Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αν φάτε ένα κιλό αρνί λιγότερο το πάσχα δεν θα χάσετε τίποτα,(μόνο βάρος), ενώ κάποιοι συνάνθρωποί μας μπορούν να κερδίσουν πολλά.


κινημα, οβελια, πασχα, κρητηΠληροφορίες από την πλευρά των χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα αναφέρουν ότι το αρνί φέτος θα πωλείται ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι γειτονικές χώρες που μας προμήθευαν με ζώντα ζώα (Βουλγαρία, Αλβανίας κλπ) φέτος δεν είναι σε θέση να καλύψουν την ελληνική ζήτηση καθώς έχει απορροφηθεί η παραγωγή τους - σχεδόν το σύνολό της από την Τουρκία - σε πολύ υψηλές τιμές, μάλιστα.
Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΡΝΟΥ
Η εκτίμηση των χονδρεμπόρων είναι ότι η μέση τιμή από τα 7 ευρώ που ήταν πέρυσι, φέτος θα διαμορφωθεί γύρω στα 11 ευρώ το κιλό για το αρνί, και σε αρκετές περιοχές ακόμα υψηλότερα, κάτι που εκτιμάται ότι θα επιφέρει και μείωση των ποσοτήτων που θα αγοραστούν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχει προβληματίσει τους εμπόρους που προχωρούν σε παραγγελίες λιγότερων ποσοτήτων σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Όλοι οι Έλληνες, και πόσο μάλλον οι Ρουμελιώτες  όσο και να υποφέρουμε το αρνάκι μας θα το σουβλίσουμε, θα κόψουμε από αλλού, αλλά ο οβελίας θα τσικνίσει ότι και να γίνει.
Θα ήθελα λοιπόν να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη. Όχι προς εμένα, αλλά στον συνάνθρωπό μας που υποφέρει, την οικογένεια που είναι όλοι άνεργοι, στους αρρώστους, τους γερόντους, στην συνείδησή σας τέλος πάντων ρε πατριώτες.
Πέστε ότι το αρνί που πήρατε ήταν ένα κιλό παραπάνω. Τι θα κάνατε θα το επιστρέφατε στον χασάπη η στον τσοπάνο που το αγοράσατε; Φυσικά και όχι θα πληρώνατε και θα το παιρνατε .
Τα χρήματα λοιπόν για το ένα παραπάνω κιλό που δεν θα φάτε θα σας πώ τι θα τα κάνετε.

Πάσχα είναι ,ακόμα και οι πιό αδιάφοροι θα μπείτε σε μιά εκκλησία, εκεί λοιπόν αναζητήστε το κουτί του φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας σας.
Αν δεν το βρείτε ρωτήστε σε ποιό κουτί πάνε τα λεφτα για το φιλόπτωχο γιατι εκεί θέλω να ρίξετε το αντίτιμο ενός κιλου αρνιού.
 Και τελος πάντων, ας μην είναι και τα 11 ευρώ που κάνει ενα κιλό αρνί , βάλτε 10 , άντε 5, ΟΧΙ κέρματα αυτή τη φορά όμως.

Προσοχή, αν δεν το κάνετε ο τσοπάνος θα το μάθει. Ο τσοπάνος τα ξέρει όλα. Ξέρει πιο πολλά και απο τον Chuck Norris.
 
Όταν μπορείτε να αγορασετε 12 και 15 κιλά αρνί ,συν κοκορέτσια, κοντοσούβλια, λαχανικα γλυκά φρούτα, κρασιά, (ουφ έσκασα μόνο και να τα γράφω), Μπορείτε να ρίξετε 5-10 ευρώ για να κάνουν πάσχα και κάποιοι γείτονές σας, που ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά υποφέρουν.
Το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας σας το γνωρίζει και θα κάνει αυτό που πρέπει.
Εδώ θέλω να πω ότι για την Αράχωβα τουλάχιστον που γνωρίζω, τα φιλόπτωχα ταμεία μας  κάνουν τρομερή δουλειά και επιτελούν πραγματικά τεράστιο κοινωνικό έργο, έτσι να είστε σίγουροι ότι τα λεφτά σας θα πιάσουν πραγματικά τόπο.
Μην το ξεχάσετε φέτος, θα σας το θυμίζω συνέχεια, αν δεν το κάνετε, θα είστε και εσείς απο αυτούς που αδιαφορούν για τον πόνο, την φτώχεια και την ανάγκη των άλλων.
Ο τσοπάνος θα σας το θυμίζει συχνά μέχρι το Πάσχα ώστε αν δεν ευαισθητοποιηθείτε μέχρι τότε,  να έχετε τις ανάλογες τύψεις όταν τρώτε το πλούσιο πασχαλινό σας γεύμα.


                       Ο Τσοπάνος της Αράχωβας



 ΥΓ.
κ. Δήμαρχε Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, διάβασε σε παρακαλώ το παρακάτω μήπως και σου έλθει καμία έμπνευση και ακολουθήσεις το καλό παράδειγμα. Δεν χρειάζεται να δώσεις 25.000 όπως στο Αγρίνιο δώσε ότι μπορείς.

Προμήθεια νωπού κρέτος( αρνί )που θα χορηγηθεί σε άπορους δημότες το Πάσχα.

                                                                       

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ                                                                                          

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ                                                                                                     

Αρίθμ. Πρωτ.:22235/14-3-2012



ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου διακηρύσσει ότι εκτίθεται, ύστερα από την αριθ. 87/2012  Απόφαση  Οικονομικής Επιτροπής, σε ανοικτό  πρόχειρο  διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή ως μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες στη μέση τιμή λιανικής πώλησης,  όπως αυτή προσδιορίζεται από το Τμ. Εμπορίου & Τουρισμού της  Π.Ε.  Αιτ/νίας ή από το παρατηρητήριο τιμών,  κατά  το χρόνο παράδοσης  στο Δήμο, η προμήθεια  νωπού  κρέατος  αρνιού   που θα χορηγηθεί σε άπορους δημότες  τις ημέρες  των   εορτών του Πάσχα , ενδεικτικού προϋπολογισμού 25.000,00  Ευρώ με Φ.Π.Α. 13%.
Ο διαγωνισμός  θα γίνει στα Γραφεία της Δ/νσης  Οικονομικών  Υπηρεσιών (οδός  Παλαμά & Μαβίλη 6-3ος όροφος στις  27/3/2012,  ημέρα     Τρίτη  και  ώρα  11:00 π.μ. (λήξη παραλαβής προσφορών) ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου.
Η εγγυητική επιστολή συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 1.250,00Ευρώ .  
Δεκτοί στον διαγωνισμό γίνονται όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που παρέχουν όλες τις προβλεπόμενες από το Νόμο εγγυήσεις καλής εκτέλεσης των υποχρεώσεών τους.
 Περισσότερες πληροφορίες καθώς και αντίγραφα της Τεχνικής Περιγραφής και της Διακήρυξης δίδονται από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου Αγρινίου  (οδός Παλαμά & Μαβίλη 6-3ος όροφος) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και στο τηλέφωνο 2641360274/277 ή από την ιστοσελίδα του Δήμου  www.agrinio.gr



Ο   ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: