Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο


Για υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης κατηγορείται ο πρώην δήμαρχος, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος θα απολογηθεί στις 2 Ιουνίου στον 3ο ειδικό ανακριτή για δύο κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε το μεσημέρι προθεσμία από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου και να ετοιμάσει την απολογία του,...
αντιμετωπίζει τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της απλής συνέργειας στην πλαστογραφία, σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Μαζί του κλήθηκαν σε απολογία και πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου άλλα 24 άτομα που κατηγορούνται για την υπεξαίρεση ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, από τα ταμεία του δήμου. Ανάμεσά τους είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Αν. Γερογιάννης, Μ. Ζορπίδης, Απ. Τσουρέκας και Θ. Αθανάσαρος, ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Μ. Λεμούσιας, διοικητικά στελέχη και υπάλληλοι του δήμου, αλλά και ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, Π. Σαξώνης, ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές για την υπόθεση, από τον περασμένο Μάιο.

Στο σύνολό τους οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Όλοι ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο ειδικός ανακριτής συνέταξε δύο ειδών κατηγορητήρια. Το ένα αφορά τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους στενούς συνεργάτες του και περιλαμβάνει όλες τις κακουργηματικές πράξεις, ενώ το άλλο αφορά τους υπαλλήλους του δήμου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, για να υποβληθεί πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και στη συνέχεια να εκδοθεί βούλευμα.

http://apolitistosteki.blogspot.com

1 σχόλιο:

Βασίλης Παπαγεωργόπουλος είπε...

Το έργο της «ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ »
ούτε ξεχνιέται, ούτε αμαυρώνεται
http://papageorgopoulos.wordpress.com/2011/05/10/1005/

Β.Παπαγεωργόπουλος : Όλη η επί 12ετία (1999-2010) Διοίκηση του Δ.Θ. (Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι, Γ.Γραμματέας), κλήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη να αποδείξει αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες και πολύ περισσότερο όλοι οι Θεσσαλονικείς.
Οι Θεσσαλονικείς που επί τρεις συνεχόμενες τετραετίες μας επιβράβευσαν με την ψήφο τους, μας εμπιστεύθηκαν το τιμόνι της πόλης μας και παρακολουθούσαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλα αυτά τα χρόνια και το ήθος μας και την κοινωνική μας ευαισθησία και την εργατικότητά μας και την αποτελεσματικότητά μας.
Πολύ καλά πράττει η Ελληνική Δικαιοσύνη, αφού παρουσιάσθηκε το φαινόμενο ένας επίορκος τέως υπάλληλος του Δ.Θ. να θεωρεί ότι για να ελαφρύνει την θέση του – σύμφωνα και με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο – μπορεί να κατηγορεί συλλήβδην την επί 12ετία Διοίκηση του Δ.Θ. και να καλούνται με αυτόν τον τρόπο ενώπιον του Ανακριτή, επίλεκτα στελέχη της κοινωνίας της πόλης μας, άνθρωποι που ανάλωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση του καθήκοντος και μόνον.
Επώδυνη η διαδικασία, αλλά αυτό προβλέπει δυστυχώς ο Νόμος.
Συγχρόνως όμως με διακατέχει και αίσθημα ικανοποίησης, διότι τώρα πλέον και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης, θα επιβραβευθεί το τεράστιο έργο της Παράταξης της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», μια προσφορά ανεπανάληπτη και σε επίπεδο έργων και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών και σε επίπεδο δημιουργίας νέων θεσμών και σε επίπεδο διαφάνειας και σε επίπεδο ήθους και χρηστής Διοίκησης.
Ήρθε όμως πιστεύω η ώρα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο να προβληματισθεί, και να υπάρξει κάποια νομοθετική πρόβλεψη για το μέλλον.
Διότι σήμερα έχουμε από την μία πλευρά αιρετούς για 10, 20 έως και 32 χρόνια, έχουμε ανθρώπους με κρυστάλλινη διαδρομή οι οποίοι εξήντλησαν με απόλυτη επιτυχία την δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, έχουμε ανθρώπους που έγραψαν ιστορία και που δρουν κάτω από το φως της ημέρας και κρίνονται από τους συμπολίτες μας καθημερινά και από την άλλη πλευρά έχουμε έναν άνθρωπο που ομολόγησε ότι υπεξαίρεσε χρήματα των Θεσσαλονικέων, που βρίσκεται στην φυλακή, που το αυτοκίνητό του εμπλέκεται σύμφωνα με τον Τύπο σε ριφιφί που έγινε προ μηνών σε κοσμηματοπωλείο της πόλης μας, που μόλις προχθές πληροφορηθήκαμε από το αστυνομικό δελτίο ότι εξεβίαζε μέσα από τις φυλακές άλλο συμπολίτη μας και άλλα πολλά γνωστά και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και στην Αστυνομία και στην Δικαιοσύνη.
Και δυστυχώς με το υπάρχον Νομοθετικό πλαίσιο, άνθρωποι που ανάλωσαν την ζωή τους στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, γίνονται έρμαια του οποιουδήποτε εκβιαστή εξαπολύσει εναντίον τους μία τελείως αναπόδεικτη κατηγορία.
Μια τελείως αναπόδεικτη επαναλαμβάνω κατηγορία.
Θέλω να παρακαλέσω την Ελληνική Δικαιοσύνη προς την οποία – όπως έχω πει πολλές φορές – τρέφω απόλυτη εμπιστοσύνη, να επιταχύνει όσο γίνεται τις διαδικασίες – ήδη έχουν παρέλθει τρία χρόνια και τρεις μήνες από την ημέρα που αποκάλυψα προσωπικά σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου την υπεξαίρεση και τον δράστη – έτσι ώστε τα επί 12ετία στελέχη της Διοίκησης του Δ.Θ. να συνεχίσουν απερίσπαστα και στο μέλλον να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και στην πόλη.
Τέλος, για άλλη μία φορά θα ήθελα να τονίσω, ότι το έργο της «Διοίκησης Παπαγεωργόπουλου» ούτε ξεχνιέται, ούτε αμαυρώνεται.
Οι Θεσσαλονικείς το βλέπουν κάθε μέρα μπροστά τους και το χαίρονται, ή το αναπολούν και κάνουν συγκρίσεις με το σήμερα.