Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Κρυφή αποθήκη με υλικά 1 εκατ. ευρώ στο Ιπποκράτειο

Το αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. 'Οπως είπε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας εντοπίστηκαν  υλικά που ξεπερνούν το ένα εκ. ευρώ.

«Tο πάρτι με τα υλικά τελείωσε. Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να κάνει θυσίες και κάποιοι άλλοι να μην συμμορφώνονται. Η κανονικότητα θα εξαπλωθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε επίσης επίθεση σε συνδικαλιστές, οι οποίοι έκαναν τους τελευταίους μήνες λόγο για ελλείψεις υλικών, ενώ στην ουσία οι αποθήκες αρκετών νοσοκομείων είναι γεμάτες με υλικά που κοστίζουν… χρυσό».


'Οπως είπε ο διοικητής της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, ενώ στις 25 Μαΐου το Ιπποκράτειο είχε υλικά 1 εκ. ευρώ, για την εύρυθμη λειτουργία του χρειαζόταν υλικά μόλις 200.000 ευρώ.


Όπως είπε ο κ. Μουσιώνης οι γιατροί έκαναν χρήση των υλικών κατά το δοκούν, με τις εταιρείες να μετατρέπουν τα ελληνικά νοσοκομεία σε αποθήκες τους.


Διευκρινίζεται πως τα υλικά αυτά δεν είχαν προπληρωθεί, αλλά αποτελούσαν παρακαταθήκες, άρα ο λογαριασμός πληρωνόταν μετά την χρήση τους.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: