Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Κατακαϋμένη Αράχωβα, 1.250.000 ευρώ ο προυπολογισμός απο την περιφέρεια για τον "έξυπνο οικισμό"

Ας μου πεί κάποιος αν ποτέ δούλεψε σωστά όπως είχε συμφωνηθεί.
Αν υπάρχει συμβόλαιο συντήρησης, για ποιό ποσό, και με ποιούς όρους.
Έχει ολοκληρωθεί το έργο; Το έχει παραλάβει κάποιος;
Λειτουργούν όλες οι ηλεκτρονικές διευκολύνσεις που υπάρχουν στην σύμβαση; 

Σας βάζω εδώ και ένα link ( http://arahova.wordpress.com/2009/11/04), για το Αράχωβας blog πού σε ένα εξαιρετικό post σχετικα με το θέμα τα λέει όλα στις 4/11/2009. 
Αν τότε είχαμε αυτά τα προβλήματα φανταστείτε σήμερα τι γίνεται .



Σας παραθέτω την ανακοίνωση της ANCO, 24/9/2008, σχετικά με το έργο.


Στην ένωση εταιριών «ANKO Α.Ε (www.anco.gr) – DATA CONCEPT A.E. (www.dataconcept.gr)» ανατέθηκε μετά από Δημόσιο διαγωνισμό έργο της Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού περίπου € 1.250.000. Το έργο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΞΥΠΝΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΡΑΧΩΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΈΞΥΠΝΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ» αποσκοπεί στην ανάπτυξη υποδομής Ευρυζωνικού κυψελωτού Ασύρματου Δικτύου και την προσφορά υπηρεσιών τόσο από τον Δήμο προς τους Πολίτες όσο και από τρίτες εταιρείες (Παρόχους Υπηρεσιών και περιεχομένου) προς Πολίτες – Πελάτες.
Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των φορέων του Δήμου ΑΡΑΧΩΒΑΣ και ο εκσυγχρονισμός της εσωτερικής λειτουργικής οργάνωσης και διεκπεραίωσης  των διαδικασιών του, έτσι ώστε να μπορεί να υποστηρίξει με ποιότητα, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα εξωστρεφείς και διαδραστικές υπηρεσίες προς τον πολίτη.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες αφορούν στην αλληλεπίδραση με τον πολίτη, τις επιχειρήσεις και τους φορείς του Δήμου ΑΡΑΧΩΒΑΣ, αλλά και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο εντός ή εκτός των ορίων του οικισμού (3ο επίπεδο ηλεκτρονικής κυβέρνησης). Επίσης, αφορούν υπηρεσίες πληροφόρησης και αμφίδρομης επικοινωνίας με τον πολίτη (2ο επίπεδο ηλεκτρονικής κυβέρνησης) σε διάφορα θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες των φορέων που έχουν έδρα στην πόλη της ΑΡΑΧΩΒΑΣ.

Επιγραμματικά, οι υπηρεσίες που θα προσφέρει το έργο είναι οι ακόλουθες:

Υπηρεσίες προς τους Πολίτες
• Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (3ο επίπεδο e-Europe)
• Υπηρεσία e-Learning
• Υπηρεσία Απομακρυσμένης Υποστήριξης Ειδικών Ομάδων Πληθυσμών
• Υπηρεσία Οδηγού Πόλης
• Υπηρεσίες Τηλεσυνδιάσκεψης

Υπηρεσίες προς τους Υπαλλήλους του Δήμου• Διαχείριση Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού
• Διαχείριση Δεδομένων Υποδομής
• Διαχείριση Αναφοράς Προβλημάτων
Οι παραπάνω υπηρεσίες θα υλοποιηθούν με τη βοήθεια της εφαρμογή σύγχρονων ΤΠΕ και της εισαγωγής βελτιωμένων μεθόδων εξυπηρέτησης του πολίτη, μειώνοντας το χρόνο που διαθέτουν τα στελέχη για την εξυπηρέτηση του κοινού. Η επακόλουθη αύξηση του χρόνου τους για άλλες εργασίες θα συνεισφέρει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας, στη βελτίωση της αξιοπιστίας και τον περιορισμό των δαπανών των φορέων. 
http://www.anco.gr/default.asp?pid=150&la=1&nID=49

4 σχόλια:

monosnet είπε...

εγω να δεις χαρα που έκανα τότε . καμαρωνα και στους φίλους μου. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΑΧΩΒΑ ΡΕ!! Μου αρεσε και να λεω οτι θα προβάλλονται και οι μικροί ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων χωρις γνώσεις και προσβαση σε internet, ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ .... < ΠΡΟΒΆΛΛΟΝΤΑΙ? > ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ.
Θυμόμαστε πάλι τον ... κλασικό
Μαυρογιαλούρο ΦΑΓΑΝΕ - ΦΑΓΑΝΕ - ΦΑΓΑΝΕ

ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΜΑΡΩΝΑ

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ είπε...

Ακόμα και σήμερα θα μπορούσαν να το κάνουν να δουλέψει απλως κανένας δεν ασχολείται με αυτό.

Τωρα ίσως είναι πολυ αργά.

Γνωρίζετε ότι η ΑΝΚΟ ήταν σε φθίνουσα πορεία από το 2004 και μετά, και φτάσαμε στις αρχές του 2009 οπότε η οικονομική κρίση κυρίως επέβαλε στην εταιρεία την επιλογή της αίτησης υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα (Ν3588/2007).??????

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Εγώ να δείτε καμάρι. Μέχρι που πήγα και αγόρασα και ενισχυτή σήματος γιατι δέν είχα καλο σήμα στο σπίτι. Δεν ήθελα να χάσω τίποτα απο τα καλά που θα έφερνε το πανέξυπνο σύστημα.