίνα Μπιρμπίλη
&
τον Υπουργό Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο
Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού σε όλη τη χώρα.
Μετά την ακύρωση της παραχώρησης από το Δημόσιο στον ΕΟΤ της περιοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, γιατί συμπίπτει με τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού, το χωροταξικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς του κέντρου έχει περιέλθει σε τέλμα. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί σημαντικά προβλήματα στις όποιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού του και τροχοπέδη για την έκδοση των σχετικών αδειοδοτήσεων για τα αναγκαία έργα, δεδομένου ότι ο εξοπλισμός του κέντρου έχει συμπληρώσει τριακονταπενταετή λειτουργία.
Η παράταση αυτής της κατάστασης δημιουργεί προβλήματα και θέτει την κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες της τόσο για τη διασαφήνιση του καθεστώτος λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού,  όσο και για τον ευρύτερο σχεδιασμό και τις προθέσεις της για τη μελλοντική πορεία των δημόσιων Χιονοδρομικών Κέντρων.
Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί:
1.    Για ποιο λόγο απέβη άκαρπος λόγω μη συμμετοχής ενδιαφερομένων, ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάθεση Σύμβασης (αριθμός Προκήρυξης 4182/31.8.2010) με αντικείμενο τον ‘’Εκσυγχρονισμό Αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού’’, με χρόνο υποβολής προσφορών την 21 Οκτωβρίου 2010 και με προϋπολογισμένη δαπάνη 24.000.000 €, για την οποία υπήρχε σχετική πίστωση από τις δημόσιες επενδύσεις.
2.    Ποια είναι η τύχη της εγγεγραμμένης πίστωσης, μετά την ματαίωση του διαγωνισμού;
3.    Τι μέτρα προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια  υπουργεία για την  άρση του προβλήματος ιδιοκτησιακού προβλήματος και της έγκρισης αδειοδοτήσεων για τα Χ.Κ.Παρνασσού και με ποιο σχέδιο θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του, που είναι το μεγαλύτερο της χώρας και ζωτικής σημασίας για την περιοχή;
4.    Ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης για τα δημόσια χιονοδρομικά κέντρα; 
Η   βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το χαμογελω της ελειπε ας ρωτισει
τον πατερα της που 1992-93 υπηρχε
το ιδιο προβλημα σε ενα διεθνη διαγωνισμο αναπτυξης του Παρνασσου
αλλα τωρα μαζευει ψηφους με χαμογελα μονο καμια ελπιδα???