Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Καταγγελία του "Ριζοσπάστη" για τον Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

 Πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι - άτομα με ειδικές ανάγκες
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν πέντε εργαζόμενοι - άτομα με ειδικές ανάγκες - στο Δήμο Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, οι οποίοι εργάζονται στη δημοτική επιχείριση από το 2001. Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων, τον περασμένο Φλεβάρη, η νέα δημοτική αρχή Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας - μετά τη συνένωση των «καλλικρατικών» δήμων - προχώρησε στη δημιουργία νέας «κοινωφελούς» επιχείρησης του δήμου («Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Τουρισμού και Πολιτισμού Αράχωβας»), μεταφέροντας όλο το προσωπικό, αλλά και νέο στις νέες υπηρεσίες, με εξαίρεση τους ίδιους.

Οι πέντε εργαζόμενοι, πριν τη συνένωση των τριών δήμων, εργάζονταν στην Κοινοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Αντίκυρας με σύμβαση ορισμένου χρόνου από το 2001 έως τις 31/7/2006, ενώ στη συνέχεια με ΠΔ και μέσω ΑΣΕΠ πέτυχαν τη μετατροπή της σχέσης εργασίας σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Με την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων - και ο τότε πρόεδρος της κοινότητας Αντίκυρας είχε αρνηθεί να δώσει τα χρωστούμενα, αναγκάζοντας την προσφυγή των εργαζομένων στα πολιτικά δικαστήρια. Ως εκ τούτου οι 3 από τους 5 δικαιώθηκαν (τελεσίδικη απόφαση για τους δύο - τελεσίδικη και αμετάκλητη απόφαση για την τρίτη), ενώ για τους δύο τελευταίους εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη νέα δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι όχι μόνο δεν πειθαρχεί στις δικαστικές αποφάσεις, αλλά και ότι τους πετάει στο δρόμο χωρίς αποζημίωση, χωρίς να καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Σε δήλωσή του στον «Ρ» ο Λουκάς Ζάκκας, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζει ότι η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενους και ότι οφείλει άμεσα να καταβάλει στους εργαζόμενους δεδουλευμένα και ασφαλιστικές εισφορές, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά την απόφαση του δικαστηρίου.
http://www2.rizospastis.gr

4 σχόλια:

3o mati είπε...

Τα ειχα γραψει εδω στον Τσοπανο της Αραχωβας πριν δυο μηνες αλλα....

-Εργαζομενοι(ατομα με ειδικες αναγκες)στην Δημοτικη Επιχειριση Αντικυρας χωρις να τους εχουν καταβαλει τις ασφαλιστικες εισφορες και τα δεδουλευμενα.

-Τα ειπαν και οι συμβουλοι της κυριας Γρανιτσιωτη στο Δημ.Συμβουλιο κατα την συνενωση και δημιουργια μιας νεας Κοινωφελους Δημ.Επιχειρησης στην αραχωβα.

-Ο σημερινος Αντιδημαρχος Αντικυρας τα εχει κανει μπαχαλο στην Αντικυρα και εχει και αλλα ο μπαξες...


-ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ η ΛΑΘΟΣ;;;;

Στην νεα Δημοτικη Επιχειρηση του Δ.Α.Α στην Αραχωβα 4.700 ΕΥΡΩ μισθοδοσια εργαζομενου για ενα μηνα;Μαυρα ταμεια(χχχ.000ΕΥΡΩ )στην Δημοτικη Αραχωβας;Λευκο μπλανγκο ΣΥΝΕΧΕΙΑ σε συμβαση εργασιας εργαζομενου της επιχειρησης;

Ειναι σωστο η λαθος πως πριν μια βδομαδα το Εργατικο Κεντρο Λιβαδειας ηταν στον εποπτη εργασιας για την νεα Δημοτικη Επιχειρηση Δ.Α.Α σχετικα με τα προβληματα που αντιμετωπιζουν οι εργαζομενοι στην Αραχωβα;(εχει και αλλα ο μπαξες).

ΗΛΙΟΣ είπε...

Δήμαρχε περιμένουμε απάντηση. Ως πότε θα καλύπτετε τον ¨mister χρέη¨; Αφήστε τις ανέξοδες και για λαϊκή κατανάλωση συνεδριάσεις της Διαβούλευσης και Ποιότητας Ζωής και δώστε λύση στα αιτήματα των εργαζομένων. Ασχοληθείτε με τα σοβαρά ζητήματα μια φορά! Δικαίωση τώρα για τους εργαζόμενους του Δήμου. Μη συνεχίζεται την πολιτική του αποτυχημένου και παράνομου ¨mister χρέη¨ .

gr18 είπε...

οι συγκεκριμενοι ανθρωποι απ οτι γνωριζω τοποθετηθηκαν μ ενα προγραμμα που ποτε δεν ισχυσε,δεν δουλεψαν ποτε αρα ποια δεδουλευμενα.πρασινοματι καιπρασινε ηλιε δεν σας φτανει που καταντησατε την ελλαδα ετσι.θελετε να κανετε σαν τα μουτρα σας και τον δημο

ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ είπε...

Δηλαδή gr18 τους έβαλε παράνομα για να αρμέξει ψήφους από αυτούς και την οικογένειά τους! Να τον χαίρεστε! Στην φυλάκα λοιπόν μαζί με τον Μπέο, ο μίστερ χρέη. Εισαγγελέας στον δαα για να ξεβρομίσει ο τόπος.