Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση απόσυρσης υποψηφιότητας Αθανασίου Πανουργιά για το αξίωμα του Δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας

Από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσα το ενδιαφέρον μου για το αξίωμα του δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας στις επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάποια ΤΟΠΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, αλλά και τα «εξαπτέρυγα» αυτών (που η εξουσία τους δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά είναι σημαντική για αρκετές οικογένειες του τόπου μας) έχρισαν υποψήφιο για να αλώσουν τον δήμο και προσπάθησαν να αποτρέψουν την υποψηφιότητα μου χρησιμοποιώντας μεθόδους και ανθρώπους που με όποια ψυχραιμία και αν το δει κανείς θα νόμιζε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές αρκετές δεκαετίες πίσω.
Ο πολιτικός χώρος στον οποία ανήκα, δυστυχώς φάνηκε ανώριμος και ανίκανος να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που ξεκίνησε, αφού δεν υπήρχε ουσιαστικός διάλογος, ενώ υπήρχε έκδηλη η πρόθεση απαξίωσης στελεχών. Επίσης, από την αρχή της προεκλογικής περιόδου έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας σειράς κακόβουλων και υβριστικών «ψιθύρων» που παίρνουν τη μορφή σχολίων και ανακοινώσεων σε ιστοχώρους, ή ακόμα και μέσα στα καφενεία, με σκοπό όχι να εκφράσουν άποψη, πρόταση ή θέση αλλά να διασπείρουν αμφιβολίες και να σπιλώσουν υπολήψεις.
Όσο με αφορά πήρα τις όποιες πρωτοβουλίες χρειάζονταν, πολύ νωρίς, για να βρεθεί κοινός υποψήφιος το οποίο δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό, λόγω του ότι μια ομάδα από συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια του Νέου Δήμου δρούσε και δρα ακόμα και σήμερα ΥΠΕΡΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΑ φθάνοντας στα όρια του ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.
Ποτέ στην μέχρι τώρα διαδρομή μου, δεν είχα αφεντικά και δεν υπηρέτησα κηδεμόνες, και σίγουρα δεν είμαι υποταχτικός κανενός. Αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει και επειδή η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω σε έναν προεκλογικό αγώνα υπό αυτές τις συνθήκες, αποσύρω την υποψηφιότητα μου από Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου και τους πολίτες του Δήμου Διστόμου που με τίμησαν με την ψήφο τους και με στήριξαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων χρόνων, αλλά και όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν εκδηλώνοντας μέχρι τελευταία στιγμή την επιθυμία τους να συμμετέχουν στο συνδυασμό μου, αψηφώντας όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκαν για να αλλάξουν την απόφασή τους αυτή.
Με εκτίμηση,
Α. Πανουργιάς
Δήμαρχος Διστόμου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΑΙΞΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Θανάση γιατί δεν κατονομάζεις τα συμφέροντα και τις ομάδες που δρουν στα όρια τού ρατσισμού να τα μάθουμε και εμείς;

Ανώνυμος είπε...

...καλό ταξίδι κυρ Θανάσ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΕΡΑ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ