Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κατώτερος των περιστάσεων...

Αφού επέβαλε ανθρώπους αμφιβόλου πολιτικής και επαγγελματικής προελεύσεως στο κόμμα του, επειδή του έκαναν παρέα κατά τη διαμονή του στην έπαυλή του εν Κηφισία την περίοδο που ζούσε σε πολιτική έρημο, τώρα διαπραγματεύεται και τη διαφύλαξη του προσωπικού του πολιτικού μέλλοντος.
http://4.bp.blogspot.com/-T3I5Qnq_fjc/Tfj_kSE0ZUI/AAAAAAAADyk/OjFZ9h-ZbQ0/s1600/samaras_proti.jpgΑφού περιχαράκωσε και απομόνωσε το κόμμα του από τα ευρωπαϊκά αυτάδελφα, τώρα παίζει τα τελευταία χαρτιά της πολιτικής του καριέρας πάνω σε τσόχα που μυρίζει φορμόλη. Ξέρει πια, ότι η μοίρα του επιφύλασσε άσχημο παιχνίδι, κατάλαβε ότι ο ιστορικός και ο ποιητής του μέλλοντος θα τον αναφέρουν ως τη μοιραία φιγούρα. Ως εκείνο τον καταραμένο....πρίγκιπα, που χρόνια περίμενε απομονωμένος και σιωπηλός την ώρα που οι πλανητικές συγκυρίες θα του επιτρέψουν να κυβερνήσει, αλλά η Κλωθώ του έδειχνε έναν θρόνο με πτωχευμένους υπηκόους. Στη σκέψη αυτή τα χάνει. Θολώνει. Μοιάζει...μουδιασμένος. Μονίμως φαίνεται ετεροχρονισμένος. Δια βίου δεύτερος. Επαναλαμβανόμενα καθυστερημένος στα πολιτικά αντανακλαστικά του. Εκ του αποτελέσματος, κατώτερος να διαχειριστεί τις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα. Φοβικός και καταγεγραμμένα αχάριστος. Οφείλει, όμως τώρα, να δει ότι οι στιγμές είναι πιο σημαντικές από το "όχι" που είπε κάποτε για μιαν Μακεδονία. Πρέπει να ξεπεράσει τη στιγμή εκείνη που θεωρεί παρακαταθήκη του στην ιστορία και τώρα -εν μέσω έκλειψης Σελήνης και έλλειψης ηγετών- να λάβει μιαν απόφαση που θα τον ανασύρει από τα γκρίζα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Η ιστορία ακόμα γράφεται. Η ιστορία τώρα γράφεται...

 http://manier-manier.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Επαναλαμβανόμενα καθυστερημένος" εισαι εσυ και οι κολητοι σου! αντε βρες καμια αλλη εξυπναδα να γραψεις-π.χ. γραψε για το γιαννελο και τους ομοιους του! ΟΥΣΤΤΤΤΤΤ !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα των εμμίσθων καλά κρατεί!! Αλλά όπως γράφει εδώ ο "υπάλληλος" manier-manier, Η ιστορία ακόμα γράφεται. Η ιστορία τώρα γράφεται...
Αντώνη κάνε το εθνικό σου χρέος (Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μακροπρόθεσμου)και άστους να λένε, εσύ θα είσαι έξω από το ελικόπτερο.

3o mati είπε...

''ΑΠΑΞ ΠΡΟΔΟΤΗΣ -ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ''
ταδε εφει ΠΡΟΕΔΡΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα (και με τα τρία μάτια σου), προδότης της πατρίδας μας δεν υπήρξε ποτέ.
Τώρα, το ότι έχει αντιπαλότητα με την οικογένεια των δοσίλογων, την οικογένεια των βαλιτσών που πήγαιναν πέρα δώθε με χρήμα και με αρχαία αγαλματίδια, με την οικογένεια της αεργίας που έχει ένα σκασμό χρήμα, με τις μπίζνες στα Σκόπια, με τις μίζες εκατομμυρίου από Αλαφούζους και πάει λέγοντας και πολλά άλλα, αυτό είναι άλλο πράγμα και τον τιμά.

Αλλά για πες μας εσύ 3ο μάτι, αισθάνεσαι προδομένος από αυτόν; Γιατί οι νεοδημοκράτες που υποτίθεται ότι προδόθηκαν, τον έκαναν πρόεδρο και μάλιστα από τη βάση, όχι από τις κλίκες.
Οπότε τι σε κόφτει εσένα; Tί είσαι; νεοδημοκράτης είσαι ή της εν λόγω οικογενείας;

ΑΧ ΑΧ είπε...

Α ΝΩΝΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ.ΚΡΕΜΟΣ-ΛΕΟΝΤΙΟΣ-ΨΗΛΟΣ-ΓΙΑΝΕΛΟΣ.ΟΙ 3 ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ.ΣΕ ΒΛΕΠΩ 3 ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΑΧ ΦΟΥΡΝΑΡΗ ΤΙ ΣΟΥ ΜΕΛΛΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ