Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το κουτί της πανδώρας. "Της Μεταπολίτευσης καημένη γενιά."






Η γενιά του Πολυτεχνείου μάτωσε, πάλεψε, αγρίεψε, απαίτησε, ανέβηκε στα πολιτικά μπαλκόνια, κάπνισε πούρα, οδήγησε ακριβά αυτοκίνητα, τα «έσπασε» στα μπουζούκια και τώρα μοιάζει φοβισμένη απέναντι σε όσα δημιούργησε.
Αν το 1974 άλλαξε το πολίτευμα, σήμερα ίσως αλλάζει ο τρόπος που λειτουργούμε μέσα σε αυτό το πολίτευμα. Επαναπροσδιορίζουμε τη Δημοκρατία, τον Κοινοβουλευτισμό, την ελευθερία, τον εαυτό μας τον ίδιο.
Τρεις διαφορετικές παρέες ξετυλίγουν στο «Κουτί της Πανδώρας» την ιστορία μιας γενιάς, της καημένης γενιάς της Μεταπολίτευσης.
Το «Κουτί της Πανδώρας» καταγράφει τη συνάντηση μετά από δεκαετίες τριών πρωταγωνιστών των ημερών του Πολυτεχνείου. Πρώην φοιτητές της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών κάνουν τον απολογισμό μιας εποχής, στην οποία κάποιοι φόρεσαν τα ζιβάγκο, αργότερα τα κουστούμια και τώρα κάποιοι κινδυνεύουν να φορέσουν και τις στολές της φυλακής.
Ο πρώην υπουργός, Στέφανος Μάνος, ο βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός και ο συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος κάθονται στο ίδιο τραπέζι και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αμφισβήτηση που προκάλεσε η ανειλικρίνεια του μεταπολιτευτικού συστήματος.
Στο γέννημα της μετα-μεταπολίτευσης νέοι καλλιτέχνες χορογραφούν μπροστά στην κάμερα της εκπομπής, με αφορμή τα βιώματά τους, από μια Ελλάδα που έμεινε με ανεκπλήρωτα οράματα.
Πέμπτη 30 Ιουνίου στη ΝΕΤ στις 22:00 μμ
«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται» 
http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: