Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τραγικό θα είναι το τέλος σου Νίκο Αναστασιάδη

anastasiadis

Καλοκαίρι του 2004. Άρρωστος, με βραχνή φωνή αλλά πολιτική λεβεντιά ο άλλοτε αγωνιστής της ΕΟΚΑ Τάσσος Παπαδόπουλος λαμβάνει σαφή θέση εναντίον του σχεδίου Ανάν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα απευθυνόμενος στον Κυπριακό λαό.
stratis1του Στρατή Μαζίδη
Ο Τάσσος πέθανε. Μαζί του έφυγε κι η ευημερούσα οικονομία και η περηφάνια του κυπριακού λαού. Ανθρωπάκια ήρθαν στην επιφάνεια. Ένα από αυτά και ο νυν πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης γνωστός και ως Ανανστασιάδης.
Ο πρόεδρος της Κύπρου μόλις λίγες ημέρες προ των εκλογών δήλωνε με σαφήνεια:



 Όσο ανόητος και να θεωρείται κανείς, η παραπάνω δήλωση του τότε υποψηφίου προέδρου δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείας.
Πάρα ταύτα μόλις χθες, σε ένα δακρύβρεχτο διάγγελμα α λα Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά ανακοίνωσε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που επαγγελόταν οδηγώντας τη χώρα του στο γκρεμό αν και ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τον εξέθεσε δημόσια με τις δηλώσεις του στο ARD.
Με την απόφαση αυτή ο κος Αναστασιάδης, υπέρμαχος της νομιμοποίησης των τούρκων εποίκων στο νησί το 2004, κατορθώνει κάτι του οποίου οι τραγικές συνέπειες θα φανούν σύντομα.
Ποιο είναι αυτό;

Το τέλος της Κύπρου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου.
Ποιος θα στειλεί έστω και κάρτ ποστάλ στην Κύπρο από τούδε και στο εξής;
Πάρα ταύτα ο Νίκος Αναστασιάδης ως άλλος δικτατορίσκος δημοκρατίας της Μπανανίας δήλωσε πως για καταθέσεις άνω των δύο ετών, όσοι θα επιχειρήσουν να τις αποσύρουν θα λάβουν μόνο το 50% του κεφαλαίου τους και το υπόλοιπο ήμισυ σε αντίστοιχες τραπεζικές μετοχές.
Και ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός που ουσιαστικά δημεύει (για πόσο χρονικό διάστημα άραγε) χρήματα ανθρώπων που δεν του ανήκουν;
Το πάθος του κου Αναστασιάδη για εξουσία ήταν τελικά τόσο μεγάλο ώστε ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ τον κυπριακό λαό σχετικά με τις καταθέσεις διότι είχα αξιόπιστη πληροφορία πως μεγαλοστέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο εξωτερικό από την Κύπρο είχε προλάβει να διασώσει ένα σεβαστότατο ποσό διώχνοντάς το από το νησί.
Άρα ο κος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του ας μη μας μιλούν για εκβιασμούς και δυσάρεστες εκπλήξεις. Είναι πλέον κάτι παραπάνω από πιθανό πως ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ τον κυπριακό λαό στις τελευταίες εκλογές. Κι όσο για τον περίφημο εκβιασμό του ότι αν τέθει θέμα κουρέματος τότε η Κύπρος θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη αποδείχθηκε μια τρύπα στο νερό. Πυροτέχνημα για εσωτερική κατανάλωση λες και τα ψέμματα είναι ένα φαγητό που μπορεί να το τρώει κανείς συνέχεια. Ένα ανέκδοτο αν αυτή τη στιγμή δεν έκλαιγαν κάποιοι το βιός τους.
Πολύ φοβάμαι ότι ο κος Αναστασιάδης σηματοδοτεί με τις ενέργειές του το τέλος της Κύπρου μαζί φυσικά με το δικό του, το οποίο δεν μπορώ να προσδιορίσω αλλά αν δε συμβεί κάποιο θαύμα φαντάζομαι πως σίγουρα θα είναι τραγικό. Όπως και της πατρίδας του που φτωχή και ακρωτηριασμένη θα πορευθεί πια μόνη σε ένα σκοτεινό τούνελ που οδηγεί στην άβυσσο.
Η ανατολική Μεσόγειος πέρα από υδρογονάνθρακες περιέχει και νάρκες. Οι τελευταίοι καπετάνιοι της Κύπρου τις έχουν πάρει σβάρνα όλες.
Με μελανά γράμματα θα γραφτεί το όνομά τους στην ιστορία.
Όπως και όσων τον εμπιστεύτηκαν



http://freepen.gr

32 σχόλια:

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...


Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος είναι ίσως οι μόνοι στην Ελλάδα που δεν αντιλαμβάνονται τι μας διδάσκει η δραματική εμπειρία που ζει η Κύπρος. Η ημέρα και το θέμα που διάλεξαν προκειμένου να δηλώσουν την σύγκλισή τους θα τους καταδιώκει ως ακραίο παράδειγμα εθνικής ανευθυνότητας, πολιτικής πρόκλησης και κακών αντανακλαστικών.
Τι παραπάνω θέλουν άραγε να συμβεί προκειμένου να αντιληφθούν ότι οι «τζάμπα μαγκιές» τους ούτε στην Ελλάδα οδηγούν πουθενά ούτε στην Κύπρο προσφέρουν καλές υπηρεσίες;

Ανώνυμος είπε...


ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ?...


Το επιφανέστερο (τηλεοπτικά) τσιράκι των διαπλεκόμενων, αντιπαπανδρεϊκών, συμφερόντων, τα βρήκε σκούρα στην προσπάθειά του να στηρίξει τις ελλαδικές και τις κυπριακές δεξιούρες, που έγιναν ρεζίλια των σκυλιών κι αναγκάστηκε, χθες βράδυ, να πει τα αυτονόητα : οι διαπραγματεύσεις γίνονται στη βάση πραγματικών καταστάσεων και συσχετισμών !

Τόσο ο Γιαννάκης, όσο κι ο συρφετός που εκφράζει, τρία χρόνια τώρα, μας έχουν πρήξει με τις "αντιστασιακές" κορώνες τους, ενάντια στην "υποχωρητικότητα" και τη "δουλικότητα" του Γ. Παπανδρέου, με πρώτο βιολί τον ...αντιμνημονιακό Αντωνάκη, ο οποίος είχε και θα εφάρμοζε "εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές" !

Το να γυρίζει αυτός που σ΄ έφτυνε και να γλείφει τα σάλια του, αν μη τι άλλο, ενέχει κάποια ευχαρίστηση !...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...


Αλέξη, να μην πληρώσουν οι καζινοκαπιταλιστές της Κύπρου;

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί χρησιμοποίησε τον όρο «οικονομία-καζίνο» για να περιγράψει το μοντέλο της Κύπρου, που αυτές τις μέρες καταρρέει. Έναν ανάλογο όρο χρησιμοποιούν συχνά-πυκνά κι αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για να περιγράψουν ακριβώς το ίδιο.



Σχετικά πρόσφατα, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε...



...δηλώσει χαρακτηριστικά:


Μία παρέα 100 οικογενειών πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, που διαχειρίζεται τις τύχες αυτού του τόπου τα τελευταία 40 χρόνια. Με μία βαθιά ταξική πολιτική εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Μία παρέα διαπλοκής και διαφθοράς που τελικά χρεοκόπησε τη χώρα. Και την χρεοκόπησε πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά.

100 οικογένειες του καζινοκαπιταλισμού, που απλά αντάλλασσαν θέσεις, όσο τα δυο κόμματα εναλλάσσονταν στην εξουσία. Από καίριες πολιτικές θέσεις σε κρίσιμες οικονομικές θέσεις.
Πολυθεσίτες της εξουσίας, μεταφερόμενοι από πολιτικές θέσεις στη δημοσιογραφία και από εκεί σε καίρια οικονομικά πόστα.

Μήπως κάποιος μπορεί να μου εξηγήσει γιατί ο κ. Τσίπρας ο οποίος καταγγέλλει τον καζινακοπιταλισμό στηρίζει ταυτόχρονα το «όχι» στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου; Να ρυθμιστούν η όχι οι φορολογικοί παράδεισοι; Να μην φορολογηθεί ο πλούτος μέσω του κουρέματος των υψηλών καταθέσεων;

Αλέξη;

Ανώνυμος είπε...

πασοκοθρεμενει να πατε για δουλεια. Παραγωγη.να πιασετε το γκασμα και να αφησετε τις εξυπναδες καρεκλανιαδες .Το προβλημα τις χωρας ειστε εσεις

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ

αφού έχεις τον βενιζέλο ,τον σαμαρά τον κουβέλη,γιατί προβληματίζεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Από δίστομο

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ στη συγκυβέρνηση των προδοτών. Αιτία, μια άγνωστη προς αυτούς λέξη, που όπως ακούγεται αναμένεται να επιφέρει παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, ενώ παράλληλα θα τρέψει τους εκρίνοντες την ελάχιστη ποσότητα τεστοστερόνης σε αναγκαστική παραίτηση.

Γλωσσολόγοι, φιλόλογοι και άλλοι γνωστικοί, έσπευσαν αυτή τη στιγμή στο γραφείου του, κατά κάποιο τρόπο, πρωθυπουργού της χώρας, προκειμένου να προχωρήσουν σε ετυμολογική ανάλυση της λέξεως. Άναυδοι χοντροβαγγέλας και Φώτης.

Σύσσωμο το πανελλήνιο, αναμένει τις δηλώσεις του μεγάλου ικέτη, συγνώμη ηγέτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή συνομιλεί με το Θεό

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έγινε η δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο;

1.Αυτό που έγινε στην Κύπρο με κατευθείαν «κούρεμα» των καταθέσεων δεν είναι ολίσθημα, ούτε λάθος, ούτε κάποιο αναγκαίο κακό. Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης που αποφασίστηκε από το Eurogroup στις 15/3 και εκτελέστηκε από τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, γνωστό οικονομικό δολοφόνο και διαπλεκόμενο με πολύ σκοτεινά συμφέροντα.
Το βασικό πρόβλημα δεν βρίσκεται απλά στο «κούρεμα» των καταθέσεων, αλλά στο ανεπανόρθωτο πλήγμα που δέχτηκε το τραπεζικό σύστημα του νησιού. Είτε περάσει το «κούρεμα», είτε όχι. Είτε γίνει στα 9,90 % για πάνω από 100 χιλιάδες ή όχι, είναι παντελώς αδιάφορο. Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ’ ένα τραπεζικό σύστημα όπου κάποιος αποφασίζει αυθαίρετα το «κούρεμα» των καταθέσεων. Ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί. Ακόμη κι αν ανακληθεί το «κούρεμα», ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί; Επομένως το σίγουρο είναι ότι οι τράπεζες της Κύπρου, είτε «κουρευτούν» οι καταθέσεις, είτε όχι, θα έχουν να αντιμετωπίσουν – μόλις, όποτε, ή αν ανοίξουν ποτέ – ένα γενικευμένο πανικό καταθετών που θα επιδιώκουν την ανάληψη των χρημάτων τους από τις τράπεζες. Και έχουν απόλυτο δίκιο.

Τι τράβηξε την προσοχή στην Κύπρο των αρπακτικών της Ευρωζώνης; Μα το ύψος των καταθέσεων που βρίσκονται στις τράπεζές της. Οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα ανέρχονται στο 382% του ΑΕΠ της Κύπρου. Ίσως ο υψηλότερος δείκτης καταθέσεων στην ευρωζώνη. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Ιρλανδία είναι 152%, ο μέσος όρος της ευρωζώνης κυμαίνεται περίπου στο ΑΕΠ της, ενώ στην Ελλάδα οι καταθέσεις και ρέπος στις εγχώριες τράπεζες ανέρχονταν στα 221 δις ευρώ (Ιανουάριος ’13) δηλαδή στο 115% περίπου του ΑΕΠ της χώρας. Με άλλα λόγια οι κυπριακές τράπεζες έχουν πολλές καταθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

2. Περίπου το 62,5% των καταθέσεων στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι από κατοίκους της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα ο ιδιωτικός τομέας της Κύπρου διαθέτει (13/2/’13) καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες ύψους 42,3 δις ευρώ, ή 237% του ΑΕΠ της Κύπρου. Από αυτά τα 26,3 δις ευρώ, ή 147% του ΑΕΠ της Κύπρου ανήκουν στα εγχώρια νοικοκυριά, ενώ τα 9,3 δις ευρώ, ή 52% του ΑΕΠ ανήκουν σε επιχειρήσεις. Για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνουν όλα αυτά, ας αναλογιστούμε ότι στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013, οι κάτοικοι εσωτερικού διέθεταν καταθέσεις 176,6 δις ευρώ, ή 91% του ΑΕΠ της χώρας. Από αυτά τα 161 δις ευρώ, ή 83% του ΑΕΠ αφορούν σε καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ενώ τα νοικοκυριά διαθέτουν σε καταθέσεις 135,8 δις ευρώ ή 70% του ΑΕΠ της χώρας.

Ένα δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο της καταθετικής βάσης των τραπεζών της Κύπρου είναι το ιδιαίτερο μεγάλο μέγεθος καταθέσεων και ρέπος από το εξωτερικό και κυρίως από χώρες εκτός ευρωζώνης. Το σύνολο των ιδιωτικών καταθέσεων στην Κύπρο που προέρχονται εκτός ευρωζώνης ανέρχονται σε 20,8 δις ευρώ, ή 116% του ΑΕΠ του νησιού. Από αυτά τα νοικοκυριά από χώρες εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 4,9 δις ευρώ ή 27%, οι επιχειρήσεις από χώρες εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 11,4 δις ευρώ καταθέσεις ή 64% του ΑΕΠ, ενώ πιστωτικά ιδρύματα εκτός ευρωζώνης διαθέτουν 4,5 δις ευρώ ή 25% του ΑΕΠ της Κύπρου. Στην Ελλάδα, για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, οι καταθέσεις και ρέπος μη κατοίκων της ζώνης του ευρώ ανέρχονται στα 43 δις ευρώ, ή στο 22% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο πληθυσμός της Κύπρου είναι περίπου 875.000, ώστε οι καταθέσεις από τον τομέα των νοικοκυριών συνεπάγονται κατά κεφαλήν ποσό 30.000 ευρώ περίπου. Σε αντίθεση με τα 4,6 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ιρλανδίας που συνεπάγεται κατά κεφαλήν καταθέσεις των νοικοκυριών της τάξης των 20.000 ευρώ. Και της Ελλάδας της οποία οι κατά κεφαλή καταθέσεις των νοικοκυριών ανέρχονται στα 12.500 ευρώ. Η Ελλάδα έχει κατά κεφαλή ΑΕΠ 17.900 ευρώ περίπου, η Ιρλανδία έχει 35.000 ευρώ, ενώ η Κύπρος 20.000 ευρώ.

Οι κατά κεφαλήν καταθέσεις των νοικοκυριών στην Κύπρο είναι 150% υψηλότερες του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της. Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν ότι οι Κύπριοι έχουν πολλά χρήματα στην τράπεζα. Ενώ το εγχώριο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου αποτελεί πόλο προσέλκυσης πολύ σημαντικών καταθέσεων από το εξωτερικό και κυρίως από χώρες εκτός ευρωζώνης. Ολόκληρη τη οικονομία της Κύπρου στηρίζεται κατά πρώτο και κύριο λόγο στην μετατροπή των τραπεζών της σε διαμετακομιστικό κέντρο κεφαλαίων, ειδικά με την μορφή δανείων και καταθέσεων. Για παράδειγμα το 2011, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, οι εγχώριες τράπεζες της Κύπρου εξήγαγαν 43,5 δις ευρώ σε Δάνεια/Νόμισμα και καταθέσεις και εισήγαγαν 62,6 δις ευρώ. Την ίδια χρονιά το ΑΕΠ της Κύπρου ανήλθε σχεδόν σε 18 δις ευρώ τρέχουσες τιμές. Το χρήμα που διακίνησαν οι εγχώριες τράπεζες της Κύπρου προς το εξωτερικό ήταν σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ και από το εξωτερικό σχεδόν 3,5 φορές μεγαλύτερο από το ΑΕΠ του νησιού.

Ανώνυμος είπε...

3. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν περάσει απαρατήρητα από τα αρπαχτικά της ευρωζώνης και κυρίως την Γερμανία. Το θέμα ήταν πώς θα έβαζαν στο χέρι την Κύπρο με δεδομένο ότι χάρις στη συμμετοχή στην ευρωζώνη το συνολικό εξωτερικό χρέος του νησιού ανήλθε από 200% του ΑΕΠ το 2004 στα 447,4% του ΑΕΠ το 2008, στα 465,6% του ΑΕΠ το 2011. Η ιδιαίτερα μεγάλη καταθετική βάση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά και το εμπόριο χρήματος με το εξωτερικό και κυρίως με χώρες εκτός ευρωζώνης, έδινε στο νησί την δυνατότητα να αντιμετωπίσει με σχετική ευκολία τις όποιες ζημιές λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Η επίθεση που δέχθηκε η Κύπρος από τα αρπαχτικά της ευρωζώνης άρχισε να προετοιμάζεται από το 2011, έστω κι αν έλλειπαν στα στοιχεία εκείνα που έκαναν περισσότερο ανησυχητική την οικονομική πορεία της Κύπρου από εκείνη των άλλων χωρών της ευρωζώνης ακόμη και της Γερμανίας. Παρ’ όλα αυτά η ευρωζώνη ξεκίνησε ολόκληρη εκστρατεία για την θυματοποίηση της Κύπρου. Σ’ αυτήν την εκστρατεία συμμετείχε και ο προηγούμενος πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο για την επίθεση αυτή εναντίον του νησιού. Το παραμύθι είναι γνωστό: οι τράπεζες εμφάνισαν λογιστικές ζημιές και επομένως το κράτος έπρεπε να τις διασώσει. Βέβαια οι λογιστικές ζημιές των τραπεζών ήταν εν πολλοίς εικονικές λόγω της αλλαγής των τοποθετήσεών τους σε ελληνικά και άλλα ομόλογα, αλλά λόγω της συγκριτικά τεράστιας καταθετικής βάσης που υποτίθεται ότι διαθέτουν, οι ζημιές δεν συνιστούσαν κίνδυνο γι’ αυτές. Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ήξεραν πολύ καλά τι είχαν κάνει την καταθετική τους βάση οι τράπεζες και πώς την έχουν εξανεμίσει, γι’ αυτό και τις έπεισαν να δεχθούν το «δώρο» της διάσωσης. Κι έτσι όλοι μαζί άρχισαν να ψάλουν το Αλληλούια του γνωστού μονόδρομου της τρόικας. Με πριμαντόνα τον Χριστόφια προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους Κύπριους ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Και κλάμα η κυρία του προεδρικού μεγάρου!

Κι όλα αυτά βέβαια με την γνωστή δικαιολογία. Οι τράπεζες έπρεπε να διασωθούν και μάλιστα ατόφιες, χωρίς να ψάξει κανένας τα ενεργητικά τους για το που πήγε και πάει τόσο χρήμα, μόνο και μόνο για να εγγυηθούν άπαντες τις καταθέσεις του κοσμάκη. Με την άνοδο του Νίκου Αναστασιάδη και με δεδομένη την γενική αποχαύνωση που ακολουθεί κάθε εκλογική αναμέτρηση όπου ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην Σκύλα και την Χάρυβδη, ξεκίνησε η επίθεση.

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...


Τσίπρας: Να παράσχει η Τράπεζα της Ελλάδος ρευστότητα 2 δις ευρώ στην Κύπρο!


Παραθέτω τη σημερινή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στην Κύπρο:

Η Κύπρος κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις και τον εκβιασμό του χρονοδιαγράμματος για άρση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες, που λήγει αύριο το πρωί, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε λίγο στο Γιούρογκρουπ σε τραγωδία.

Οι ευρωπαίοι εταίροι απόψε, δεν έχουν στόχο μόνο να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, αλλά...



...και να εκδικηθούν για το περήφανο ΟΧΙ του κυπριακού κοινοβουλίου, δημιουργώντας έτσι παράδειγμα πειθάρχησης για όλους τους λαούς.

Τούτες τις κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και τον Ελληνισμό, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, πέρα και έξω από μικροπολιτικά παιχνίδια. Αποτελεί εθνικό μας καθήκον να συμπαρασταθούμε στον κυπριακό λαό. Να δώσουμε, έστω και την ύστατη ώρα, κάθε δυνατή βοήθεια στη κυπριακή κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν πρέπει επουδενεί να αποδεχτεί σήμερα τον καταστροφικό εκβιασμό των εταίρων.

Καλώ τον πρωθυπουργό να αποφασίσει άμεσα, ώστε η Ελληνική κυβέρνηση να παράσχει στήριξη ρευστότητας στην Κύπρο, ώστε τουλάχιστον η διαπραγμάτευση να μην διεξάγεται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του απειλητικού χρονοδιαγράμματος που λήγει τα ξημερώματα.

Πιο συγκεκριμένα, να ζητήσει από τη Τράπεζα της Ελλάδος, να παράσχει μέσω του ελληνικού ELA, έκτακτη πρόσθετη ρευστότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών, ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αρθεί ο εκβιασμός της άμεσης χρεοκοπίας, αλλά και να προστατευτεί ταυτόχρονα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τις συνέπειες μιας καταστροφικής απόφασης για την Κύπρο.

Πρόκειται για μία κίνηση η οποία δεν αυξάνει το ελληνικό δημόσιο χρέος,
δεν συνεπάγεται νέα μέτρα για την Ελλάδα, αποτελεί μικρό μέγεθος για τα ελληνικά δεδομένα και το κυριότερο αποτελεί ηθική υποχρέωση της Ελλάδας απέναντι στον κυπριακό λαό.

Η συμβολή της Ελλάδας στη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης με δημοκρατικό τρόπο και πλατιά διαβούλευση, πέρα και έξω από τους απειλητικούς εκβιασμούς των δανειστών, αποτελεί το λιγότερο που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε προς την Κύπρο, τούτη την κρίσιμη ώρα.

Είναι εθνικό μας καθήκον να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να αποτραπεί μια νέα τραγωδία στη Κύπρο. Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε έμπρακτα, και όχι μόνο στα λόγια, δίπλα στο Κυπριακό λαό.

Υπέροχος. Σπουδαίος. Ο σύγχρονος Παπουλάκος.

Ανώνυμος είπε...

4 Το συγκεκριμένο μέτρο δείχνει τα εξής:

Πρώτο: Σε τι άθλια κατάσταση βρίσκεται η ίδια η ευρωζώνη και κυρίως οι μεγάλες οικονομίες της με πρώτη την Γερμανία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε να παίξουν το παιχνίδι της κλιμάκωσης των μνημονίων, όπως έκαναν με την Ελλάδα, όπως επίσης με την Ιρλανδία και Πορτογαλία. Η διάλυση της οικονομίας της Κύπρου με αυτόν τον άμεσο τρόπο υποδηλώνει ότι η ύφεση που αγκαλιάζει ακόμη και την Γερμανία δεν αφήνει πολλά περιθώρια κινήσεων στα αρπαχτικά της ευρωζώνης.

Δεύτερο: Πώς σκέφτονται να λειτουργήσουν τον αποκαλούμενο «ενιαίο τραπεζικό χώρο» της ευρωζώνης, όπως τον έχουν αποφασίσει. Οι τράπεζες και κυρίως οι καταθέσεις των πολιτών της ευρωζώνης θα μετατραπούν σε εύκολη λεία των αρπαχτικών της. Άλλωστε εγγύηση καταθέσεων στην ευρωζώνη δεν υπάρχει. Μέχρι σήμερα μόνο τα κράτη μπορούσαν να παράσχουν τέτοια εγγύηση, αλλά μόνο εικονικά μιας και σε περίπτωση γενικής κατάρρευσης των τραπεζών δεν μπορούν να αντλήσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να αποκαταστήσουν τις χαμένες καταθέσεις.

Τρίτο: Η Κύπρος δεν πρόκειται να συνέλθει ξανά μετά από αυτό το χτύπημα. Ότι κι αν αποφασιστεί για το «κούρεμα» οι εγχώριες τράπεζες θα αδειάσουν από καταθέσεις και κεφάλαια, ενώ κανείς δεν πρόκειται ποτέ να τις ξαναεμπιστευτεί. Κι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα για να εξαρτηθεί πλήρως η Κύπρος και η οικονομία της από τον μηχανισμό στήριξης που θα της επιβάλει το Eurogroup, ενώ θα αναγκαστεί να ξεπουλήσει τα πάντα μετατρέποντας του Κυπρίους σε ραγιάδες, σε δουλοπάροικους των αγορών με την προσδοκία ενός ξεροκόμματου.

Η Κύπρος κι ο λαός της έχει δυο μόνο επιλογές: Ή να επιζήσει σαν αποικία υπό καθεστώς πλήρους εξάρτησης από τις χρηματοδοτήσεις από το ευρωσύστημα που θα δώσει σε Γερμανούς και άλλους την δυνατότητα να την λεηλατήσουν όσο κανένας άλλος κατακτητής στην πολύχρονη ιστορία του νησιού. Ή να φύγει αμέσως εδώ και τώρα από το ευρώ, να εισάγει ξανά την κυπριακή λίρα, να θέσει υπό καθεστώς δημόσιας εκκαθάρισης τις τράπεζες – για να ξεκαθαριστεί το που πήγε όλο αυτό το χρήμα – έτσι ώστε να ανοικοδομήσει το τραπεζικό σύστημά της υπό κρατική ιδιοκτησία και να ανοικοδομήσει την οικονομία της επενδύοντας στην ζωντανή εργασία και στην κυριαρχία του νησιού. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα δούμε αν οι μηχανισμοί της ευρωζώνης θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν την επιδρομή στις τράπεζες από καταθέτες σ’ ολόκληρο το ευρωσύστημα. Αν τα καταφέρουν θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την ραγδαία πτώση του ευρώ, αλλά και των αγορών κεφαλαίου. Διαφορετικά θα δούμε έναν γενικευμένο πανικό με εξαργυρώσεις σε όλες τις αγορές κεφαλαίου που θα συμπαρασύρει τα πάντα και θα προκαλέσει ένα μεγάλο κραχ στην ίδια την καρδιά της ευρωζώνης.

Όπως και να έχουν οι εξελίξεις, εμείς δεν μπορούμε να περιμένουμε. Αν έκαναν κάτι τέτοιο σε μια εύρωστη γενικά οικονομία σαν της Κύπρου, σκεφτείτε τι σχεδιάζουν για μια χώρα σαν την Ελλάδα. Πρέπει εδώ και τώρα να αποσύρουν όσοι διαθέτουν ακόμη καταθέσεις, ακόμη και το τελευταίο τους ευρώ από τις τράπεζες πριν να είναι πολύ αργά γι’ αυτούς. Ταυτόχρονα θα πρέπει να γενικευτεί η παύση πληρωμών όλων μας προς το κράτος, έτσι ώστε να καταρρεύσει η κυβέρνηση. Αν το κάνουμε με συνέπεια και συνέχεια για το επόμενο δίμηνο, τότε αποκτούμε την πρωτοβουλία ως λαός και επιβάλουμε τετελεσμένα. Αντί να μας τα επιβάλουν αυτοί, ας τους τα επιβάλουμε εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Ευ. Βενιζέλος: «Πιστεύω ότι έχουμε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά μας για το ποια είναι η υπεύθυνη, ασφαλής, προοδευτική και πραγματικά πατριωτική στάση και ποια είναι τα όρια της δημαγωγίας, του λαϊκισμού και της εθνοκαπηλείας».

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...


ΣΙΓΑ, ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΟ "ΟΧΙ" !...


Νικητής στην πρωινή απόφαση του Eurogroup, για άλλη μια φορά, αναδείχθηκε η προτεσταντική τιμωρία για απείθεια προς τους μεγάλους και ισχυρούς. Μια απόφαση για την οποία δεν πρέπει ούτε να πανηγυρίζει ούτε να νοιώθει ικανοποιημένος κανείς.

Για δε την Κύπρο και τους Κύπριους πολίτες η απόφαση αυτή, από τη μια τους τιμωρεί γιατί τόλμησαν να πουν όχι στο imperium των Γερμανών και από την άλλη τους στέλνει πολλά χρόνια πίσω και τους αναγκάζει να επιβιώσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, ανάλογες του ξεριζωμού του 1974, με ελάχιστες ελπίδες να ξεφύγουν από τα δεσμά της ΕΕ.

Το τραπεζικό της σύστημα για το οποίο ,όποιες ενστάσεις κι αν έχει κανείς, για τον τρόπο λειτουργίας του, πέθανε, χωρίς με ακρίβεια να ξέρουμε τι θα γεννηθεί στη θέση του. Κι είναι ειρωνεία αυτό που είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, ότι η τωρινή απόφαση είναι συμφερότερη από την προηγούμενη που απέρριψε ανοήτως σύσσωμη η κυπριακή βουλή . Η τωρινή θα έλεγα, είναι για αυτούς καλύτερη γιατί εστιάζει περισσότερο στη διάλυση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου που ήταν και εξ αρχής ο στόχος των Ευρωπαίων.

Και δεν ξέρω τελικά αν αυτό το όχι των Κυπρίων, τους βόλεψε για να περάσουν μαζεμένα όλα όσα ήθελαν τώρα και όχι με …δόσεις όπως γίνεται στην περίπτωση της Ελλάδος που οι εκταμιεύσεις των δόσεων γίνονται πάντα με τον εξαναγκασμό λήψης νέων μέτρων. Φυσικά ούτε λόγος για ικανοποίηση των Κυπρίων πολιτικών που απεδείχθησαν τόσο λίγοι και τόσο τζάμπα μάγκες που στο τέλος αναγκάστηκαν να σέρνονται εκλιπαρώντας τους διάφορους Σόιμπλε να τους …χαρίσουν τη ζωή έναντι οιουδήποτε κόστους.

Επαίρονται, ότι απέφυγαν την άτακτη χρεοκοπία, επειδή απεδέχθησαν την άτακτη υποχώρηση από τις θέσεις εκείνες για τις οποίες πανηγύριζαν ακόμα και πολλοί Ελλαδίτες τύπου Τσίπρα και Καμμένου για τη «γενναιότητα» του κυπριακού λαού και είπαν αυτές τις φανφάρες που λένε συνήθως αυτοί που ζουν στα σύννεφα.

Αναρωτιέμαι σήμερα, τι θα βρουν να πουν στους πολίτες της Κύπρου για τα πρόσθετα δεινά που τους φόρτωσαν οι αμετροεπείς ενέργειες τους; Και δεν θέλω να ακούω επιχειρήματα του τύπου η ιστορία γράφεται με τα όχι και όχι με τα υποτακτικά ναι. Γιατί όταν λες όχι για εκβιασμό και στη συνέχεια αντιλαμβάνεσαι το κόστος αυτού του όχι, και σπεύδεις σε απανωτές κωλοτούμπες, όχι απλά δεν γράφεις ιστορία αλλά γίνεσαι κλόουν της ιστορίας !

Στην ιστορία των Ελλήνων- αν και οι συγκρίσεις είναι αδόκιμες, αυτοί που αντιστάθηκαν και δεν υπέκυψαν το έκαναν μέχρι τέλους. Χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου, ανατίναξαν το Κούγκι, πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και οδηγήθηκαν με το κεφάλι ψηλά στις κρεμάλες των Άγγλων !

Σήμερα με ανολοκλήρωτη ακόμα τη συμφωνία του Eurogroup, καθώς απομένει το…βάθος του κουρέματος στην Τράπεζας Κύπρου, ο ελληνισμός αν μη τι άλλο πρέπει να διδαχθεί και να επαναπροσδιορίσει τον παρορμητισμό του και τους ανόητους συναισθηματισμούς και παλικαρισμούς και να αρχίσει να αποδίδει ευθύνες σε όλους αυτούς σε Ελλάδα και Κύπρο που μας έβαλαν σε αυτό τον ζυγό τον οποίο δεν θα μπορέσουμε να αποτινάξουμε ούτε σε δεκαετίες.

Σήμερα είναι μια ακόμα αποφράδα μέρα για την οποία πρώτα ευθυνόμαστε εμείς και μετά οι «κακοί» εταίροι μας στην Ευρώπη , τους οποίους επιτέλους κάποτε πρέπει να μάθουμε πως σκέφτονται, λειτουργούν, πράττουν και με ποια μέσα παίρνουν αυτό που θέλουν είτε με το καλό είτε με το κακό.

Από κούκο!! είπε...

Εάν θέλεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Αυτό ισχύει πλέον στη σημερινή βάρβαρη Ευρώπη της Μέρκελ και του Ολάντ. Όποιος θέλει να αποκτήσει ξανά η ενωμένη Ευρώπη τα στοιχεία της αλληλεγγύης, του σεβασμού, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, δεν έχει παρά να συγκρουστεί, να πολεμήσει με την αποκρουστική και παρανοϊκή πολιτική, που επιβάλλει το Βερολίνο και οι άγριες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.

Το νέο Κυπριακό κατέδειξε, μετά την ελληνική περίπτωση, ότι τα μνημόνια και η δεν μπορούν να σώσουν οποιαδήποτε αδύναμη χώρα και οποιαδήποτε κοινωνία.

Το νέο Κυπριακό κατέδειξε ότι στόχος δεν είναι να βοηθηθούν όσοι έχουν πρόβλημα, αλλά να δημιουργηθεί ένας νέος οικονομικός και κοινωνικός χάρτης, κατά τα ανομολόγητα και αδιαπραγμάτευτα τελικά σχέδια του Βερολίνου. Κατέδειξε ότι δεν μιλάμε πια για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της πυγμής των ισχυρών επί των αδύναμων, των τραπεζιτών επί της κοινωνίας, των αγορών επί των κρατών.

Με όχημα το ευρώ, δηλαδή την οικονομική και νομισματική ένωση, η Γερμανία και οι ισχυρές δυνάμεις της Ευρώπης, κατέστησαν όμηρους τα κράτη, τις κοινωνίες, τους λαούς. Μία ιστορική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κατάκτηση της Ευρώπης, εξελίχθηκε γρήγορα, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων, σε βραχνά και μέσο καταπίεσης. Πάρτε για παράδειγμα την Κύπρο: Μπήκε στο ευρώ χωρίς να έχει προβλήματα και μετά από δέκα χρόνια γνωρίζει το νέο Αττίλα, αυτόν που θα την οδηγήσει στη χαριστική εθνική περιπέτεια.

Η ιστορία εξελίσσεται μέσα από συγκρούσεις. Κανείς δεν χάρισε ποτέ τίποτα και σε κανέναν.

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ είπε...


Μην κοιτάς τι κάνει η πατρίδα για σένα ... Κοίταξε τί μπορείς ΕΣΥ να κάνεις για αυτή...
Γράφει ο Ν Βράχος
Σήμερα 25 Μαρτίου, ημέρα των ηρώων και των πολλαπλών αγωνιστών της μιας ..ντουφεκιάς, ο καθένας επιλέγει, ανάλογα με τις ανάγκες της πατρίδας μας, να προσφέρει αυτά που χρειάζεται η Ελλάδα των αιώνων να συνεχίσει να υπάρχει. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η διχόνοια και οι εμφύλιες διαμάχες είναι ΤΟ ΔΩΡΟ !!! στους εχθρούς της πατρίδας μας.
Ας αγαπάμε όλοι την Ελλάδα και τα αδέλφια μας. Κι ας μάθουμε επί τέλους ποιοι είναι οι εχθροί μας.
Η σημερινή μέρα δίνει το παράδειγμα , πως όλοι μαζί μπορούμε. Όλοι μαζί όταν οι εχθροί ‘’κτυπούν’’ την πόρτα μας.
Πριν το 2010 ο εχθρός μας ήταν η φοροδιαφυγή…μας !!!
Σήμερα είναι το μαύρο χρήμα μας….!!!
Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.:
Αναφέρουμε ενδεικτικά ώστε όλοι να μάθουμε ότι:

• Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
• Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
• Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
• Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
• Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
• Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
• Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...Αποτέλεσμα υπήρξε; Ναι, αλλά όχι το επιθυμητό.
• Αλλά έγινε μια αρχή. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν αυτά τα βήματα.

• Η δυνατότητα μη παραγραφής και τιμωρίας των ενόχων σε ΟΠΟΙΟ κομματικό χώρο και αν ανήκουν, είναι απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
Η πρωτοφανής στα παγκόσμια πολιτικά γεγονότα ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ! από την ενεργό Θέση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες που θα ένωναν όλα τα κόμματα, όπως απαίτησαν, ώστε να θέσουν σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είναι μία πράξη μοναδική, είναι ένα στεφάνι τιμής και δόξας στον πρωτεργάτη της προσπάθειας για την Σωτηρία της Ελλάδας, Γεώργιο Α. Παπανδρέου.
ΥΓ.
Παραιτήθηκε για την σωτηρία της Ελλάδας…

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ
είσαι πολύ " γινωμένος", άλλαξε τα χάπια...

Ανώνυμος είπε...

αντι να πεις την αποψη σου αν εχεις εσυ μιλας για χαπια και φρομαελες...
δεν βλεπεις ποιος τελικα δικαιωθηκε γιατι εχεις γρασο στα ματια και πυτουρα στο κεφαλι.

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου 2013 - 8:26 μ.μ.

Έχεις αντιγράψει ένα σωρό μπουρδολογίες από το διαδίκτυο και τις παρουσιάζεις σαν δικές σου χωρίς να αναφέρεις την πηγή και στο δικό σου κείμενο το μας γράφεις για "φρομαελες..." πουλί της σοφίας( Ο Μπούφος ανήκει στην ίδια οικογένεια με την κουκουβάγια άλλα δεν πήρε τίποτε από το πουλί της σοφίας)

http://www.parapolitiki.com/2013/03/alexi-na-min-plirosoun-oi-kazinokapitalistes-tis-kyprou.html?showComment=1364146015512

http://www.parapolitiki.com/2013/03/tsipras-na-parasxei-i-trapeza-tis-elladas-reustotita-stin-kypro.html

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτά που γράφω πιο κάτω και που περιέχονται στο πρώτο μνημόνιο που υπέγραψε προσωπικά ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου και τον Προβόπουλο δεν φτάνουν για να τον καταστίσουν Εθνοπροδότη και Νενέκο, που κάτι τέτοιο ακόμα και ο Τσολάκογλου με τους Γερμανούς δεν υπέγραψε, τότε τι άλλο μένει να υπογράψει;
1. Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάρει δάνειο από ξένο δανειστή (Kίνα, Ρωσία)
2. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υποθηκεύσει για οποιονδήποτε άλλον περιουσιακά στοιχεία ή έσοδα του κράτους ή να μεταφέρει το χρέος της.
3. Αντίθετα, επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση δανεισμού. Δηλαδή μπορεί να βρεθούμε...
...στο μέλλον, επί παραδείγματι, να έχουμε δανειστεί από την Γερμανία και να βρεθούμε να χρωστάμε σε κάποιο άλλο κράτος π.χ. στην Τουρκία.
4. Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και όχι από το Ελληνικό.
5. Το επιτόκιο για τα 80 δίς Ευρώ των ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο για την πρώτη τριετία, 6,2% κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και + 2% επιτόκιο υπερημερίας εάν καθυστερήσουμε να πληρώσουμε κάποια δόση του δανείου. Σε αυτή την περίπτωση το επιτόκιο υπερημερίας επαναπροσδιορίζετε ανά εβδομάδα.
6. Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια που λήγουν, ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από τον μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
7. Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση δεν χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο την υπογραφή του υπουργού οικονομικών και νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του κράτους του υπ. οικονομικών και του υπ. δικαιοσύνης (ούτε ψήφιση στην βουλή ούτε υπογραφή του πρωθυπουργού ούτε υπογραφή του προέδρου της δημοκρατίας).
8. Μόνο το δικαστήριο της ΕΕ και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν την σύμβαση γιατί διαφορετικά παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα ( δηλαδή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο).
9. Και το χειρότερο... Με την παρούσα , άρθρο 14 παράγραφος 5, ο δανειολήπτης (δηλαδή η Ελλάδα) παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων: α) από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία. β) Από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση περιλαμβανομένου χωρίς περιορισμούς της ασυλίας.
Όσον αναφορά την άσκηση αγωγής, δικαστικής αποδόσεως ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή, εκτέλεση δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αναφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος.
Ούτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας κατάσχεσης συντηρητικής ή αναγκαστικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με την σύμβαση
10. Με λίγα λόγια εάν κάτι σε κάποια χρονική στιγμή δεν πάει καλά, δεν θα έχουμε το δικαίωμα προσφυγής, διότι έχουμε παραιτηθεί εκ των προτέρων των νομικών διεθνών δικαιωμάτων μας, με αποτέλεσμα οι δανειστές να μπορούν να διεκδικήσουν από υπηρεσίες μέχρι εδάφη.

Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ είπε...

τελικα υπαρχουν ακομη αμετανοητοι πασοκτζηδες.δεν βλεπουν τον συντροφο τους σταθα που μπαμ πηδηξε απο το καραβι την κρισιμη ωρα,εγινε βουλευτης-ενας μισθος-προεδρος του εργατικου κεντρου και παραμενει στο αλουμινιο.τωρα μαλιστα τον ετοιμαζουνε για νεο δημαρχο με τον απλο συλλογισμο,οτι αφου πασοκοδεξιοι ειναι διχασμενοι τσουπ ο συριζα με βαγγελιω κλπ.ο πατσανταρας εχει διασυρθει,ο τεως απεχει ιδου η ευκαιρια σου λενε.ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΑΝΕ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΟΚΚΙΝΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Ανώνυμος είπε...

AΠΟ ΔΙΣΤΟΜΟ,
Ούτε σε καφενείο μην τα πεις ξανά αυτά τα πράγματα γιατί θα σε περιλάβουν με τις χόβολες..
Ακόμα και η Μάργκαρετ να τα ακούσει αυτά για τον γιό της θα γελάει..

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ενώ εσύ με τον αντιμνημονιακό ,λάθος μνημονιακό ήθελα να πω Σαμάρα,κωλοτούμπα,κομανέτσι και τ άλλα τα παιδιά... Μπενίτο και μπάρμπα Φώτη θα μας σώσεις...

Στυλιάρι βρεγμένο που σου χρειάζεται... μαύρε σύντροφε

ΦΙΛΟΣ είπε...

ΣΥΝΔΙΚΑΛΑΣ-ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΡΙΖΟΥΝ 3 ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 3 ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΟ ΝΑΙ.ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ Ο ΤΕΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΑΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΓΙΑΤΡΟ Ο ΤΕΩΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΑΣΤΕΡΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΩ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΞΑΔΕΛΦΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΗΣΥΧΟΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ Τ ΑΚΟΥΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΝΕΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΥ ΤΕΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.Ο ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΛΕΝΕ

ΔΣ2012 είπε...

φιλε στα δημοτικα για να εξελιχθεις πρεπει να σαι λαμογιο.αυτο το λαθος εκανε ο προεδρος κι ο δικος μας ο πανουργιας κι αλλοι.θελανε να διοικουν αυτοι κι οχι οι παραπλευροι.γι αυτο φαγαν το κεφαλι τους.πηγαινετε μια βολτα στα δημοτικα συμβουλια.ακρα του ταφου σιωπη εκτος τεως,γιωτας και λουκα.οι αλλοι κεραμεικες γλαστρες.ο μισθουλακος να πεφτει.οσο για τον τεως αντιδημαρχο βρε αραχωβιτες γιαννελικοι δεν ασχολειται το στειρι μαζι του,ασχολειστε εσεις μωρε.ηταν αορατος σαν τον δικο μας

Ανώνυμος είπε...

Ο ΓΑΠ δεν είναι αλάνθαστος,
αλλά – τότε σχεδόν μόνος - ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ
και άλλα πέτυχε και άλλα όχι .
ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΟΜΩΣ - τότε σχεδόν μόνος -
ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΑΣ
που μας έφερε εδώ που είμαστε .
ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ - τότε σχεδόν μόνος - ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ
Εβαλε πρώτα την Ελλάδα και όχι τον θώκο .
Βρείτε μου δεύτερο . . .
Και έτσι ανάγκασε σε κωλοτούμπα τον ΒΒ, τον Σαμαρά
και τώρα-τώρα τον Τσίριζα .

ΝΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ !
ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΩ, ΚΙ'ΑΣ ΜΗΝ ΞΑΝΑΒΓΩ !
ΔΕΝ ! ΧΡΩΣΤΑΩ ! ΣΕ ! ΚΑΝΕΝΑ !
ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ! κ.λπ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΆ
ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΑ (δραχμή) .

Ανώνυμος είπε...

26 Μαρτίου 2013 - 8:26 μ.μ.

Σα ν’ ακούω τον Τσολάκογλου να λέει ότι για την πείνα στην κατοχή…
…έφταιγαν αυτοί οι αλήτες στο Ρούπελ που ξόδευαν αλόγιστα σφαίρες λέγοντας “ΟΧΙ” στους φίλους μας Γερμανούς”.
“Θα τους οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη”. Εσείς, συνεχίστε να
πεθαίνετε από την πείνα.

http://olympia.gr/2013/03/28/%CF%83%CE%B1-%CE%BD-%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%89-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9-%CF%8C%CF%84%CE%B9/

Ανώνυμος είπε...

28 Μαρτίου 2013 - 9:07 π.μ.

αυτός κυβέρνησε σε διάφορα πόστα από την δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα ακόμη,
τον βάλανε και υπουργό παιδείας για να μας ανεβάσει το πνευματικό μας επίπεδο.... το ΛΑΜΟΓΙΟ

Ανώνυμος είπε...

τα εξυπνα πρασινα κομματοσκυλα του δημου μας πηγαν στον συριζα.εσεις εκει ακομη στο πασοκ.ελατε ολοι μαζι να χτυπησουμε τη δεξια...

Ανώνυμος είπε...

28.3.13
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για τον Νάκο: Ολοι θα πεθάνουμε μια μέρα ...

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά, όταν έγινε γνωστός ο θάνατος του Θανάση Νάκου.
Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς είπε στους δημοσιογράφους: «Λυπόμαστε. ...
Ολοι θα πεθάνουμε μια μέρα»... Πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή που προκάλεσε σάλο όταν αποκάλεσε κουτσό τον Σόιμπλε. Είχε πει χαρακτηριστικά: «Επειδή είμαι συνέχεια έξω στον δρόμο, όπως και πολλοί από εσάς, μετά το χτεσινό που άκουσα από τον Σόιμπλε, έβγαλα το εξής συμπέρασμα τελικά. Εκεί που περίμενα ότι οι πολιτικές θα την βρούνε από τον λαό, τελικά οι κυβερνήσεις που εκπροσωπούν αυτές τις πολιτικές... θα τη βρουν από τον κουτσό. Αυτό κατάλαβα εγώ.
Και βλέπω ότι αυτός έχει τον σκοπό του και καλά κάνει»...
iefimerida.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS στις 18:44

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑ
ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΕΡΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ .ΠΩΣ ΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ? ΠΟΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΤΟΥ Τ.Α.Π. ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ ? Ο Τ.Α.Π ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ? ΤΕΛΙΚΑ Τ.Α.Π.ΗΡΑΜΕ, Η Τ.Α.Π.ΗΡΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ...? ΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ?

Ανώνυμος είπε...

Το διστομο ειπε
Απο αντικυρα οσω μπορει να πουλησει τα σπιτια του οικισμου ο μυτιληναιος αλλο τοσο μπορει να μας πουλαει και το νερο μας . ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ .ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΟΥΝ Σ
ΤΟ ΔΗΜΟ ...ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ..ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ .

Ανώνυμος είπε...

τεως κοιμωμενος αντιδημαρχος...ποιος να ειναι αραγε'''''