Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ένας πρωθυπουργός που παραιτείται… από τον μισθό του

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης που διαχρονικά και ιστορικά χαρακτηρίζει τους Ιάπωνες πολιτικούς, επιβεβαιώθηκε και με την περίπτωση του Νατότο Καν, έστω και με… εκπτώσεις. Ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, που βάλλεται πανταχόθεν για την επιεικώς ατυχή διαχείριση της μεγάλης κρίσης με το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξαν τη χώρα του, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να παραιτηθεί. Όχι από τα καθήκοντά του, αλλά από τον… μισθό του ως πρωθυπουργός, μέχρι να λήξει η κρίση στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.



«Θα συνεχίσω να λαμβάνω την αμοιβή μου ως μέλος του Κοινοβουλίου, όχι όμως και αυτή που απορρέει από τον τίτλο του πρωθυπουργού, ούτε φυσικά τα σχετικά πριμ που προβλέπονται», δήλωσε ο Νατότο Καν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ της χώρας του.
Η κίνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού πάντως, δεν στάθηκε από μόνη της ικανή να αμβλύνει τις εις βάρος του αρνητικές εντυπώσεις, ούτε να μειώσει την ένταση της κριτικής προς το πρόσωπό του. Η Ιαπωνία διέρχεται ένα σκοτεινό τούνελ, και οι ενέργειες της κυβέρνησης του Νατότο Καν κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στο να φανεί ταχύτερα φως στο τέλος αυτής της διαδρομής.
http://www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: