Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Εγκαίνια στο Αλιευτικό Καταφύγιο Αγίου Ισιδώρου.


Με την ευκαιρία της υπογραφής του πρωτοκόλλου διοικητικής παραλαβής του Αλιευτικού Καταφυγίου του Αγίου Ισιδώρου, μεταξύ της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας την 21η Μαρτίου 2012, την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 5 το απόγευμα θα τελεστεί αγιασμός και τα εγκαίνια του έργου.
...Τα σπουδαία έργα είναι αποτέλεσμα της εμμονής κάποιων σε ιδέες και καρπός της προσπάθειας των πολλών που μετουσιώνουν τις ιδέες σε πράξεις
Το ιστορικό.

Το 1996 η Κοινότητα Αντίκυρας ( πρόεδρος Ιωάννης Σωτηρίου ) προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του αιγιαλού και της παραλίας στον όρμο του Αγίου Ισιδώρου. Η μελέτη αυτή παρέμεινε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης στην κοινότητα. Το 2003 ( πρόεδρος Ιωάννης Αρκάδης) με ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου προέβει στην οριστική πλέον μελέτη κατασκευής το 2004 με προσθήκη της ανάπλασης του χερσαίου τμήματος. Η σύνταξη της μελέτης έγινε από το γραφείο του μηχανικού ειδικού για λιμενικά έργα Η. Μέργου. Το 2006 η κοινότητα μερίμνησε για την ωρίμανση της μελέτης και την υπέβαλε στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Ακολούθως υπεβλήθη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη και τη χρηματοδότηση του έργου. Ένα χρόνο αργότερα (πρόεδρος Ιωάννης Μίχος) με επικαιροποιημένη μελέτη και τη συνεχή συνεργασία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Κοινότητα Αντίκυρας ολοκληρώθηκαν οριστικά οι διαδικασίες. Η υπηρεσία διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ) στα πλαίσια του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ’ ΚΠΣ) 2000-2006 στις 24-7-2007 ενέκρινε τη μελέτη και τη δημοπράτηση του έργου με φορέα διαχείρισης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο προϋπολογισμός της κατασκευής ήταν: 1.845.000,00€ εξολοκλήρου επιδοτούμενο από κοινοτικούς πόρους. Οι ανάδοχοι του έργου ήταν οι κ. Φραγκάκης Α. και Λεραντζής Κ. Το καλοκαίρι του 2008 άρχισαν οι εργασίες αποψίλωσης, η ελευθέρωση του χώρου από καίκια και αλιευτικά εξαρτήματα και η αντίστροφη μέτρηση ως την ολοκλήρωση και την παραλαβή του έργου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: