Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων – και η υπόθεση του Διστόμου – συζητείται σήμερα  Πέμπτη στη Βουλή σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων ύστερα από την κατάθεση σχετικής πρότασης προς τους Προέδρους των επιτροπών, από τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συνυπογράφει 27 Βουλευτών από όλα τα κόμματα.
Ενόψει της εν λόγω αυριανής συνεδρίασης ο κ. Π. Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
« Η Βουλή των Ελλήνων συζητά  για πρώτη φορά σε από κοινού συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, παρουσία των συναρμόδιων κ.κ. Υπουργών το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους  ελληνικούς  θησαυρούς.
Επειδή το κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα.....
πρέπει να λάβει τη στήριξη όλων των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, ως βουλευτής καλώ τον Πρωθυπουργό, τους Αρχηγούς των κομμάτων και όλους τους βουλευτές να συμμετάσχουμε σε αυτή τη συνεδρίαση για ευνόητους εθνικούς λόγους».
Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική πρόταση συνυπέγραψαν οι κ.κ. βουλευτές:
Τσίπρας Αλέξιος, Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, Βαλυράκης Ιωσήφ, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Δρίτσας Θεόδωρος, Θεοδωρίδης Ηλίας, Καϊλή Ευδοξία-Εύα, Καμμένος Παναγιώτης, Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Καρύδης Δημήτριος, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος, Μουλόπουλος Βασίλειος, Νταλάρα Άννα,
Οικονόμου Βασίλειος, Παπαδημούλης Δημήτριος, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Παπαχρήστος Ευάγγελος, Παπουτσής Δημήτριος, Σακοράφα Σοφία, Σκραφνάκη Μαρία, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Τόγιας Βασίλειος, Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική, Τσούκαλης Νικόλαος και  Χαρακόπουλος Μάξιμος.

 http://www.prionokordela.gr