Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Τρύπα" 130 εκατ. στον ΕΟΤ

Αίτημα εισαγγελέα να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τον ΕΟΤ, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν υπουργικές ευθύνες. Τρύπα 130 εκατομμυρίων ευρώ το 2008-2009


Διαβίβαση σκέλους της δικογραφίας που αφορά σε οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ και τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα το διάστημα 2008-2009, ώστε να διερευνηθούν τυχόν υπουργικές ευθύνες, ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Ελένη Σίσκου.
Η σχετική δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος και θα έχει τον τελικό λόγο. Η έρευνα είχε ως αφετηρία το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που απέστειλε στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Σύμφωνα με καταγγελίες του υπουργού Πολιτισμού, όταν ανέλαβε το υπουργείο Τουρισμού βρήκε "τρύπα" ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΤ από συσσωρευμένες οφειλές σε μεγάλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και έντυπα.
Στο σχετικό πόρισμα καταλογίζεται κακοδιαχείρηση κονδυλίων στον ΕΟΤ σε αναθέσεις και προμήθειες κατά την περίοδο 2008-2009 για την προβολή του τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Να σημειωθεί πως μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 υπουργός Τουρισμού ήταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο Κώστας Μαρκόπουλος.
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: