Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Το Μαξίμου δεν είναι γονική παροχή




Τον δρόμο της αβεβαιότητας για την χώρα άνοιξε ο πρωθυπουργός με την αναδίπλωση και τους παιδικούς χειρισμούς του. Το κύριο αποτέλεσμα των ενεργειών του είναι η πλήρης απώλεια στήριξης της χώρας στο εξωτερικό, αλλά και της κυβέρνησης στο εσωτερικό, στο εξωτερικό, ενδεχομένως δε και στο ΠΑΣΟΚ.
Το δείχνουν και οι πρώτες αντιδράσεις (όπως του Αλέκου Παπαδόπουλου) που ίσως εγκυμονούν πολιτικές ανακατατάξεις και εσωκομματικές εξελίξεις. Ο ΓΑΠ έφερε τη χώρα στο αδιέξοδο, την κυβέρνησή του στην απομόνωση και η μόνη λύση είναι να μιλήσει ο λαός. Με κάλπη. Και με μαζικές ειρηνικές συγκεντρώσεις τις 3 ημέρες που στη Βουλή η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου θα ζητά ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο ΓΑΠ είπε κάτι που το ξέρουμε, ότι «η χώρα διέρχεται κρίσιμες στιγμές» και πρέπει «να διασφαλίσουμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης το μέλλον της πατρίδας». «Έκλαψε» πάλι ότι «πήραμε στους ώμους μας τις αμαρτίες άλλων».
Ζήτησε η πολιτική του να αποκτήσει συναίνεση και «να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας κοινής, εθνικής προσπάθειας». Δηλαδή τα κόμματα να συμφωνήσουν στην δική του αποτυχημένη πολιτική και μάλιστα υπό την δική του ηγεσία – ηγεμονία.
Ποιο είναι κατά τον Παπανδρέου το πολιτικό πρόβλημα της χώρας; Μήπως ότι το χρέος αυξάνεται; Μήπως ότι το μνημόνιο και η πολιτική του ΓΑΠ απέτυχε και ξεσήκωσε τον κόσμο; Μήπως ότι η κυβέρνηση έχασε την λαϊκή πλειοψηφία; Μήπως ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Το πρόβλημά του είναι ότι η ΝΔ «διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης»! Πως το έλεγαν εκείνο το στρουμφάκι που όταν θύμωνε κρατούσε την αναπνοή του και γινόταν σκούρο μπλε; Γκρινιάρη;
Ο ΓΑΠ παραπονιέται ότι του «τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί». Και λοιπόν; Είδε κανείς γραμμένο ότι χαρίζονται οι πρωθυπουργίες σε γόνους οικογενειών; Ας πάρει το Μαξίμου με γονική παροχή.
Το θέμα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός τι κάνει: ανασχηματισμό και ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Δηλαδή ένα μικρότερο σχήμα και μία κυβέρνηση που θα έχει και «τεχνοκράτες» και πολιτικούς. Και σίγουρα δεν θα έχει τον Παπακωνσταντίνου στο οικονομικό επιτελείο. Το δεδομένο είναι ότι στον Γιώργο έμειναν όλο και λιγότερες επιλογές – πόσοι «τεχνοκράτες» θα θέλουν τώρα να γίνουν υπουργοί στην τελευταία κυβέρνηση του ΓΑΠ; Ποια ανάταση και νέο ξεκίνημα μπορεί να σηματοδοτήσει η υπουργοποίηση του Φλωρίδη ή της Βάσως Παπανδρέου; Και πόσο ελκυστικοί μπορεί να γίνουν οι ελιγμοί και οι εσωκομματικές ισορροπίες;
Τώρα πια δεν αρκούν οι τεχνικές προσαρμογές. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα της χώρας.
http://www.antinews.gr

10 σχόλια:

πασοκ τελος είπε...

oxi ρε γιωργακηηηηηηηη.μην το κανεις αυτο.τι θ απογινουν τα παιδια του λαμπρου..ο ηλιος,η ανενταχτη εκ διστομου,ο γιανναρος,ο 3 ματι,η αννα μαρια.που τ αφηνεις ορφανα στους 5 δρομους.στο τελος βλεπω να γραφουν υπερ του γιανελου μπας και τους βαλει στην κοκα κολα.να δω τον ηλιο να λεει εγω ανεκαθεν εκτιμουσα τον προεδρο και τι στον κοσμο,και την ανενταχτη να ομολογει οτι απο μικρη ηταν ερωτευμενη με τον πατσανταρα.

giannisdistomo είπε...

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ(ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟ)

ΑΝ ΚΙ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ...

XAXAXA είπε...

ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΟΣ Ε Γ Ρ Α Ψ Ε Σ.ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ 3 ΜΑΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΡΑΝΤΕΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΜΟΝΟ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΥ Δ.Σ ΓΕΡΑ.ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΤΟ ΠΕ Ο......ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.ΟΣΟ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟΣΟΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ FOR EVER MAYJOR

ΚΑΛΟΣ ΛΥΚΟΣ είπε...

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑΝΙΣΔΙΣΤΟΜΙΤΙΣ,ΣΠΑΡΤΑΛΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΕΛΟΣ ΤΑ ΠΙΝΑΝ ΣΤΟΥ ΧΟΥΧΛΑ ΚΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΙΣ ΖΕΜΠΕΚΙΕΣ ΤΟΥ.ΤΣΑΚΩΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΖΑΧΟΙ.ΑΥΤΟΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΤΑ ΧΟΥΝΕ.ΣΙΜΦΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΟΥΛ ΣΤΑΘΗ.ΟΣΟ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΜΑΡΧΙΑ ΘΑ ΝΑΙ ΚΗΛΙΔΑ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΑΛΛΟ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΙΝΩ ΜΑΖΙ.
ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΝΝΙΔΙΣΤΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΑΝΤΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΕΛΟ?
(ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΑ)

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνο ήταν μαζί στο RETRO αλλά ο Πρόεδρος κέρναγε κιόλας . Μέχρι εδώ τίποτα το μεμπτό. Όμως ο Πρόεδρος σαν γνήσιος κολοτούμπας που είναι τους γλύφει για να μην τα βάζουν μαζί του.( ήμουνα εκεί και μπορώ να σας τα περιγράψω όλα, γι αυτό δεν θέλω αντιρρήσεις).

ΕΞΑΔΕΛΦΟΣ είπε...

ΝΑΙ ΕΓΛΥΦΕ Ο ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΤΟΝ ΣΠΑΡΤΑΛΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΟΙΜΑΣΤΕ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 3 ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ.Η ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΡΑ,ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΙ ΕΝΑΣ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΜΟΝΙΜΩΣ ΑΠΟΤΥΧΩΝ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ.

ΠΛΑΤΕΙΑ είπε...

Ξάδερφε πες στον Πρόεδρο, μια και είσαστε το ίδιο πρόσωπο, ότι είναι για γέλια όχι μόνο λόγο της συμπεριφοράς του αλλά και από αυτά που γράφει με διάφορα ψευδώνυμα. Συνεχώς κατηγορεί τη σοφία, όμως το μεγάλο πρόβλημα του Δήμου είναι ο ίδιος . Άσε λοιπόν την πάνω πλατεία ήσυχη γιατί δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τύπους σαν και σένα. Με ανθρώπους δηλαδή που τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους. Πρόσεχε λοιπόν γιατί αν χρειαστεί να ασχοληθούμε πραγματικά μαζί σου δεν θα έχεις που να κρυφτείς.

μηπους είπε...

μηπους η π λ α τ ε ι α ειναι η σ ο φ ι α λεου μηπους γιατ ετσ μου πε ενα χοντρο πλακι κατου στ παραλια

ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ είπε...

ρε ....μηπους εξαδελφος ειπε....καλα στα λεει.που εκανε κακο στον δημο η σοφια;το οτι δεν εχει κανεις κατι να πει απο ολους τους συμβουλους,το οτι ο γιαννελος πουλαει γιαννελο στα συμβουλια δεν το βλεπεις εσυ και ολοι οι αλλοι;
ειναι αδελφη του δημαρχου και καλα κανει και ειναι παντου.
αν κανει κακο να πεις,τωρα να γραφεις συνεχεια η σοφια και η σοφια και η σοφια
τελικα σοφια για να κανουν ετσι μαγκια σου .
καποιοι δεν μπορουν να ειναι νουμερο δυο.