Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Επιστρέφει η Ντόρα στην ΝΔ;;;

Στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται πως κρέμεται η τύχη της ΔΗΣΥ. Τα δύο κόμματα που όπως έγινε εμφανές με δηλώσεις στελεχών μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν έχουν αγεφύρωτες διαφορές, φαίνεται να βρίσκονται ένα βήμα πριν την επανένωση. Άλλωστε το σύνθημα “Πανστρατιά” σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές δεν θα άφηνε έξω ένα κομμάτι της παράταξης που διαχρονικά εκφράζεται από την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα βήματα προσέγγισης έγιναν από την πλευρά της πρώην υπουργού, που σταμάτησε την ακραία ρητορεία εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο που κατά τα φαινόμενα θα είναι πολύ πιο εύκολος σε σύγκριση με αυτόν της ένταξης π.χ. του Άδωνι Γεωργιάδη. Υπάρχει βέβαια πάντα και το σενάριο της διατήρησης της αυτονομίας της ΔΗΣΥ με κοινή όμως κάθοδο όπως προβλέπεται και από τον νόμο Παυλόπουλου.

Η τελική απόφαση σε κάθε περίπτωση είναι στα χέρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αφού το πράσινο φως από την κυρία Μπακογιάννη φαίνεται πως έχει δοθεί. Τελευταίο “αγκάθι” θα είναι η στρατηγική έναντι της εξεταστικής για το μνημονιο, που θα πρέπει να ανασκευαστεί καθώς θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι τυχόν ευθύνες πολιτικών που το υπερψήφισαν όπως ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης που ήδη βρίσκονται στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: