Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κατεβάζουν διακόπτες από 20 Ιουνίου

Σε θέσεις μάχης οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου αρχίζουν κινητοποιήσεις. Αναμένονται επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση





Μειωμένα κατά 163 εκατ. ευρώ εμφανίστηκαν τα κέρδη της ΔΕΗ για το α’ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Αρθούρος Ζερβός.

 Οι πωλήσεις της ΔΕΗ μειώθηκαν αισθητά κατά 360 μεγαβατόρες, ενώ το ίδιο διάστημα η επιχείρηση δαπάνησε σχεδόν τα διπλάσια χρήματα για την αγορά υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου. 

Για τους λόγους αυτούς ο διευθυντής της ΔΕΗ προανήγγειλε πό την την Δευτέρα, 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε απόψε το ΔΣ της Ομοσπονδίας.
Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.
Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο.
Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Ατελέσφορες συναντήσεις με τους νέους υπουργούς
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση της ΠΑΣΚΕ-ΓΕΝΟΠ με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, όπως έγινε γνωστό από τους συνδικαλιστές, ενώ η ΓΕΝΟΠ προχωρά από τα μεσάνυχτα της Κυριακής σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε ότι στόχος των κινητοποιήσεων δεν είναι να γίνει μπλακ - άουτ (συσκότιση), θα υπάρξουν ωστόσο, όπως είπε, επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση.
Σε καλό κλίμα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως προς το αίτημα της ΓΕΝΟΠ για απόσυρση της διάταξης του μεσοπρόθεσμου που προβλέπει περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της ΠΑΣΚΕ με τον υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ και της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος δήλωσε ότι "δεν είναι επιλογή μας η σύγκρουση" αλλά και ότι "παραλάβαμε ΔΕΗ δημόσια και θέλουμε να την παραδώσουμε δημόσια. Είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και άλλο η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ".
www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: