Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Δυναμική επιστροφή του Rally Acropolis!

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, το Rally Acropolis επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είναι ο έβδομος αγώνας του θεσμού. Τα Ελληνικά βουνά θα πλημμυρίσουν από κόσμο, ενώ οι ήχοι των αγωνιστικών εξατμίσεων θα αντηχήσουν στις ειδικές διαδρομές.
Ο αγώνας ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης 16 Ιουνίου, με φόντο την Ακρόπολη όπου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκκίνηση, με 41 πληρώματα να περνούν από τη ράμπα. Μάλιστα παρά τη δυνατή βροχή στην αρχή της τελετής πολλοί θεατές έδωσαν ηχηρό παρόν και μαζί το δικό τους χρώμα στην έναρξη του αγώνα. Νωρίτερα, οι πρωταγωνιστές του WRC, με τη συνδρομή και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που βρίσκεται κοντά στον αγώνα, επισκέφθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου και ξεναγήθηκαν, ενώ μετά από εκδήλωση στο εστιατόριο «Διόνυσος», υπέγραψαν αυτόγραφα στους θαυμαστές τους.

Η πραγματική δράση ξεκινά την Παρασκευή στις 07:00, με τα πληρώματα να εκκινούν από το service park με κατεύθυνση τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα για να καταλήξουν
και πάλι στην Κορινθία ακολουθώντας μια διαδρομή 567 χιλιομέτρων που περιλαμβάνει 6 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 141 χιλιομέτρων. Η πλειοψηφία των οδηγών τόνισε μάλιστα πως η πρώτη μέρα του αγώνα θα είναι και η πιο δύσκολη καθώς δε θα υπάρχει ενδιάμεσο κανονικό service αλλά μόνο ένα remote service στα Καμένα Βούρλα χωρίς μεγάλες δυνατότητες επεμβάσεων και επισκευών. Έτσι η εξίσωση για τους οδηγούς γίνεται ακόμα πιο σύνθετη καθώς θα πρέπει να αναζητήσουν την ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα και να προφυλάξουν τα αυτοκίνητα τους από ζημιές. Το θέαμα λοιπόν ξεκινά και βέβαια εκτός από την ένταση των ειδικών διαδρομών οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορούν να δουν από κοντά τους αγαπημένους τους οδηγούς και πρωταγωνιστές του WRC στην καρδιά του αγώνα στο Service Park, στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι. Για όσους πάντως δε βρεθούν σε κάποια ειδική διαδρομή, η ΕΤ1 θα τους μεταφέρει ήχο και εικόνα με την 30λεπτη εκπομπή της, στις 23:00 την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή. 
http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: