Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για όσους χρωστούν στο ΙΚΑ

Χρωστάει ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας στο ΙΚΑ;

Αν ναί πόσα και για ποιό λόγο;

 Έχει δεχτεί ειδοποιήσεις για κατάσχεση λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ;

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για όσους χρωστούν στο ΙΚΑΣημειώνεται ότι οι οφειλές προς το ΙΚΑ κινούνται στα 5,9 δισ. ευρώ...

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα αντιμετωπίσει το ΙΚΑ την απροθυμία των οφειλετών να υπαχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει και να καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές τους.



Σε ανοικτή επιστολής ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος στις δηµόσιες επιχειρήσεις Νοµικών Προσώπων ∆ηµοσίου και Ιδιωτικού ∆ικαίου, τους οργανισµούς Τοπικής αυτοδιοίκησης, τις ∆ηµοτικές Επιχειρήσεις και τους Γεωργικούς Συνεταιρισµούς που αντιµετωπίζουν προβλήµατα οφειλών από καθυστερούµενες ασφαλιστικές εισφορές , τονίζει ότι «η εφαρµογή των αναγκαστικών µέτρων θα είναι άµεση και χωρίς εξαίρεση».
Με την επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος ενηµερώνει για τις δυνατότητες διακανονισµού και αποπληρωµής που παρέχει η πρόσφατη ασφαλιστική ρύθµιση µε την αξιοποίηση των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων που προβλέπει.
Επισημαίνει ακόμη ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί αφετηρία οριστικής απεμπλοκής των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο βάρος οφειλών ασφαλιστικών εισφορών που δυσχεραίνουν την αναπτυξιακή προοπτική τους.
Ο κ. Σπυρόπουλος υπενθυµίζει ότι οι υφιστάµενες ασφαλιστικές εισφορές ενσωµατώνουν ως ένα βαθµό και την απώλεια εσόδων που προκαλούν η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η αδήλωτη εργασία και τονίζει ότι για οφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στην ρύθµιση και δεν θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, η εφαρµογή των αναγκαστικών µέτρων είναι άµεση και χωρίς εξαίρεση.

6 σχόλια:

3o mati είπε...

Το ΙΚΑ κανει κατασχεσεις και πλειστηριασμους και στον δικο μας Δημο....

Ο Δημος Δ.Α.Α χρωσταει στο ΙΚΑ περιπου 150.000 ευρω.

Για ποιο λογο;
Τα εχουμε γραψει εδω και καιρο....
για την λειτουργια της Δημοτικης επιχ. Αντικυρας και το γνωστο θεμα των ΑΜΕΑ.Απο πληροφοριες σημερινες
εχει ο Δημος Δ.Α.Α δεχτει ειδοποιησεις για κατασχεση λογω των οφειλων αυτων.

Ανώνυμος είπε...

βγηκε το πορισμα για την κοινωφελη της αντικυρας.καποιος πρεπει να ετοιμαζεται για τον εισαγγελεα

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ...
Η΄ .... ΠΑΛΙ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι χρωστάει,όχι μόνο στο ΙΚΑ αλλά και αλλού.Οι θέσεις των συμβούλων όμως ποιές είναι;Δεν μιλάει κανένας για το σοβαρό θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης Αντίκυρας.Αντιθέτως υποστηρίζουν αυτούς που χρωστάνε με όλο τους το είναι.Το κράτος ζητά έσοδα.Ξέρετε τι σημαίνει αυτό πολύ καλά.Αν δεν ξέρετε ρωτήστε να μάθετε από άλλους δήμους.Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι το κυρίαρχο θέμα στο επόμενο συμβούλιο....

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως ξερω καποιον που μολις θα μαθει οτι βγηκε το πορισμα που ολοι ξερουν οτι καιει τον συνδικαλα αντιδημαρχο δεν θα λυπηθει καθολου γιατι με βαρεια καρδια απεσυρε την μηνυση οπως ελεγε χθες.το παραδοξο ομως ειναι οτι αυτη τη φορα θα χαρουν κι αλλοι αραχωβιτες.βλεπω φαγοποτι παλι στο ζεμενο διοτι οπως λεει κι ο προεδρος -ενας παραμενει ο προεδρος-την προδοσιαν πολλοι εσυγχωρεσαν τον προδοτη κανεις.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 22.
ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ 3ΤΟ ΜΑΤΙ!