Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Η "κρίση" χτυπάει και το πανηγυράκι;

το τελευταίο (;) έντυπο πρόγραμμα (2011)
 Διάβασα στο Αγνάντι  τα παρακάτω και προτείνω αν το πρόβλημα είναι οικονομικό να μας πουν  πόσα χρήματα κοστίζει και να κάνουμε έναν έρανο να μαζέψουμε το ποσό που λείπει.  Να πάρουμε και καμιά δύο προσφορές μήπως και βρούμε και καλύτερη τιμή!!!
 
Δυστυχώς, μετά από πολλάαα χρόνια, σπάει μια παράδοση για τον τόπο μας. Αυτή της κυκλοφορίας του έντυπου προγράμματος του πανηγυριού της Αράχωβας για τον Προστάτη Της και Αφέντη, Αη Γιώργη!

Τουλάχιστον μέχρι σήμερα εμείς, δεν είδαμε να κυκλοφορεί τίποτα! Να θυμίσουμε, ότι κάποτε, όχι πολλά χρόνια πρίν, η διανομή του έντυπου προγράμματος ξεκινούσε από τα Χριστούγεννα για να δώσει και την άλλη άποψη για την Αράχωβα στους χιλιάδες επισκέπτες της.

Το πανηγύρι πάντα "ήταν πολύ"
και δεν έχει καμία ανάγκη από περαιτέρω "διαφήμιση". Είναι όμως η αγάπη μας αυτή που μας παρακινεί να μοιραστούμε αυτό το μοναδικό γεγονός με όλο το κόσμο για την ελληνικότητά του, την ορθοδοξία και το βυζάντιο που κρύβει μέσα του και φυσικά την χαρά του πασχάλιου πανηγυριού που πλημμυρίζει όλους μας τις μέρες αυτές!

Το περσινό πρόγραμμα, "ανέβηκε κατηγορία" σαν έντυπο, για να βυθιστεί φέτος στο
απόλυτο μηδέν! Τί φταίει γι' αυτό;

Φταίει άραγε και για αυτό ή κρίση;
Ποιά κρίση; Η οικονομική ή κάποια άλλη κρίση, που ίσως δεν έχει καμία σχέση με ευρωπαϊκούς πόρους και πακέτα ντε λορ(δ);

Θα 'πρεπε, κατά την ταπεινή μας γνώμη,
το πανηγυράκι να "χτυπάει" την κρίση και όχι το αντίθετο!

Αυτόν
που όλοι ομολογούν ότι Του χρωστάνε από ένα τουλάχιστον προσωπικό τάμα και πόσα-όσα του οφείλει ακόμα ολόκληρη η τοπική κοινωνία, για τα όσα μας πρόσφερε η Προστασία Του ανά τους αιώνες, φέτος θα τον "φιλοξενήσουμε" με εκπτώσεις!!!


Δεν καταφέραμε, ως εκκλησία, ως δήμος, ως πρόσωπα, πρώτον να συνεννοηθούμε και δεύτερον, να βρούμε κάποια χρήματα και ας κάναμε βρε αδερφέ, την έκπτωση στο ιλουστρασιόν χαρτί...



Πολλά, δυστυχώς, έχουν μπεί το τελευταίο διάστημα κάτω από το χαλί της κρίσης, όχι μόνο εδώ,
παντού, σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ωχαδερφισμού, και ραθυμίας. Και είναι τόσα πολλά που στην προσπάθειά τους οι "νοικοκύρηδες" για να κρύψουν ακόμα περισσότερα, δεν πρόσεξαν ότι η καμπούρα του "χαλιού", τους έχει προδώσει...

Θα είναι άραγε η μοναδική μας έκπτωση, αυτή της μή κυκλοφορίας του προγράμματος;
η θα ακολουθήσουν και άλλες στην καθαριότητα, στον φωτισμό, στην προσέλευσή μας, στην επαφή μας με τα δρώμενα γενικότερα;

Υπάρχουν δύο ομάδες γύρω από το γεγονός.
Οι διοργανωτές (και δεν ξεχωρίζω Δήμο και Εκκλησία) και ο λαός (συμμετέχοντες και παρακολουθούντες).

ΚΑΝΕΙΣ ας μην κάνει ΚΑΜΙΑ περαιτέρω έκπτωση στο δικό του κομμάτι.

Καλή Ανάσταση και Καλό Αη Γιωργιού!
 
http://agnantiroumelis.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το περσυνό έντυπο ήταν πολύ καλό αλλά & ακριβό. Δεν ξέρω πόσο κόστισε, αλλά νομίζω πως αυτά τα λεφτά θα πιάνανε τόπο αν πηγαίνανε για κάποιο άλλο σκοπό για το κοινό καλό. Το Πανηγυράκι δεν χρειάζεται ούτε έντυπα για διαφήμηση, ούτε επίσημους καλεσμένους με τραπεζώματα, ούτε καν πληρωμένες ορχήστρες που μας έρχονται κάθε χρόνο στα καφενεία. Χρειάζεται συνειδητή συμμετοχή απο όλους μας. Εμείς κάνουμε αυτές τις μέρες διαφορετικές και όχι τα έντυπα και οι καλεσμένοι.

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να μου πουν τι κανει η επιτροπη καθε χρονο ετσι για να ξερουμε και εμεις.
Εφθασαν σε αδιεξοδο και δεν μπορουν να τυποσουν εντυπα.
Αυτοι δεν σηκωσαν τον πυχη τοσο ψηλα?
Για την αληθεια τον ειχε σηκωσει ο Λεοντιος αλλα τουτοι δω θελανε να δειξουν οτι ειναι πιο μαγκες, και τωρα λενε οτι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν.
Για πεστε μας ποσο εκαναν περυσι τα εντυπα για να καταλαβουμε και εμεις για τι ποσο μιλαμε.Και να μας πειτε και ποιος τα εφτιαξε για να δουμε που πανε τα λεφτα.
Τωρα υπαρχουν τρεις εκδοχες,1)να μην κανουμε τιποτα 2)να φτιαξουμε κατι απλο και ωραιο οπως παλια και πανω απ ολα με λιγα λεφτα.3)να τα φτιαξει η εκκλησια τι τα κανει τοσα χρηματα απο το πανυγηρι?
Μπορουμε να τυπωσουμε το προγραμα και να μην δωσουμε λεφτα για on line μεταδοση του πανυγηριου, προσγηωθειτε κυριοι θα πεσετε ανωμαλα.



Ακομη προτεινω στον ΤΣΟΠΑΝΗ να βαλει να ψηφησουμε για το αν πρεπει να καλεσουμε υποψηφιους βουλευτες.
Μην αφησουμε να γινει η περιφορα του Αγιου προεκλογικη συγκεντρωση κανενως.
Και το τονιζω κανενος γιατι θα δειτε τον Ψηλο θα παει με τους επισημους .Οχι κατσε ψλε με τον λαουτζικο και αμα βγεις με το καλο πας.

Εχετε δει ποσοι ειναι οι ασχετοι??/??/??

Εγω προτεινω να τους κραξουμε μοναδικα οπως και ξερουμε στην Αραχωβα.

Τωρα θα βγουν και θα μου απαντησουν οτι ειναι θρησκευτικη γιορτη και εχει ο καθενας το δικαιωμα να ερθει, σας λεω εκ τον προτερω οτι συμφωνω αλλα δεν χρειαζεται ουτε να ειναι καλεσμενος ουτε να παει με τους επισημους.Μην ξεχνατε οτι πλεον και οι τοπικοι επισημοι ειναι πλεον πολλοι, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΑΝΤΥΚΙΡΑ ΣΤΕΙΡΙ.
Και μια παρακληση δεν χρειαζεται να δωσουν οπως και περυσι καποιοι εκτος Αραχωβης καποιο μεταλιο , να ξερετε οτι η πολυ ευγενεια ειναι βλακεια. Αυτοι μας βριζουν απο το πρωι μεχρι το βραδι και εμεις το παιζουμε υπερανω?