Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στέλεχος της πολεοδομίας έκανε έλεγχο στις βίλες του και τα "βρήκε" όλα καλά

Τη παρέμβαση του Σώματος Επιθεωρητών Δόμησης προκάλεσε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο κορυφαίο στέλεχος της τοπικής πολεοδομίας Μυκόνου προέβη σε έλεγχο σε δύο βίλες ιδιοκτησίας του, για τις οποίες υπήρχαν καταγγελίες για σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων. Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι ότι, όπως αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα, ο κ. Σταύρος Μαντζιβής, αναπληρωτής προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου, πριν από λίγο καιρό με δηλώσεις του σε εφημερίδες είχε επιβεβαιώσει το πάρτι αυθαιρέτων στο «νησί των ανέμων», αποκαλύπτοντας μάλιστα και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούν αυτοί που αυθαιρετούν να νομιμοποιήσουν τις παράνομες κατασκευές τους....

Ο ίδιος ωστόσο δεν χρειάστηκε να ανησυχεί και πολύ αφού φρόντισε να κάνει ο ίδιος τον έλεγχο των σπιτιών του...
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο ίδιος έκτισε βίλες σε ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού και όταν τον καταγγέλλουν για πολεοδομικές παραβάσεις, ελέγχει ο ίδιος τον εαυτό του και υπογράφει από πάνω ως αναπληρωτής προϊστάμενος και την έκθεση που τον βρίσκει αθώο και καθαρό!

Μάλιστα, το protothema.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Μυκόνου Αθανάσιο Μέγα Κουσαθανά, ο οποίος αναφέρει ότι πρόκειται να καλέσει το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης για να ελέγξουν τις συγκεκριμένες βίλες. Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος μέσα στην εβδομάδα θα στείλει επιστολή επίσης τόσο στην αρμόδια Εισαγγελία όσο και στην αστυνομία του νησιού.

Το Σώμα Επιθεωρητών Δόμησης είναι ένας νέος φορέας ο οποίος από 1η Μαρτίου αναλαμβάνει τους ελέγχους των αυθαιρέτων σε όλη την Ελλάδα. Μετά την δημιουργία του Καλλικράτη οι πολεοδομίες υπάγονται στους δήμους και γι αυτό χρειάστηκε η δημιουργία ενός νέου σώματος που θα αποκλείει όσο δυνατόν περισσότερο τις σχέσεις διαπλοκής σε μια μικρή κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: