Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τime: Σώστε την Ελλάδα πηγαίνοντας διακοπές


Την ανάπτυξη του τουρισμού ως μοναδική διέξοδο της Ελλάδας από το τούνελ της κρίσης και του υπέρογκου δημόσιου χρέους βλέπει το περιοδικό Time, προτρέποντας ουσιαστικά τους Αμερικανούς να επιλέξουν τη χώρα μας ως προορισμό για τις διακοπές του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, ένα χρόνο μετά από το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ...

βρίσκεται ξανά σε αδιέξοδο, απειλείται με πτώχευση, με πολύ πιθανό ένα νέο δάνειο. Ακόμα και οι Γερμανοί, οι οποίοι είχαν δεσμευθεί να μη δώσουν ξανά ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, προτιμούν να συνδράμουν ξανά, παρά να αφήσουν την «πεινασμένη» Αθήνα να πτωχεύσει.

Το δημοσίευμα αναρωτιέται με ποιον τρόπο θα μπορούσε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της, δεδομένης της έλλειψης ανάπτυξης, της ανεργίας και της ανάγκης για συνεχείς πιστώσεις. «Η απάντηση για τώρα είναι μία: Τουρισμός» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν το 15-20% του ΑΕΠ της αναφέρει το δημοσίευμα, συνεχίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση, εκτός από τις νέες διαπραγματεύσεις δεκάδων δισ. με τους διεθνείς δανειστές της, κατήργησε πολλά «εμπόδια» στην τουριστική βιομηχανία, όπως επιπλέον φόρους και τέλη αεροδρομίου, με σαφή στόχο να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αφού γνωρίζει ότι είναι η μόνη λύση.

Η ειρωνεία είναι, σύμφωνα με το Time, ότι πολλοί Γερμανοί επιλέγουν την Ελλάδα για ταξιδιωτικό προορισμό παρά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών τους στο ελληνικό χρέος, που σημαίνει ότι σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας θα πληγούν σημαντικά.

Το ίδιο ισχύει και για τους Γάλλους -αν και η κοινή τους γνώμη είναι πολύ λιγότερο ανθελληνική σε σχέση με τη γερμανική- που αυτό το καλοκαίρι φαίνεται ότι θα κατακλύσουν κυρίως την Κρήτη και την Σαντορίνη.

Tέλος, προτρέπει τους Αμερικανούς να ενισχύσουν το χρηματοπιστωτικό συύστημα της Ελλάδας, προγραμματίζοντας ένα μακρινό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, ώστε να αποφευχθεί μια νέα παγκόσμια κρίση που μπορεί να επιφέρει μια ελληνική χρεοκοπία

http://apolitistosteki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: