Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Κλωνοποίηση μαμούθ στα σκαριά...!!!

Δεν πρόκειται  για σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε για τη συνέχεια του Τζουράσικ Παρκ. Διαβάστε τι σχεδιάζουν Νοτιοκορεάτες και Ρώσοι επιστήμονες

 
Νοτιοκορεάτες και Ρώσοι επιστήμονες υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ.

Τα απομεινάρια του  βρέθηκαν στη Σιβηρία! Το γιγαντιαίο ζώο περιπλανιόταν την Εποχή  των Παγετώνων πριν από περίπου 10.000 χρόνια, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως μπορούν να το επαναφέρουν στη ζωή!

Ο Βασίλι Βασίλιεφ, από το Βορειοανατολικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας των Σαχά και ο Χβανγκ Βου-Σουκ, του Βιοτεχνολογικού Ιδρύματος Ερευνών στο Σοάμ της Νοτίου Κορέας θα συμπορευθούν κοινό όραμα.

Το νέο σύμφωνο έρχεται  μετά την επιτυχία «ανάστασης» ενός αρχαίου... λουλουδιού από καρπούς και σπόρους που βρέθηκαν στο λαγούμι ενός σκίουρου από την Εποχή των Παγετώνων.
 
 
Οι ερευνητές δήλωσαν  ότι τα αποτελέσματα των μελετών κατέδειξαν πως το μόνιμα κατεψυγμένο έδαφος χρησιμεύει ως φυσικός θεματοφύλακας των αρχαίων μορφών ζωής.
Οι ειδικοί σε Νότιο  Κορέα και Ρωσία πλέον σχεδιάζουν να λάβουν το DND από τα απομεινάρια ενός μαλλιαρού μαμούθ που ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία.
Σκοπεύουν να το εισάγουν στο  ωάριο ινδικού ελέφαντα ελπίζοντας πως θα παραχθεί ένα έμβρυο, το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στη μήτρα ελέφαντα για να ακολουθηθεί η διαδικασία της κύησης.

«Η πρώτη και πιο  δύσκολη αποστολή είναι να αποκατασταθούν τα κύτταρα του μαμούθ» τόνισε ο ερευνητής του Σοάμ, Χβανγκ Ιν-Σουνγκ.

«Πρόκειται για πολύ δύσκολη  δουλειά, αλλά πιστεύουμε πως είναι  εφικτό γιατί η ομάδα μας είναι  ικανότατη στην κλωνοποίηση ζώων».
 

Οι Νοτιοκορεάτες επιστήμονες  έχουν κλωνοποιήσει με απόλυτη επιτυχία αρκετά ζώα. Μεταξύ άλλων μία αγελάδα, μία γάτα, σκύλους, ένα γουρούνι και έναν λύκο!
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ο υπεύθυνος των ερευνών για  της κλωνοποιήσεις Χβανγκ Γου-Σουκ θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη Νότιο Κορέα.
Το 2005 είχε προχωρήσει στην κλωνοποίηση του πρώτου σκύλου στον κόσμο, του «Σνούπι», ενώ τον περασμένο Οκτώβριο κλωνοποίησε ένα κογιότ.
Πάντως το το 2004 η έρευνά του στη δημιουργία ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων από ένα κλωνοποιημένο έμβρυο αποκαλύφθηκε πρόσφατα πως ήταν φαλκιδευμένη!
 
News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: