Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Απάντηση του Κώστα Λεράντζη σχετικά με το κλειστό γυμναστήριο της Αντίκυρας

Ο Κώστας Λεράντζης απαντά στο δημοσίευμα του Αντίκυρα blog με τίτλο

«Γεφύρι της Άρτας» το κλειστό γυμναστήριο Αντίκυρας. Δώδεκα χρόνια συζητήσεων, μελετών και πειραμάτων . http://antikira.blogspot.com/2012/03/blog-post_8969.html

 

Antikyra θα ήθελα να σχολιάσω  άρθρο σου της 2/3/2012 για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου γιατί  δεν μου αρέσει  να κρύβομαι και επειδή πέρασα δύσκολα χρόνια από συμπεριφορές τοπικών παραγόντων  μέσα στον τόπο που εγώ γεννήθηκα, μεγάλωσα και με βρήκατε εδώ, θα σου πω δυο πραγματάκια, αφού σήμερα για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου υπάρχουν τρεις ανεξόφλητοι λογαριασμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προς εμάς. 
 
   Πρώτον για το βασικό σου ερώτημα με κόκκινα γράμματα, του << Και τώρα.. τι μέλει γενέσθαι;>> για το οποίο αγωνιάς, αρμόδιος να σου απαντήσει –αν γνωρίζει την αλήθεια, αν θέλει και αν τον αφήνουν- με ΕΠΙΣΗΜΟ και ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ τρόπο, θα έλεγα, είναι ο σημερινός δήμαρχος του Δήμου Δ.Α.Α.. Ομοτράπεζος με τον ίδιο ή με τους συνεργάτες του είσαι εσύ, χωρίς αυτό να είναι κακό αλλά σε καθιστά μάλλον ενήμερο, ενώ εμένα προσωπικά για να με δεχθεί και να μιλήσω μαζί του μία και μοναδική φορά για το θέμα χρειάστηκε να επιστρατεύσω  συμβούλους της Αντιπολίτευσης.
Δεύτερον επειδή έχει σημασία  και ποια  πρόσωπα χειρίστηκαν το θέμα. Εσύ δεν ήσουν αντιπρόεδρος από την έναρξη των εργασιών μέχρι και 31/12/2010? Εσύ και ο τότε Πρόεδρος, δεν μας υποσχεθήκατε και μας παροτρύνατε το Πάσχα του 2010, να επισπεύσουμε τις εργασίες και εσείς θα κάνατε αυτά τα οποία έπρεπε απέναντί μας? Αυτά τα οποία έπρεπε να κάνετε ήταν η έγκριση του Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα και η υπογραφή της Συμπληρωματικής Σύμβασης.   Αν αυτά γίνονταν όταν έπρεπε τώρα εμείς θα είχαμε εξοφληθεί τους τρεις υπάρχοντες λογαριασμούς, μιας και η πολιτεία έχει εξοφλήσει έργα του ΘΗΣΕΑΣ μέχρι 31/9/2010. Άρα το έργο δεν λέω ότι θα είχε ολοκληρωθεί, πάντως δεν θα ήταν στην σημερινή κατάσταση καθώς και το Αλιευτικό Καταφύγιο θα είχε ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα.
Αντί αυτών όμως εσείς τι κάνατε παρόλες τις εκκλήσεις μου ειδικά προς εσένα για να κλείσουν αυτά τα δύο θέματα, εφόσον με τον τότε Πρόεδρο και σημερινό Αντιδήμαρχο, έχω να ανταλλάξω κουβέντα από τον Μάϊο-Ιούνιο του 2010?. Άραγε ποιοι οι πραγματικοί οι λόγοι γι΄αυτό? Επειδή από εμάς πήρατε αντισταθμιστικά δέκα παροχές αντί είκοσι που θέλατε? (Άλλες εργολαβίες άραγε τι αντισταθμιστικά σας έδωσαν για τις ίδιες ακριβώς παροχές σας προς αυτούς όπως και προς εμάς ?).
Εσείς αντί λοιπόν να δουλέψετε πίνατε ούζα και μπύρες κάτω από τα πεύκα κάνοντας εκλογές με τις απαράδεκτες μεθόδους που κάποιοι χρησιμοποίησαν (υποσχέσεις, απειλές, εκβιασμοί). Άραγε τις γνώριζες? Πόσες προσπάθειες έγιναν από μέρους σας άραγε προς τις Υπηρεσίες και των δύο έργων για έκπτωση μας, που ευτυχώς για μας δυστυχώς για σας δεν ήταν δυνατές? Εσύ σε ομήγυρη δεν είπες ότι δουλειά σου, όντας Αντιπρόεδρος, δεν ήταν να τρέξεις να πληρωθεί ο εργολάβος αλλά να ξεφορτώνεις άλευρα για την ομολογουμένως επιτυχημένη επιχείρηση σου? Εσύ δεν έλεγες να κάνω την δουλειά μου βάζοντας στην άκρη την αξιοπρέπεια μου? Τώρα αναρωτιέσαι (αναρωτιόσαστε θα έλεγα καλύτερα)  .. τι μέλει γενέσθαι; Συγγνώμη αν σας στεναχώρησα και πραγματικά δεν ξέρω αν χαίρεστε ή λυπάστε που ολοκληρώσαμε το Αλιευτικό Καταφύγιο (γνωρίζεις νομίζω με τι θυσίες), αλλά σου το είχα πει ότι θα περπατάω στο μουράγιο με αξιοπρέπεια και το κούτελο καθαρό.
Και μην μου πεις για τις οφειλές μας στην περιοχή, (αφού αυτές είναι και το μόνο μελανό σημείο μας και δεν θα υπήρχαν αν εσείς ήσασταν εντάξει με τις Συμβατικές σας υποχρεώσεις), γιατί κάποιοι ενδιαφέρονται πολύ γι΄αυτές, τόσο που ενημέρωναν πολύ πρόθυμα για τα προβλήματα ρευστότητας, όποιον πήγε να συνεργαστεί μαζί μας για την ολοκλήρωση του Αλιευτικού Καταφυγίου. Σου ΔΗΛΩΝΩ και δημόσια ότι και αυτές θα τακτοποιηθούν σιγά σιγά.
Εφόσον σήμερα για το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου υπάρχουν τρεις ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς εμάς εσύ και άλλοι συνεργάτες της Κοινότητας έχετε εξοφληθεί  για  υποχρεώσεις της Κοινότητας Αντίκυρας?.
Για να τελειώνει λοιπόν με τις Γκεμπελίστικες μεθόδους  μέσα στα καφενεία.
Απάντα λοιπόν εσύ στο Και τώρα... τι μέλει γενέσθαι; στον εαυτό σου πρώτα και μετά στους συμπολίτες σου-μας.

ΛΕΡΑΝΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ     


Δεν υπάρχουν σχόλια: