Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Διευρυμένο ωράριο και για τoν Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών

ΔΕΛΦΟΙ 3 



Τρία ακόμη μουσεία καθώς και ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών έρχονται να προστεθούν σε άλλους 53 αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι θα λειτουργούν από εδώ και στο εξής με διευρυμένο ωράριο.
Πιο συγκεκριμένα: Ο Αρχαιολογικός Χώρος Δελφών θα ανοίγει στις 8π.μ. και θα παραμένει ανοικτός για δώδεκα ώρες.Το Αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών θα λειτουργεί από Κυριακή έως Τρίτη με ωράριο 8:30-15:00 και από Τετάρτη έως Σάββατο με ωράριο 8π.μ. - 8μ.μ.Διευρυμένο ωράριο λειτουργίας θα έχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας. Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού επιβεβαιώνει παράλληλα πως στη λίστα αναμένονται να προστεθούν πολλά ακόμα μουσεία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μπλόκερ, θα σε παρακαλούσα να δημοσιεύσεις ως ανάρτηση την πιο κάτω ανακοίνωση. ευχαριστώ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 240 / 6.6.2011

Oι Δελφοί, ο πολιτισμικός και θρησκευτικός ομφαλός του πραγματικού, δηλαδή Εθνικού, Ελληνισμού βρίσκεται εδώ και αιώνες κάτω από τα πόδια ανθρώπων που δεν ήξεραν τι ιερά εδάφη πατούσαν και τα ονόμαζαν «καστρί», αλλά και εδώ και δύο περίπου αιώνες κάτω από την καπηλευτική διαχείριση του μορφώματος που απλώς παριστάνει το «Ελληνικό» «Κράτος», αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε περισσότερο από τον νομοθετικό, αναπαραγωγικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό της Ορθόδοξης θεοκρατίας.

Οι πραγματικοί Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στους Δελφούς. Ούτε λατρευτική, ούτε πολιτιστική. Η ύπαρξη και μόνον πραγματικών Ελλήνων τον 21ο αιώνα εξοργίζει τους κρατούντες. Οι επι αιώνες μηχανισμοί αφανισμού αποδείχθησαν αναποτελεσματικοί. Οι Δελφοί λοιπόν πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι βεβηλωμένοι.

Για τους μανιακούς των συμβολισμών μονοθεϊστές κατακτητές, οι Δελφοί πρέπει να συνεχίσουν να σιωπούν. Οι Δελφοί πρέπει να συνεχίσουν να κείτονται σε ερείπια. Οι Δελφοί πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύονται ως τέτοια σε τουρίστες, έναντι εισιτηρίου. Οι Δελφοί πρέπει να συνεχίσουν να ταπεινώνονται.

Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου του «2011» των χριστιανών, οι Δελφοί, υποβιβασμένοι σε «Πάτμο» της παρνασσίδος χώρας, θα έχουν την ατυχία να ακούσουν από τα στόματα 20 εντεταλμένων «διανοητών» μία ομοβροντία από επιστημονικοφανείς μπούρδες, οι οποίες, ελλείψει αντιλόγου, θ’ αυτοπαρουσιασθούν ως «εργασίες τριήμερου συμποσίου» για το εάν έχει… «ιστορική συνέχεια» η… μαύρη «ακτινοβολία» της ολοσκότεινης εκείνης περιόδου που τους τελευταίους αιώνες καθιερώθηκε να περιγράφεται ως «Βυζάντιο». Από τις 28 Ιουνίου και επί έναν ολόκληρο μήνα, οι Δελφοί θα έχουν επίσης την ατυχία να δούνε και την προκλητική έκθεση 66 εκθεμάτων από το Μουσείο Μπενάκη, που έχουν να κάνουν με τα… ορθόδοξα προσκυνήματα μεταξύ 15ου και 19ου αιώνα (τέτοιο ενδιαφέρον θέμα!), αλλά και την ατυχία να ακούσουν επί τρεις συνεχείς ημέρες συναυλίες… βυζαντινής μουσικής εκεί που τον καιρό των Ελλήνων ακουγόταν ο απολλώνιος παιάν και ο διονυσιακός διθύραμβος.

Αυτό το καλοκαίρι, οι μανιακοί των συμβολισμών μονοθεϊστές κατακτητές, οι ομόθρησκοι και ομότροποι εκείνων ακριβώς που κατέστρεψαν το δελφικό Μαντείο, θα κάνουν προκλητική επίδειξη της δύναμής τους, ταπεινώνοντας ακόμα μία φορά όχι μόνον τον πραγματικό Ελληνισμό αλλά και αυτό το ίδιο το πολιτισμικό και θρησκευτικό κέντρο του. Δίχως να μοιραζόμαστε την αστεία μανία τους, αναγνωρίζουμε όμως καλά τι επιχειρούν να σημάνουν – είναι πολύ ρηχό άλλωστε το μυαλό τους. Κρατάμε καλή σημείωση. Στο εγγύς ή απώτερο μέλλον, θα έχουν την απάντηση που τους αξίζει.

ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Για να δημοσιευσω οτιδήποτε σαν ανάρτηση θα πρέπει να το στείλεις με e-mail και όχι σαν σχόλιο.